Diskusijas par auto elektroniku
Moderator: gacciZm
Re: Diskusijas par auto elektroniku
Tieši tā, auto elektronikā parasti izmanto no vada dzīslām uzvītu tīklu, kuru uzmauc uz signāla vada; pats ekrāns iet uz masu. Pārsvarā izmanto zondes, sadalītāja utt. signāliem, lai max izvairītos no traucējumiem, ko rada pārējās auto el. iekārtas.
Šos vadus arī var saīsināt, tikai ekrānu nevajag pārtraukt.
Šos vadus arī var saīsināt, tikai ekrānu nevajag pārtraukt.
CiviC EG
- GG.
- Has thanked: 0
- Been thanked: 5 times
Skaidrs 
Laikam sliecos, ka īsināšu tos vadus bet izņemot lambda zondes vadus, negribās smagi ieberzties. Ko tauta saka par knock sensorsu? Nav tik jūtīgs pret pretestību?

Laikam sliecos, ka īsināšu tos vadus bet izņemot lambda zondes vadus, negribās smagi ieberzties. Ko tauta saka par knock sensorsu? Nav tik jūtīgs pret pretestību?
- Briedis
- Mondeo ST 220
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
Labāk īsināt, nekā satīt kamolā.GG. wrote:Skaidrs
Knok sensoram, domāju ka ir vienalga. Tur jau reāli ir 0 +5v on/of režīmā.
Arī zondei vari īsināt, knockam vienalgaGG. wrote:Skaidrs

CiviC EG
- Briedis
- Mondeo ST 220
Aptuveni.GG. wrote:Un par to satīšanu kamolā - veidojās kautkāds homo magnētiskais lauks?

Visiem vadiem pa kuriem iet analogais signāls vajag izvairīties no jebkādiem liekiem mezgliem, cilpām, nelaist vadus tuvu elektromotoriem utt..
Nu ja tiešām ir tikai to 0/5v uz pozīcijām, tad po, bet ja sensors padod kādus impuslus, tad gan lodējums var frekvenci diezgan konkrēti sačakarēt. Man gan nav ne jausmas, ko tieši padod lambda zonde, bet ja mērijumi tur tiek veikti uz strāvas/sprieguma pamata, var īsināt..
Btw, Tu īsinot tur nesajāsi neko vairāk kā tie, kas vnk satin vadu mainot zondi (un tici mani tādu ir dahh un viņiem viss strādā)
Btw, Tu īsinot tur nesajāsi neko vairāk kā tie, kas vnk satin vadu mainot zondi (un tici mani tādu ir dahh un viņiem viss strādā)

- Rii
- Been thanked: 5 times
Kāpēc nevar lodēt zondes vadus? Es arī pirms savam touringam mainīju domāju, ko darīt, jo kastītē nebija līdzi štruntiņi vadu savienošanai. Salasījos internetos, kas lambdu kategoriski nevar lodēt, bet bija arī viedokļi, kas uzstāja, ka tās ir muļķības. Beigās nospļāvos un salodēju. Gaitā nekādas izmaiņas nejūtu, pēc kompja skatoties lambdas līknes arī ir teicamasGitucis wrote:Zonde pilnīgi noteikti ir juteklisks radījums! Jāpārliecinās vai vadi nav satinušies, neskaras pret kuzavu, nav tuvumā magnētiem utt. Lodēt zondes vadus neiesaku, tam domāti speciāli savienotāji.

NB MX-5 99'
MB W211 07'
MB W203 08'
MB W211 07'
MB W203 08'
Kada sedinasana? Tourings domats prieks R16.Ar normalu kliriensu. Pa grunteni pabraukt ari. Kartupelu maisu iekraut.
- Briedis
- Mondeo ST 220
Tas vairāk pēc fizikas likumiem, lai būtu pareizi. Ja kvalitatīvi salode, tad problēmām nevajadzētu būt.Rii wrote:Kāpēc nevar lodēt zondes vadus? Es arī pirms savam touringam mainīju domāju, ko darīt, jo kastītē nebija līdzi štruntiņi vadu savienošanai. Salasījos internetos, kas lambdu kategoriski nevar lodēt, bet bija arī viedokļi, kas uzstāja, ka tās ir muļķības. Beigās nospļāvos un salodēju. Gaitā nekādas izmaiņas nejūtu, pēc kompja skatoties lambdas līknes arī ir teicamasGitucis wrote:Zonde pilnīgi noteikti ir juteklisks radījums! Jāpārliecinās vai vadi nav satinušies, neskaras pret kuzavu, nav tuvumā magnētiem utt. Lodēt zondes vadus neiesaku, tam domāti speciāli savienotāji.
- Juzix
- burnout.lv foto team
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 0
To štekeri noteikti, ar visiem piniem ir jāvar uzsūtīt jaunu un nemaksās viņš baiso kosmosu!GG. wrote:Tāds štekeris man toč nemētājās lieks. Nezinu, vai viņš citiem dzinējiem ir tāds pats. A saganīt rokā štekeri no šitā dzinēja būtu ļoti neiespējami. SpoilerShowZem paneļa vietas ir daudz, bet ECU atrodās motortelpāe30students wrote:Zem paneļa nav vietas kur iebāzt?![]()
Šādi būtu ideālais variants, kāpēc gribu saīsināt.
Pagaidam esmu iestūķējis viņu šādi, bet tāds nedrošs variants, dēļ tā, ka nav lāga kur viņu piestiprināt + nepatīk asais līkums, kādu jāmet kabelim.
Martinss wrote:Nav vēl tāds pats štekeris kaut kur rezervē? Es tavā vietā noteikti pamēģinātu tos pinus dabūt ārā, būtu daudz smukāks un ērtāks būtu tāds variants. Man fordam tādā ziņā ļoti forši varēja pārpinot visu pa jaunam.
Uzzvani 1dien uz kādu no VWcentriem

"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Pinus var dabūt laukā, bet bez spectūļa tas nebūs viegli. Ja vari pats izgatavot kkādu tūli, tad nav problēmu. Un vadus īsināt vienmēr var, tik vajag kvalitatīvi salodēt bez nekādiem aukstajiem lodējumiem un noizolēt kārtīgi. Vēlams ar uzsildāmajiem kembrikiem.
-
man tāds jautājums. pie kā man griezties vai kāds varētu palīdzēt ar tādu lietu... man ford sierra xr4x4 kurā lieku no scorpio 2.9cosworth motoru(BOB) un nēsmu tik gudrs elektrōnikā lai saliktu visu kā nākas lai viss darbojas. vadi tur daudz bet domāju ka izdarāms tas ir. lūdzu atsaucaties kas kautko taadu darījis iespēja nopelnīt. Mašīnas stāv viena otrai blakām un pats nēsmu ķēries vadiem klāt lai nesajauktu prātu.
- *Sicram
- Has thanked: 3 times
Uzmeklē useri kaross. VIņš mums šeit ir elektrības specs.xr4x4cosworth wrote:man tāds jautājums. pie kā man griezties vai kāds varētu palīdzēt ar tādu lietu... man ford sierra xr4x4 kurā lieku no scorpio 2.9cosworth motoru(BOB) un nēsmu tik gudrs elektrōnikā lai saliktu visu kā nākas lai viss darbojas. vadi tur daudz bet domāju ka izdarāms tas ir. lūdzu atsaucaties kas kautko taadu darījis iespēja nopelnīt. Mašīnas stāv viena otrai blakām un pats nēsmu ķēries vadiem klāt lai nesajauktu prātu.
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007
Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
PM vai 29764007
Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit