*Sicram wrote:Emīl, dod bildes !
Man jau apnika gaidīt !
un vsp tu atkal mani apsteidzi
es te viendien sapņoju par to, ka vajadzētu ar šito figņu nodarboties
Karo4 izpētīju Rīgā pieejamo, pa lielam nekas nav, BFS kkāds nissin, taču laukums tāds mazs un 150 Ls... no Usa varētu ņemt un uzreiz LED ar maināmu temperatūru, kas der gan foto, gan filmēšanai, kkas ap 1k $, taču būtu vnk ūber rīks, ledz zibsnis ātrs un tas, ka var vēl regulēt temperatūru. Bēt nu šobrīd no Usa neviens nebrauc un bik pietrūkst līdz 1k. Tādēļ ņēmu un uzmeistaroju pats, paldies arī Mārcim par filtru plēvēm noderēja. nu labi reku būs viens portrets:
Zero Emission, 3d printeri and shtuff.. ķip filmē un fotogrāfē, taču vairāk skaitās kā kino darbinieks.
Par cik uzgāju Gemosā daudz dažādas bļodas kkad drīz meistarošu skaistumšķīvi, doma ka to ar varētu uzspraust kkur kameras tuvumā, ja nu vajag bik cita stila bildes. Prieks, ka beidzot kāds DIY risnājums strādā labāk kā plānots.
Zero Emission, 3d printeri and shtuff.. ķip filmē un fotogrāfē, taču vairāk skaitās kā kino darbinieks.
*Sicram wrote:Iepriekšējā lapā ir tas ko un kāpēc man vajag !
Kādi tev tagad trigeri ir ?
tgd ir kkādi noname china. Domāju paņemt 1 gab. yn 622c, 4 gab. yn 603 un vēl 2 gab yn 565 III
Vsp jā .. moška vajadzēja tikai vienu paņemt
Jo es uzsūtiju 2gb !!!
Ja tas sūcs strādātu ar maniem Strato, tad vienu varētu tirgot nost !
Mana doma kapēc vienu, jo pārsvarā lietotu kā ārējās zipenes palaidēju, savukārt 565 3. ir iebūvēts 603. uztvērējs, bet 622. diemžēl nestrādā kopā ar 603. līdz ar to uz kameras uzsprauč 622. un uz tā vēl 603., kur 622. strādā tikai kā focus light.
*Sicram wrote:Iepriekšējā lapā ir tas ko un kāpēc man vajag !
Kādi tev tagad trigeri ir ?
tgd ir kkādi noname china. Domāju paņemt 1 gab. yn 622c, 4 gab. yn 603 un vēl 2 gab yn 565 III
Vsp jā .. moška vajadzēja tikai vienu paņemt
Jo es uzsūtiju 2gb !!!
Ja tas sūcs strādātu ar maniem Strato, tad vienu varētu tirgot nost !
Mana doma kapēc vienu, jo pārsvarā lietotu kā ārējās zipenes palaidēju, savukārt 565 3. ir iebūvēts 603. uztvērējs, bet 622. diemžēl nestrādā kopā ar 603. līdz ar to uz kameras uzsprauč 622. un uz tā vēl 603., kur 622. strādā tikai kā focus light.
aa .. nuu ta neko, bildēšu es ar saviem diviem
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007
Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
Globāli nekāda, tikai tik cik Nikons visu ir sačakarējis ar objektīviem. Ir kkādi, kuriem auto fokusa motors ir objektīvā un ir tādi, kuriem nav. Attiecīgi sarežģītāka objektīvu iegāde. Bet lielākā nelaime, ka LV uz vietas nav sava garantijas servisa un tādēļ, jebkurš remonts aizņem vismaz mēnesi.
Ja šie divi faktori liekas mazssvarīgi, pačamdi, paspaidi abus aparātus, un tas kurš labāk guļ rokā, to arī pērc.
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2 "Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Ir radusies vēlme pēc objektīva Nikonam no platā gala tip kkādu fish eye, jo ar kita 18-105 pa šauru. Palielam vajadzība interjera iemūžināšanai. Cik sameklēju tad no fish eye lētākais jēdzīgais variants ir Sigma 10-20mm F/4.0-5.6.
Kādi vispār ir citi risinājumi (budžeta)? Tip kkādi konverteri vai kas taml.
1kārtām - interjerus nebildē ar plaķleņkiem.
2kārtām - konverteri un citi uzskrūvējamie cūdi nekam neder.
3kārtām - Sigma 10-20 nav zivsacs, bet gan plaķleņķis.
4kārtām - ja gribi zivi, tad lētākais ko uz cropa var dabūt Rokinon 8mm. Dabūt pamēģināt, vari paspārdot lietotāju Rekords, nopirkt var BFSā. Ir viņiem uz vietas.
Vēl vēlies ko uzzināt?
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2 "Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
1)Nu netik daudz kā interjeru, bet palielam iekštelpa, kur bieži vien ir maz vietas vai arī vienk visa vajadzīgā telpas daļa netiek kadrā. T.i. pie 18mm. Tāpēc radās ideja par platleņķi. Papētot tās pašas bildes ar 8mm Rokinon secinu, ka šāds objektīvs 100% šim mērķim nederēs.
3) Neesmu foto guru tāpēc pieļauju, ka esmu kļūdījies un doma bija par platleņķa objektīvu. Īsti gan nesaprotu, kas nosaka to vai tas ir platleņķa vai fish eye, jo pētot review dažādiem objektīviem pie viena un tā paša fokusa attāluma, rodas fish eye efekts, bet otram vienk. platleņķis.
4) Saprotu, ka Rokinon 8mm ir bez AF motora, kas arī neder.
Ir maz kkur kāda objektīvu noma vai kas taml., kur meklēt Sigmas veidīgu platleņķi aka 10-20mm, lai saprastu vai ir tāds pielietojams vai nav, pašlaik galvā iztēlojoties liekas derīgs, bet kā dzīvē?
Ja ir par šauru, tad pareizi ir bildēt vairākus kadrus un lipināt kopā, lai nav deformētas sienas utjp.
Runājot par Sigmu 10-20, par to cenu, nekā labāka NAV. Pašam kādreiz bija, patika, bet pārdevu, jo vajadzēja ko ne tik specifisku. Ja pameklēsi, tad pāris gadus atpakaļ viņam iznāca atjaunijājums (ķip otrā paaudze) ar patstāvīgu F3,5.
Par foto nomām runājot: Spied TE un meklē. Zinu, ka prekš Canona kādreiz varēja visai brīvi atrast.