Foto tehnika

Burnout.lv fotogrāfu sadaļa, par un ap fototehniku, pasākumiem un meistardarbiem

Moderators: Juzix, *Sicram, Rihy

*Sicram
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Re: Foto tehnika

Post by *Sicram »

nu tad aiziet !
Visu jau tev pamācījām ! 8)
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007

Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
howitzer
M30
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Post by howitzer »

Rihy wrote:Šobrīd tā arī ir, ka lielo darbu izdara 7d mk2 plus termoss. Burtu es izmantoju tad , kad notiek mega akšens :D citādi ne, tā jau daudz to bilžu un baigi to burstu arī nevajag. Otrs bodijs man ir iekšmalām vai blakus braucošiem auto (to uz līdzi vilkšanu), kā arī kādiem ainavu kadriem. Līdzi velkot jau ātrums AF ir svarīgs, bet 7d km1 ar to tiek ļoti labi galā. Tā kā jādomā... Divi bodiji gonkā ir forši :D bet nu ir tā, ka 7d mk1 vietā gribās ko labāku, kvalitatīvāku...

Un pa parciņu vai pregrid ir forši ar to 24-105 un zibenīti, ielīst salonā Solbergam, piemēram :D
Ielien Solbergam salonā ar kādu 100mm F2 vai 85mm 1.8 uz pilnā kadra un bez visa zibenīša. :] :bokeee: :trokšņu_nav: :]
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
bozgar

Foto tehnika

Post by bozgar »

Bursts tiešām ir bezjēdzīgs uz 6D, wi-fi pie -10 neķer, pārējais viss zašibis.
Last edited by bozgar on 06 Oct 2015, 20:50, edited 4 times in total.
golfi rullē nē
howitzer
M30

Post by howitzer »

bozgar wrote:Bursts tiešām ir bezjēdzīgs uz 6D, wi-fi pie -10 neķer, pārējais viss zašibis.
Vifi ķer arī aukstākā laikā, Čuzix un Mārtsis ir liecinieki. :aiwa: :shura: :tiirelis: :howim_nav_pults:
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
Rihy

Post by Rihy »

WiFi ir bonuss, bet noteikti ne obligāta lieta. Ipadam ir SD kartes adapteris :D
Tā kā jādomā...

P.s. Kurš grib 7d? :D ar oriģinālo battery grip.... :naac:
*Sicram

Post by *Sicram »

Rihy wrote:WiFi ir bonuss, bet noteikti ne obligāta lieta. Ipadam ir SD kartes adapteris :D
Tā kā jādomā...

pa 250e ņemu.
gribu vari paturēt sev.
PM vai 29764007

Rihy

Post by Rihy »

*Sicram wrote:
Rihy wrote:WiFi ir bonuss, bet noteikti ne obligāta lieta. Ipadam ir SD kartes adapteris :D
Tā kā jādomā...

pa 250e ņemu.
gribu vari paturēt sev.
Gripu atdošu pa 250e, pārējo paturēšu sev 8)
Rihy

Post by Rihy »

Cena 460 eur, Canon 7d body + battery grip.

PM
Rihy

Post by Rihy »

Howi, būtu mega, ja es varētu nedaudz pamēģināt Tavu 6d :roll: Moš varam saskrieties, paturēšu rokās, patestēšu... It kā ieliku tirgoties 7d, bet laikam jāpārliecinās, ka nenošauju greizi :D
howitzer
M30

Post by howitzer »

Rihy wrote:Howi, būtu mega, ja es varētu nedaudz pamēģināt Tavu 6d :roll: Moš varam saskrieties, paturēšu rokās, patestēšu... It kā ieliku tirgoties 7d, bet laikam jāpārliecinās, ka nenošauju greizi :D
Droši.
PM un visu apspriedīsim.

Image
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

Rihy wrote:Howi, būtu mega, ja es varētu nedaudz pamēģināt Tavu 6d :roll: Moš varam saskrieties, paturēšu rokās, patestēšu... It kā ieliku tirgoties 7d, bet laikam jāpārliecinās, ka nenošauju greizi :D
Vari atskriet arī pie manis. Man 6d jau no janvāra ir lietošanā. Ja nu kas varu iedot patestēt uz dienu, vai divām, jo ir ar vēl 5dmk2 ko mocīt
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

*Sicram wrote:
howitzer wrote:Ujjjjjjjjjjjj!
Par šito pats ilgi štukoj. :] (Lai gan man vēl nav otra aparatusa)
Gribu varēt, noteikti kaut kad uztapināšu kādu prototipu. :]
Varētu kaut kad aizfist pie Tevis, iemalkot un izdomāt kādu konceptu.
esmu par !
Esmu ar mieru investēt ! 8)
Ticu, ka letāk nebūs, beeet pafantazēt vajag.
Dafai, es ar šito figņu gribu.
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
kristaps222

Post by kristaps222 »

howitzer wrote:Man ir 6D jau gandrīz gadu. Ātrumam un ekšnam - ēm, teiksim, tā. Tas ir E34 ar divlitrīgo M20. :aiwa:
Tev būs dikti jāpiešaujas. Tam aparātam AF ātrums ir tāds pats, kā 5DMK2. Pat 40D bija dafiga asāks un ātrāks AF.
Ja objekts kustas Tev tieši pretim, tad gatera faktors ir neizbēgams. "L" sērijas stikli ar "Ultrasonic" motoriem arī situāciju uzlabo minimāli. Bursts ir ļoti lēns. Ļoti, ļoti lēns. Man, bildējot zirgu mačus, pietiek, esmu jau piešāvies. Nezinu, vai Tu lieto burstu autosportā. :hvz: 6D ir mazāk AF punktu, bet es savā praksē 99% gadījumu izmantoju centrālo. Centra punkts ir ļoti jūtīgs, nav problēmu ar AF pustumsā, krēslā, utt.
Aparāts, principā, pats par sevi ir afigennijs. Viegls, ērts. Ļoti, ļoti laba bilde. Arī trokšņu līmenis Tevi, visticamāk, patīkami pārsteigs. Patīkams pluss ir Wifi un opcija fotkas pa taisno iemest telefonā/planšetē, kā arī vadīt aparātu ar telefonu. :) Principā, Canon to aparātu pozicionē kā radītu māksliņas bildētājiem, vai arī tiem, kuri sper pirmos soļus fullframe lauciņā. 5DMK3 ir dusmīgāks aparāts (lai gan 6D bilde zināmos apstākļos esot labāka - to saka internets, pats to neesmu pārbaudījis, kā arī nespēju iedomāties, kā tieši bilde varētu būt "labāka". It kā 6D esot bik mazāk trokšņu :hvz: ) ar labu AF, taču dafiga dārgāks. Es bildēju zirgu mačus, visādu māksliņu, tad dažādus korporatīvos pasākumus, dz.d., vecmeitu/vecpuišu ballītes, utt. Aparāts pieklibo tikai tad, kad ir baigais "ekšns". Bet nav jau arī tā, ka nevarētu vispār pabildēt. Hokeju arī varēja bildēt tīri labi. :) Ja vēl kādi jautājumi, droši. ;)

edit:
Domājams, ka visvairāk tomēr izjutīsi pilnā kadra burvību, atceros, kā es pirmo dienu izgāju ar 6D pabildēt. Jeeeeeeez, cik tās bildes likās dzīvas un telpiskas. :aleluja: Nu ne par kādu naudu negribētu atgriezties pie crop formāta. :)

lienot svešā bazarā... par 6D varu pateikt gan labu, gan sliktu. slikta ir vairāk kā laba (no pieredzes) :D vienīgais labais viņam ir cena/bilde attiecība. pats lietoju no aprīļa. pirms tam bija vecais 5D. salīdzinot bildes, varu pie tēvzemes zvērēt, ka pie iso 100-400 vecais piecītis kabina sesto vienos vārtos. krāsu dziļums un dinamiskais diapazons vecajam opītim (fočējot rawā un pēc tam PS vai LR kruķijot) manāmi labāks. protams, bildes izmēri (izdrukām, kropošanai,...) un viss, kas virs iso 400 sestajam nesalīdzināmi labāks (bez stresa griežu līdz 3200), wifi vispār kruta fīča, oriģinālā baterija tur daudz ilgāk, rawu skaits pēc kārtas (līdz fočiks aizrijas) arī pietiekams.

sliktā pieredze: pašam pie ~15 800 noskrējiena atteicās poga (nofokusēt var, līdz galam nospiest nevar, salaboja protams pa garantiju). diviem kolēģiem nomira slēdzis relatīvi ātri (vienam pie ~80k, otram pie ~120k), pirmajā gadījumā pa garantiju nomainīja, otrajā garantija bija beigusies. vēl vienam kolēģim ne no šā, ne no tā fotoaparāts pēkšņi neslēdzās iekšā, garantijā teica, ka vadiņš kāds atnācis vaļā no baterijas, kas iet. un vēl vienam pēc pusgada lietošanas pamazām parādījušies 8 beigti pikseļi uz matricas... tas tā reāli gadījumi. sanāk, ka cena panākta uz uzbūves kvalitāti. brīvdienu lietotājam (puķītes, kaķīši, "paķeršu līdzi uz svinībām",...) varētu vel pieciest, Canon serviss atsaucīgs garantijas laikā. cilvēkiem, kas pelna naudu ar fotografēšanu, tas var beigties ar smagu izgāšanos, ja nav līdzi otrs aparāts. man gadījās, ka poga atteica 5min pirms izlaiduma sākuma. otru aparātu biju tieši tajā reizē izdomājis atstāt mājās, lai vieglāka soma. beigās izlīdzējos no vienas māmiņas aizņēmies 60d, uzkarināju savu stiklu, ieliku savu karti un maucu. beigu beigās no viņas piķi protams neņēmu.....
*Sicram

Post by *Sicram »

kristaps222 wrote:
howitzer wrote:Man ir 6D jau gandrīz gadu. Ātrumam un ekšnam - ēm, teiksim, tā. Tas ir E34 ar divlitrīgo M20. :aiwa:
Tev būs dikti jāpiešaujas. Tam aparātam AF ātrums ir tāds pats, kā 5DMK2. Pat 40D bija dafiga asāks un ātrāks AF.
Ja objekts kustas Tev tieši pretim, tad gatera faktors ir neizbēgams. "L" sērijas stikli ar "Ultrasonic" motoriem arī situāciju uzlabo minimāli. Bursts ir ļoti lēns. Ļoti, ļoti lēns. Man, bildējot zirgu mačus, pietiek, esmu jau piešāvies. Nezinu, vai Tu lieto burstu autosportā. :hvz: 6D ir mazāk AF punktu, bet es savā praksē 99% gadījumu izmantoju centrālo. Centra punkts ir ļoti jūtīgs, nav problēmu ar AF pustumsā, krēslā, utt.
Aparāts, principā, pats par sevi ir afigennijs. Viegls, ērts. Ļoti, ļoti laba bilde. Arī trokšņu līmenis Tevi, visticamāk, patīkami pārsteigs. Patīkams pluss ir Wifi un opcija fotkas pa taisno iemest telefonā/planšetē, kā arī vadīt aparātu ar telefonu. :) Principā, Canon to aparātu pozicionē kā radītu māksliņas bildētājiem, vai arī tiem, kuri sper pirmos soļus fullframe lauciņā. 5DMK3 ir dusmīgāks aparāts (lai gan 6D bilde zināmos apstākļos esot labāka - to saka internets, pats to neesmu pārbaudījis, kā arī nespēju iedomāties, kā tieši bilde varētu būt "labāka". It kā 6D esot bik mazāk trokšņu :hvz: ) ar labu AF, taču dafiga dārgāks. Es bildēju zirgu mačus, visādu māksliņu, tad dažādus korporatīvos pasākumus, dz.d., vecmeitu/vecpuišu ballītes, utt. Aparāts pieklibo tikai tad, kad ir baigais "ekšns". Bet nav jau arī tā, ka nevarētu vispār pabildēt. Hokeju arī varēja bildēt tīri labi. :) Ja vēl kādi jautājumi, droši. ;)

edit:
Domājams, ka visvairāk tomēr izjutīsi pilnā kadra burvību, atceros, kā es pirmo dienu izgāju ar 6D pabildēt. Jeeeeeeez, cik tās bildes likās dzīvas un telpiskas. :aleluja: Nu ne par kādu naudu negribētu atgriezties pie crop formāta. :)

lienot svešā bazarā... par 6D varu pateikt gan labu, gan sliktu. slikta ir vairāk kā laba (no pieredzes) :D vienīgais labais viņam ir cena/bilde attiecība. pats lietoju no aprīļa. pirms tam bija vecais 5D. salīdzinot bildes, varu pie tēvzemes zvērēt, ka pie iso 100-400 vecais piecītis kabina sesto vienos vārtos. krāsu dziļums un dinamiskais diapazons vecajam opītim (fočējot rawā un pēc tam PS vai LR kruķijot) manāmi labāks. protams, bildes izmēri (izdrukām, kropošanai,...) un viss, kas virs iso 400 sestajam nesalīdzināmi labāks (bez stresa griežu līdz 3200), wifi vispār kruta fīča, oriģinālā baterija tur daudz ilgāk, rawu skaits pēc kārtas (līdz fočiks aizrijas) arī pietiekams.

sliktā pieredze: pašam pie ~15 800 noskrējiena atteicās poga (nofokusēt var, līdz galam nospiest nevar, salaboja protams pa garantiju). diviem kolēģiem nomira slēdzis relatīvi ātri (vienam pie ~80k, otram pie ~120k), pirmajā gadījumā pa garantiju nomainīja, otrajā garantija bija beigusies. vēl vienam kolēģim ne no šā, ne no tā fotoaparāts pēkšņi neslēdzās iekšā, garantijā teica, ka vadiņš kāds atnācis vaļā no baterijas, kas iet. un vēl vienam pēc pusgada lietošanas pamazām parādījušies 8 beigti pikseļi uz matricas... tas tā reāli gadījumi. sanāk, ka cena panākta uz uzbūves kvalitāti. brīvdienu lietotājam (puķītes, kaķīši, "paķeršu līdzi uz svinībām",...) varētu vel pieciest, Canon serviss atsaucīgs garantijas laikā. cilvēkiem, kas pelna naudu ar fotografēšanu, tas var beigties ar smagu izgāšanos, ja nav līdzi otrs aparāts. man gadījās, ka poga atteica 5min pirms izlaiduma sākuma. otru aparātu biju tieši tajā reizē izdomājis atstāt mājās, lai vieglāka soma. beigās izlīdzējos no vienas māmiņas aizņēmies 60d, uzkarināju savu stiklu, ieliku savu karti un maucu. beigu beigās no viņas piķi protams neņēmu.....
wow..
interesanta pieredze ! :cool:

Tad laikam es ar savu 5d mk2 un teju 700k slēdzi varu justies laimīgs, ka tam neviena no šīm problēmām nav bijusi :shura:
PM vai 29764007

kristaps222

Post by kristaps222 »

par slēdžu miršanām, cik ir bijusi darīšana - 400d mirst ap ~200k, 40D vidēji 400k. 60d manam tūlīt jau 300k un still going.

jā, 5d m2 arī neesmu dzirdējis nevienu slēdža miršanas gadījumu (pazīstu 4 cilvēkus, kam šis aparāts ir daily darbarīks).
un izturīgi arī viņi kā nākas :] :

Image
*Sicram

Post by *Sicram »

mjāa.. manam 350d arī slēdzis nav nomiris :shura:
Bet 5d mk1 es gan 2x nomainīju slēdzi un pēdējā reizē vēl spoguļa mehānismu :shura:
PM vai 29764007

howitzer
M30

Post by howitzer »

Ēm, crop`ļiem jau defaultā, man liekas, ka tas slēdzis ilgāk dzīvo.

Image
howitzer
M30

Post by howitzer »

Bet jāuzmet ace mana aparāta noskrējienam, liekas, ka ar visu hoķi un zirgu mačiem tur būs ebatj saskrējis. :aiwa:

Image
rrrainis

Post by rrrainis »

Manam 100D ir 7k :susnaks:
Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
howitzer
M30

Post by howitzer »

Tad jau pat "piebraucis" neesi. :]

Image
Post Reply