Mans "Driften Dranduļeten" jeb VAZ-21063 [Micuks]

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Micuks
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Mans "Driften Dranduļeten" jeb VAZ-21063 [Micuks]

Post by Micuks »

Kādam bijusi skarba pieredze :emo:
nav domāts kā apvainojums :-D

Iepriekš biju minējis, auto būs sarkans! šobrīd tas ir toni gaišāks par rūpnīcas krāsojumu!
Pagaidām krāsa neko būtiski neietekmē ;)
Svars būtiski nemainīsies ;)
koni4jo
Spam addicted

Post by koni4jo »

Micuks wrote:Kādam bijusi skarba pieredze :emo:
nav domāts kā apvainojums :-D

Iepriekš biju minējis, auto būs sarkans! šobrīd tas ir toni gaišāks par rūpnīcas krāsojumu!
Pagaidām krāsa neko būtiski neietekmē ;)
Svars būtiski nemainīsies ;)

Cik nu skarba, bet katrā ziņā ne tā labākā :(
Kas attiecas uz pašu auto :36:
Digital

Post by Digital »

Palasot to darbibu, kaa padarit ertaku lietoshanaa, ienak prata, tas ka, kas vispar zhigulii var buut erts, taada lieta kaa ertums, tur no rasejumu delja nav iekonstrueeta, salona atliekas izmest, iekshaa raami un prom uz diikji, taa man asocieejas Vazi, un veel vajag pareizo reduktoru :naac:

Bet vispar cepuri nost par entuziasmu... kad man bija 14gadi tad savam vazam arii liku mafonu un domaju ka buus ahuuns dampis :yo: :D
Who is the king??
Android
Admins

Post by Android »

Rekur viens jau gatavs eksemplārs tirgojās - par normālas nokrāsošanas cenu. Un tieši tavā iecienītajā mēnešreižu krāsā :emo:
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/ ... kknkd.html
Good morning? No such thing!
Micuks

Post by Micuks »

Digital wrote:Palasot to darbibu, kaa padarit ertaku lietoshanaa, ienak prata, tas ka, kas vispar zhigulii var buut erts, taada lieta kaa ertums, tur no rasejumu delja nav iekonstrueeta, salona atliekas izmest, iekshaa raami un prom uz diikji, taa man asocieejas Vazi, un veel vajag pareizo reduktoru :naac:

Bet vispar cepuri nost par entuziasmu... kad man bija 14gadi tad savam vazam arii liku mafonu un domaju ka buus ahuuns dampis :yo: :D
Katrs dara to kas viņam patīk, citi līdz fanātismam tur liek visādus m-tech bembjiem, kas man atkal ir pilnīgi pofig un reizēm neredzu jēgu par tiem lietotajiem sūdiem maksāt tik lielas summas......

Neaizmirsīsim ka ar šiem vcajiem auto ir btraukuši visu mūžu mūsu vecvecāki, un arī daļu mūža vecāki un daudzi no mums ar tiem ir vesti no dzemdību nama ;)
Ērtums tur protams nav jo auto bija parastajam padomju savienības cilvēkam, prasības un tehnoloģijas kādas bija tādas bija.

Man vienkārši patīk šobrīt no nekā izveidot kaut ko labāku uz klasikas bāzes ar klasisko piedziņu!

Ar žiguli ir interesanti, pērkot daļas no vecāka gada gājuma cilvēkiem var interesantus stāstus uzzināt, arī pie veikaliem bieži ōpji pienāk parunāties, reizēm gan no viņiem vaļā netiek, bet kopumā ir interesanti!

Nēsmu no tiem kam vajadzīga uzmanība, bet par žiguli ir lielāka interese no apkārtējiem kā par kādu kruto bembi vai citu kruto autiņu :emo:

Iedvesmojos no lietotāja "Kapeika" rakstīto, kad viņš ar savu kapeiku, kurai gan VW motors ticis līdz un pat turējies priekša žurkai, tas būtu diezgan liels trieciens kādam bembistam ja šādi varcar šiguli salikt un ja vēl orģinālais motors :emo: nu lab tas tā........

Kad man bija 14 gadi tad man bija zapiņš kuram uzliku el.logus, paštaisītu signalizācīju ar dzīsvsudraba slēdzi un vēl daudzus uzlabojumus tā kā man tas laikam asinīs vēl 30 gados :emo:

Android, nopērkot gatavu es nekad neiegūšu to baudu, ko iegūstu darba procesā un pēc tam kad varu baudīt sava darba rezūltātu ;)

Tev kādas problēmas ar mēnešreizēm? kāda velna pēc par visu ir jāpaņirgājās?

Kas attiecas uz iešprici, kā jau minēju iepriekš tā tiks veidota no dažādu auto detaļām un tas vien izraisa sportisku interesi kā tas viss strādās, strādāt ta strādās, bet cik no tā iegūs auto tas ir interesanti.
Šobrīd laika maz tāpēc process norit lēnāk, bet norit.
Weber
Cilvēks-karburators

Post by Weber »

Android wrote:Rekur viens jau gatavs eksemplārs tirgojās - par normālas nokrāsošanas cenu. Un tieši tavā iecienītajā mēnešreižu krāsā :emo:
tas ka tu esi admins nedod tev tiesibas nirgaties par cilveku un vina velmi kko skruvet.
ej skruve savu jetu, nevis te smirdi ar savu uber kruto viedokli.
cilveks izvelejies skruvet vazu un vins to arii dara, nevis ka dazs labs aizved pie meistara un noskaita zalos, brunos vai rozigos papirisus.
ej spamo spama sadala nevis lien tur kur tev nepatik.
Image
ttd
Spam addicted

Post by ttd »

Weber wrote:
Android wrote:Rekur viens jau gatavs eksemplārs tirgojās - par normālas nokrāsošanas cenu. Un tieši tavā iecienītajā mēnešreižu krāsā :emo:
tas ka tu esi admins nedod tev tiesibas nirgaties par cilveku un vina velmi kko skruvet.
cilveks izvelejies skruvet vazu un vins to arii dara, nevis ka dazs labs aizved pie meistara un noskaita zalos, brunos vai rozigos papirisus.
Prasījās iepostot, lai atbalstītu!

Un tā sajūta(kaut vai, kad skatās) nevienam citam auto nebūs, kā žikam. Var pirkt nezkādus čornijos bumerus, sporta vāgenus utt, bet tomēr žigulī iesēžoties būs cita sajūta... aura cita(es tagad nesalīdzinu komfortus). :naac:
Android
Admins

Post by Android »

Weber wrote:
Nesaprotu, par ko visi tā sacepās :hvz: Vienk uzskatu, ka, ja gribās ko labu uztaisīt, tad reizēm sanāk pirmos kucēnus slīcināt un reizēm izdevīgāk/labāk ir uzreiz paņemt kaut ko labu un tad pilnveidot. Šajā gadījumā, ņemot vērā ka Micuks gribēja tomēr to VTFS vai kā viņu tur - kitu likt, un vēl krāsot to auto sarkanu, tad izdevīgāk būtu uzreiz nopirkt manis iemesto auto un dapucēt ko gribās - gan naudas ziņā, gan arī ātrāk rezultāts būtu, mazāks čakars un tā. Bet nu katrs dara kā pašam patīk.
Par auto izvēli - katra paša darīšana, un piekrītu par to, ka galvenais bieži vien ir pats process. Vismaz pašam tā ir - tiklīdz auto sabūvēts, paliek neinteresanti - gribās mazliet pavizināties un pārdot, lai var ko jaunu sākt būvēt.
Micuks

Post by Micuks »

Давай будем жить дружна :naac:

Saprotu, ka var noirst par kādu nepareizi padarītu darbu, bet par auto markas izvēli vai krāsas izvēli, vai krāsas izvēli nākotnē gan neredzu pamatu noiršnai! katram ir sva gaume!
Starp citu, man ir attals radinieks kurš katru gadu pērk jaunu auto, ar to domāju gados jaunu jo visas citas kas vecākas par gadu viņš sauc par miskastēm un lūžņiem tā kā :emo:

Par kucēniem varu tik pasmaidīt nu nav man tas pirmais auto ;) konkrēti žigulis ir otrais, motoru tik padziļināti žigulim taisīju pirmo reiz tāpat kā dažus citus darbus, bet nekā slīcināma neredzu.
Kapēc man pirkt ko citu ja man ir auto, kuru pārzinu un kurš ir pārlasīts, zinu katru centimetru, zinu, ka tas nav deformējies.

Konkrētais sarkanais nemaz nav to summu vērs, vfts uzlikas maksā ~150Ls, pārējais standarts, virsbūve sačakarēta ieliekot krutkas lūku! motora kas darīts? un kas tur ir darīts :hvz: neticu es šitādiem darītājiem! par konkrēto nezinu, bet cik pieredze rāda par šādiem "sporta" kad prasi kas tieši darīts tad konkrētas atbildes nav tik nomurmina ka kas vīlēts, bet precīzus datus neviens nemāk sniegt :emo:
Par savu motoru es zinu cik lielai kanāli frēzēti, kas tieši ir mainīts un kādā stāvoklī ir motors kopumā. Un visumā man sestais žiks labāk patīk, bet taisnība ka vfts labāk piestāv piektajam tas bija viens no iemesliem kāpēc pārdevu uzlikas!

Būvēšanas procesu par čakaru galīgi neuzskatu, tieši otrādi.
Visumā man galvenais ir tas kas zem kapota, lai auto būtu jaudīgs cik nu tas iespējams, sakopt virsbūvi kopumā, tad sakopt un uzlabot piekari cik to var darīt un tad vizuālais jo nav jēgas nokarināt no ārpuses, ka tev zem kapota kapi un piekare grab :emo:

Nedaudz varu aprakstīt vizuālo rezūltātu ko gribu panākt, kā tajā bildē ko rādīju, arkas apaļas, priekšā lūpiņa, aizmugurē uz bagažnieka astīte, auto krāsa sarkana, priekšējās durvīs lielie stikli (fortačku izņemšu). Uz vasaru būs sēdinājums saprāta robežās, platie diski aizmugurē un ceru atrast tāda paša raksta diskus priekša (no e21).
Piekarē būs uzlabojumi, aizmugurējā tilta stabilizātors, priekša dubūltais stabilizātors un protams bloķis gliemežnieks.

Nu tas tā īsumā.

Katrā ziņā šis ir ne vienīgais auto, e30 kupeja arī piedzīvos pārvērtības, tas tiks gatavots ikdienai, nedaudz piecelts vizuāli uztaisīts vienā krāsā, tb spārni un bampers jānokrāso, protams bloķis, salons sakots uzlikti griesti, elektriskā lūka, ielikti nopirktie elektriskie logi un citas fiņčas. tā kā skrūvejamā netrūkst!
Android
Admins

Post by Android »

Ok, katram savs viedoklis.
Man laikam savādāka domāšana, bet visu laiku liekas, ka viss progress notiek ar tādiem pusmēriem, pussolīšiem. Kaut gan jāpiezīmē, ka tie pussolīši sanāk kvalitatīvi un eleganti - tas par motoru.
Manā skatījumā - ja kaut ko būvē, tad go hard or go home. Bet nu katram savs.
Jebkurā gadījumā visa padarīšana interesanta - līdzīgi kā veterināram būtu interesanti apskatīties kā no spanieļa tiek uztaisīts buldogs.
Un pats galvenais - lai pašam process rada prieku, jo arī no spanieļa uztaisīts buldogs ir kruta, ja viss strādā kā sākumā izdomāts.
Micuks

Post by Micuks »

Hmmmm, pussolīži? :hvz:
Iepriekš bija veikti darbi, bet tie lielākie tomēr pie veinas reizes, piekares pārlasīšanu nemaz nefiksēju bildēs ir tikai dažas, kuras nepubliskoju jo tas +/- tā kā apkopes darbs, lielākais bija krāsošana, kāpēc uzreiz nekrāsoju sarkanu tam ir vairāki iemesli, kurus neminēšu, motoru uzreiz ar šprici netaisu eksperimenta pēc, tagad braukāju ar karbiķi no vecā 1.3l kaut kad kad būs laiks pārlasīšu citu ar dīzēm 1.5-1.6L un tad uz dibenometru salīdzināšu atšķirību :vells: nākošais salīdzinājums jau ar iešprici :naac:

Bet visumā man nepatiktu auto marinēt garāžā, ar to ir jābrauc :drive: pagaidām nav piecinieces kārbas un ziemā to var pieciest tāpat ar simtiņu kapāju uz laukiem, jā plānoju atrast un uzlikt arī piecinieci, vasarā ērtāk tomēr ar ko modernāku pārvietoties bija, nākam vasar kad būs padarīts viss plānotais braukāšu vairāk bembi nodošu draudzenes rīcībā, lai neierūsē :naac:
Android
Admins

Post by Android »

Tomēr palieku pie sava jau sen izteiktā viedokļa, ka, ja gribas auto būvēšanai, tad ikdienai vajag citu auto, jo:
1. ar sabūvētu auto ikdienā pārvietoties nav tik ērti - sēdinājums tomēr noēd ērtības līmeni un tā;
2. ar sabūvētu auto ikdienā pārvietoties būtu žēl - it īpaši ziemā;
3. pārbūvēts auto reti kad ir tika pat uzticams kā stock auto - moš uz ussr ražotajiem tas neattiecas, bet mana pieredze rāda, ka tā tomēr ir. Lai arī vari visu saremontēt ceļmalā ar drāti un ķieģeli, tas tāpat nebūs ikdienā tik lietojams kā stocks vai stocks ar nelielām modifikācijām;
4. nevar veikt pamatīgākus darbus, jo tad paliec bez dibena pārvietotāja.
Bet ir viena lieta, kurā Micuku apskaužu: ir laiks/apņemšanās/iespēja šitā plēsties.
Katrā ziņā projekts interesants - lūdzu neuztvert manu kritiku kā apķēzījumu vai ko tamlīdzīgu.
Micuks

Post by Micuks »

Redz man ir pavisam cita "opera" auto netiek būvēts trasei, bet gan braukšanai pa koplietošanas ceļiem!

Tam kad ar sportam būvētu auto nav prātīgi pārvietoties ikdienā pilnīgi piekrītu par visem 100%, tam ka projekta auto nevar būt ikdienas arī piekrītu! bet par projekta auto, atkal jāskatās kam tas paredzēts vai tas ir tas pats sportam paredzētais vai tas ir retro, vai tas ir tieši domāts ikdienai! runājot par sēdinājumu, sēdinājums tak ir domāts šosejas sporta autiņiem (kāpēc paši zināt) tik "tūneri" to izpilda uz saviem ikdienas auto, lai būtu "pod" sport :emo: ok tas tā :emo:
Par uzticamību, protams ka no sportam domāta auto dzinēja būs izspiests maksimums vai tuvu tam kas atkal resursu samazinās, bet manā gadījumā nav mērķis izspiest maksimumu! apzinos ko tas nozīmē un cik maksā, lai no vaza dzinēja (atmosfēriskā variantā) izdabūtu 200zs esmu runājis ar cilvēku kurš to iz izdarījis.
Par braukšanu ziemā, ja auto ir atbilstoši apstrādāts tad nebaidos arī no sāļa un citām ķimikālījām, pagajušā ziema labi parādīja žika vājās vietas kas tika likvidētas, pārsvarā tā bija virsbūve no augšas, dzīvoju tikai vienu reizi tad kāpēc man taupīt? Jātaupa ir veselība ne dzelži, protams ir tādi kas ir jātaupa, bet tos arī neviens nečakarēs tūnojot :D
Ikdienai man ir vairāki auto un tā ka nav ar ko braukt nav bijis un ceru, ka nebūs :roll:

Esmu laikam arī citā ziņā dīvais, e30 kupjeju paņēmu driftam, bet ar tādu nebrauksi, kad sāk salabot un uzlabot paliek žēl un ir apziņa ka var trasē norkastīt tāpēc to trasē nelikšu!

Padriftēt gribās tāpēc ir cits plāns, nosacīti lēts un efektīvs, idejas ir vairākas, bet ir doma paņemt kādu piekto žiku uzlikt e30 piekari aizmugurē, pastiprināt priekšējo, ielikt kādu jaudīgu motoru, protams drošibas karkasus, hidro roceni , stūres pastiprinātāju ar reiku utt... auto tīri driftam kuram TA neredzet..... daudz kas man ir krājumos tad būtu izdevīgāk, tas šobrīd tik sapņu līmeni, protams var ņemt atkal e30 bet tas nebūtu tas, gribās kādu konstruktoru, ko nebijušu utt...
RL.

Post by RL. »

Micuk, gribi teikt, ka e30 nebūvēsi priekš drifta? Nu vecīt...tev domas mainās taka skuķim apakšveļas veikalā. Sākumā Vazu būvēsi driftam turbo ar megasquirt, i bio mat, parāk dārgi, vairs nekas no orģināla nepaliek pāri bla bla bla. nopērc e30 jo nu potenciāls lielāks, vieglāk būvēt u.t.t. tomēr nē, brauksi tpt. Cik tad tev vajag ikdienas auto? Es neko nesaku,bet ņem to vazu sāc kārtīgi būvēt, nav ko žēlot, eskpermenti prasa upurus!!! pagaidām var lasīt tikai kkādas atmaskas, ir šis un tas. Es laikam neesmu vienīgais kas to nesaprot, ka uztaisu kapitālo citam motoram neliek šprici, bet būvēs vēlvienu dzinēju un tam liks šprici. :hvz: kur loģika.
Tāda sajūta ka tu nevari uztaisīt nevienu projekta auto, nesaku ka nemāku, esi gudrs un rokas pareizā vietā aug, bet kkas tev trūkst...vairāk vai mazāk apņēmības.

bet ja pārkrāsoji auto, arī neiebraucu kamdēļ uzreiz sarkanu nekrāsoji? Varēji arī sarknu alkīdu nopirkt.
Imho tev tādas uzlikas iekš LV neatrast. ja gribi sāc meklēt Japānas tirgū vai anglijā, bet vieglāk būtu uzmetināt citas arkas, kas būtu līdzīgas.
Autokrāsotājs :grudaks:

BMW E36 compact daily shitbox
NISSAN LEAF family shitbox
Micuks

Post by Micuks »

Vecums laikam pārņem tad i domas mainās :emo:
Izlasi cītīgāk! žigulim būs šprice un būs MS kā plānots ;)

Par arkām īpaši netresoju, materiāls formām ir, stiklšiedra ir (ne aizkari), vajag tikai līmi un darbu un būs arkas :)
Micuks

Post by Micuks »

Ar bembi jau esmu paslidinājies tvaiku nolaidis un var ar mierīgu prātu varu skrūvēt to uz kā vairāk velk :emo:
Melnais

Post by Melnais »

Es domāju, lai džeks ņemās un darās, kā pašam patīk, nedomāju, ka ir jāmāca. Galu galā mēs te lasam topiku un galvenais, ka interesants! ;)
Micuks

Post by Micuks »

Neviens mani nepārliecinās!
Krāsošanai bija savi iemesli, ne viens vien!
GG.
Been thanked: 5 times

Post by GG. »

Ja visi vadītos pēc price/performance tad mēs visi brauktu ar e30 un žurkām. Manuprāt, tas ir nenormāli forši, ka cilvēks iegulda tādu naudu žigulī, ko varētu taipat laikā ieguldīt projektā kuram būtu lielāka atdeve. Nav jau mērķis uztaisīt krutāko auto, cik saprotu saimnieks grib uztaisīt krutāko žiguli.

Kā, saka "just because".

:cool:
Android
Admins

Post by Android »

Piekrītu RL. Kopējais iespaids - rokas strādā, galva visu laiku maina virzienu - sanāk tāda raustīšanās. Īsāk sakot - nav ģenerālplāna un mērķa uz ko tiekties.
Visādi citādi - tehniski interesants topics.
Post Reply