Laimīgā kārtā epopeja ar Volvo 240 ir beigusies To es iegādājos prāta aptumsumā un emociju uzplūdumā, bija baigi traki. Tākā automašīnas man dikti patīk, tad beidzot izdarīju to, ko neizdarīju nopērkot Volvo - esmu iegādājies Mersīti! :bezgala_priecīgs_smaidiņš:
Nedaudz par auto:
1989. gada 2.0 benzīns ar KE-Jetronic (mehāniskā šprice), 5 robu manuālo ātrumkārbu. Odometrs uzrāda 227 000 km nobraukumu. Ņemu protams vērā, ka auto ir atvests no Vācijas, bet tomēr salona stāvoklis (oriģ.stūre, kulise, beņķi un citas dilstošās detaļas) neliecina par īpaši lielu nobraukumu..
Ekstras neko daudz nav, ir tikai ar roku bīdāma lūka, kas ļoti smagi bīdās. Tā būs jāsatīra.
Nav sterils, bet stāvoklis ir ļoti labs. Īpaši, ja ņem vērā auto vecumu. Pie iegādes bija tikai viena prioritāte - maksimāli laba virsbūve!
Problemātiskās vietas - numurzīmes apgaismojumam rūsganais apkārt, bagažniekā no kaut kurienes nāk slapjums iekšā (grīda un arkas ir skaistas).
Vēl priekšējos spārnos ir ieskrūvēti kaut kādi žiguļa pagriezieni. Puisis no kā pirku dievojās, ka tādi jau bijuši Vācijā uzstādīti. Lai nu paliek..
Pie defektiem vēl ir pieskaitāms krakšķi pr.labajā balstiekārtā, neliela klaudzoņa no reduktora, skaļš sajūgs nenospiestā pozīcijā (laikam izspiedējgultnis), siltam motoram nelielas problēmas ar tukšgaitu, sajūta, ka viens cilindrs pieklibo, bagažniekam un motora pārsegam ir pa vienai iespiestai buktei.
Plāni šim auto:
Uzturēt maksimāli labā kārtībā, centīšos šo auto savu iespēju robežās uzturēt pēc iespējas ilgāk. Laika gaitā papildināšu komplektāciju.
Prioritātes - novērst krakšķi pr.piekarē, iztīrīt visas drenāžas, aprūpēt problemātiskās brūnganās vietas, diagnosticēt un saprast dzinēju, ielikt gāzīti lētākai braukšanai.
Pāris bildes no iepriekšējā vakara ar netīru auto, kad atbraucu no Valmieras. (šosejas patēriņš man patika - 7.2 litri)

Mani pirmās dienas iespaidi un emocijas - auto ir fantastisks! Pirms šī esmu ilgstoši braucis ar Ford Focus, Renault Megane, Hyundai i20 un Volvo 240 (universālī komforta nekāda). Šis ir ērtāks, klusāks un patīkamāks braukšanas komforta ziņā par iepriekšējiem. Kluss, maiga gaita, trokšņus dzird minimāli un stabilitāte uz ceļa mani arī pārsteidza. Esmu ļoti priecīgs