Sveiks, šeit būs arhīvs manam projektoram un iespējams izklaides materiāls ar dažādām dzīves atziņām tev, lielāko ties kā nedarīt:D
2025.
Ir 2025. gada sākums esmu garā komandējumā otrā pasaules galā kurš iet uz beigām un protams grozās domas ka vajadzētu nopirkt kādu jaunu tačku
Ar Bračkas palīdzību saņēmu daudz bildes un video. Izskatijās labs materiāls, bundža ļoti dzīva, nav ierastais m40 tikšķis, melns ādas salons, kā jau kabriolets standartā jau ar visādām ekstrām, smuka krāsa, mape ar vēsturi no 97. gada. Naudu aizskaitiju un auto sāka gaidīt mani Latvijā.

Šeit jau ieraugu auto pirmo reizi pats.

Sludinājums no 2010. gada
Auto tiek aizvests uz garāžu un varam laist iekšā fleksi un pusautomātu

Šeit arka ielikta, vel nedaslīpēta šuve.

Vācijā arī māk ielāpu drēbi

Tev nav bijis vecs bmw ja neesi paņēmis slotu un saslaucijis savu mašīnu čupiņā

Sākam špaktelēties
Un turpinājumā varam redzēt kas notiek kad dari ko nemāki darīt, darba dienas 3 naktī, kā svešvalodā teiktu - Fuck around and find out.

Krāsošanas kvalitāte - Full pizģets. Pēc 3 dienām jābrauc uz e30 sezonas atklāšanu

Bet kā saka kas hujova krāso, labi pulē, pāris stundas ar ūdens smilšpapīriem un trauksme praņiku cehā ir atcelta.

Uzatkāšanu paspēju, tiesa neīpaši iedvesmojošā paskatā taču tas neaturēja no m40 izspiest visu pēdējo uz Biķernieku trases, un no r14 riepām nodeldēt uzrakstus no sāniem
Protams pa starpai, samainīti bremžu kluči, trubiņas, visādi tehniski sīkumi.

Nummuru salīdzināšana

Pēc reģistrācijas varētu teikt ka ar auto sāku braukt ikdienā, brīvā brīdi sataisot kādu sīkumu.

Oriģinālās tumbas bija savu nokalpojušas.

Norestaurēju style 5 r16, pašus diskus pulverkrāsā pie blast un centriņus pats ar pistoli sakrāsoju.

Šofera benķim bija pārlūzis rāmis, saplēsis polsterus un ādu. Izjaucu, rāmi sametināju un pārējo iedevu profesionālim izdarīt. Abus krēslus pie reizes pietonēja.
Jūlija sākumā man sākas atvaļinājums kurā esmu nolēmis paceļot ar auto. Man ir izvēle starp zaļo kabri vai ikdienas dīzeļ e61, pēc garas filozofēšanas nonāku pie slēdziena ka ar dīzeļ kūti nebūs nekāds rokenrols braukt un vispār atšķirībā no n47, m40 tak var saremontēt ar skoču, savilcējiem un āmuru ceļmalā(spoiler alert - Man par saviem vārdiem bija jāatbild). Īsi pēc tam sāku gatavot e30 ceļam, samainiju maksimāli visu saprāta robežās, termostats, ūdensūknis, siksnas kaut kādus vel sīkumus, katrā ziņā nekas interesants, bagažniekā sakrāmēju dažādas rezervesdaļas kas varētu noderēt, starteris, siksnas, šķidrumus un visus iespējamos rokas instrumentus, rezultātā bagažnieks ir pilns un no personigām mantām man ir viena mugursoma
Ja tev patreiz jau paliek garlaicīgi, turpinājumā sāksies ekšens
5.Jūlijā 19:20 no Sauriešiem izbraucu uz Austriju, priekšā 1521km, man ir 2,5l ar monster energy, 2 pakas ar cīgām, raksturs un vecs Bavāriešu dzelzis

Varšava 02:56

Pitstops kādu stundu pirms Čehijas 05:26
Kādos aptuveni 14:00 esmu galamērķi.

Laikapstākļi ir no Latvijas, toties tas nozīmē ka m40 115 zirgi kļūst ļoti dusmīgi un kaut kur var arī iekrāmēt.
4 dienas veiksmīgi nobraukātas pa apkārtni kur palieku, sasniegti 250k. Nākamais galamērķis - Vīne.

Time for Pizģets
Pēc atvilciena pa bāni, dzinējs sāk skanēt jokaini un neiet, piestājam novērtēt situāciju, pirmās aizdomas sadalītājs, to iztīrot absolūti nekas nemainas. Līdz vīnei palikušas 30min, nolemju jāaizlauž līdz Vīnei arī dzīvo paziņas, auto nolieku pazemes stāvietā. Nosprādzis bmw man atvaļinājumu nebojās tāpēc ejam 2 dienas tūristoties, muzeji, vecpilsēta utt. bet par cik šis ir burnout.lv nevis paceļosim.lv tajā neidziļināšos. Pa naktīm aizeju uz stāvietu kaut ko paštukot kas noticis bet bez panākumiem. Nolemju jāmeiģina tikt līdz draugu mājām, aptuveni 2h braucienā. Sākums jau ir daudz sološs, braucam cauri Vīnes centram cauri ar vecu lamatu kas skan kā savīlēts zālespļāvējs

Nākamajā dienā aizbraucu līdz vietējām bmw dīlercentram ar domu tikt pie kādas rezerves daļas, džeks ļoti draudzīgs un izpalīdzīgs bet uz vietas nekā nav un piegāde 3 dienas, aizsūta mani uz veikalu kurš spriežot pēc cenām atrodas starp mēnesi un marsu. Nolemju mesties nost lidl stāvietas stūrī un sākt projektēt, visas dienas laikā samainu un pārbaudu ko vien varu, izrauju sprauslām sietiņus, drošinātāji, releji, sveces, degvielas filtrs, uz dienas beigām nodeg degvielas sūknis

Austrijā pa bāni striķī vilkt nedrīkst, jāvelk pa mazajiem ceļiem caur ciemiem.
AHTUNG AHTUNG MOTORSCHADEN
Pie draugiem garāža ar svaigu galvu pacīnoties nekas skaidrāks netop tikai tas ka jāizmēra kompresija... 3. un 4. tieši 0.0 bar

Izskatu visādas opcijas taču pat motoru nomainīt šeit būs lētāk kā vest mirušu mājās. No vietējās e30 fb grupas, vīrs ar e30 m3 un 8 citiem e30 apgādā mani ar m40 galvu no motora ar 110k nobraukumu.

Pie vietējā Serbu rezerves daļu tirgoņa galvu noslīpēju un sapērku pārējas nepieciešamās detaļas, blīves, zobsiksas komplektu, šķidrumus. Starpcitu pa ļoti demokrātiskām cenām, aptuveni trodo līmenis.

Saliekam visu kopā, saspraužam sveču vadus nepareizi lai nav garlaicīgi, un dzesēšanas sistēmu atgaisojam ar dārza šļūtenes palīdzību. Dodam mizā

Ķīnieši ar īres Kupru nedaudz sapisa skatu un glušakam sākās erekcijas disfunkcija, nodega un nolūza.

Bez starpgadijumiem atgriežamies mājās Latvijā, ja neskaita to ka glušaks galīgi izdeg un Bauskā iebraucu ar vīlētu žiguli nevis e30.
Finišā kopā nobraukti ap 5k km

Auto ziemas miegā nolieku tikai ap Novembra sākumu kopā pa sezonu nobraucu aptuveni 10k.
2026.

Pirmajās saulainājās dienās gribējās izvilkt arā kaut pa teritoriju izbraukt. Īsi pēc tam samazgāju uzliku uzskaitē un sāku braukt.

Sezonu uzsāku ar citiem diskiem( šie liekas gaumīgāki varbūt maldos) jaunām riepām, tatehnix atsperēm un prošķuning isa lūpu.
Uz doto brīdi akūti vajag samainīt visus amjus un jaunu klusinātāju uzlikt ka arī citas ne tik akūtas ambīcijas.