Visu jau tev pamācījām !

Moderators: Juzix, *Sicram, Rihy
Ielien Solbergam salonā ar kādu 100mm F2 vai 85mm 1.8 uz pilnā kadra un bez visa zibenīša.Rihy wrote:Šobrīd tā arī ir, ka lielo darbu izdara 7d mk2 plus termoss. Burtu es izmantoju tad , kad notiek mega akšenscitādi ne, tā jau daudz to bilžu un baigi to burstu arī nevajag. Otrs bodijs man ir iekšmalām vai blakus braucošiem auto (to uz līdzi vilkšanu), kā arī kādiem ainavu kadriem. Līdzi velkot jau ātrums AF ir svarīgs, bet 7d km1 ar to tiek ļoti labi galā. Tā kā jādomā... Divi bodiji gonkā ir forši
bet nu ir tā, ka 7d mk1 vietā gribās ko labāku, kvalitatīvāku...
Un pa parciņu vai pregrid ir forši ar to 24-105 un zibenīti, ielīst salonā Solbergam, piemēram
Vifi ķer arī aukstākā laikā, Čuzix un Mārtsis ir liecinieki.bozgar wrote:Bursts tiešām ir bezjēdzīgs uz 6D, wi-fi pie -10 neķer, pārējais viss zašibis.
pa 250e ņemu.Rihy wrote:WiFi ir bonuss, bet noteikti ne obligāta lieta. Ipadam ir SD kartes adapteris
Tā kā jādomā...
P.s. Kurš grib 7d?ar oriģinālo battery grip....
Gripu atdošu pa 250e, pārējo paturēšu sev*Sicram wrote:pa 250e ņemu.Rihy wrote:WiFi ir bonuss, bet noteikti ne obligāta lieta. Ipadam ir SD kartes adapteris
Tā kā jādomā...
P.s. Kurš grib 7d?ar oriģinālo battery grip....
gribu vari paturēt sev.
Droši.Rihy wrote:Howi, būtu mega, ja es varētu nedaudz pamēģināt Tavu 6dMoš varam saskrieties, paturēšu rokās, patestēšu... It kā ieliku tirgoties 7d, bet laikam jāpārliecinās, ka nenošauju greizi
Vari atskriet arī pie manis. Man 6d jau no janvāra ir lietošanā. Ja nu kas varu iedot patestēt uz dienu, vai divām, jo ir ar vēl 5dmk2 ko mocītRihy wrote:Howi, būtu mega, ja es varētu nedaudz pamēģināt Tavu 6dMoš varam saskrieties, paturēšu rokās, patestēšu... It kā ieliku tirgoties 7d, bet laikam jāpārliecinās, ka nenošauju greizi
Dafai, es ar šito figņu gribu.*Sicram wrote:esmu par !howitzer wrote:Ujjjjjjjjjjjj!
Par šito pats ilgi štukoj.(Lai gan man vēl nav otra aparatusa)
Gribu varēt, noteikti kaut kad uztapināšu kādu prototipu.
Varētu kaut kad aizfist pie Tevis, iemalkot un izdomāt kādu konceptu.
Esmu ar mieru investēt !
Ticu, ka letāk nebūs, beeet pafantazēt vajag.
howitzer wrote:Man ir 6D jau gandrīz gadu. Ātrumam un ekšnam - ēm, teiksim, tā. Tas ir E34 ar divlitrīgo M20.![]()
Tev būs dikti jāpiešaujas. Tam aparātam AF ātrums ir tāds pats, kā 5DMK2. Pat 40D bija dafiga asāks un ātrāks AF.
Ja objekts kustas Tev tieši pretim, tad gatera faktors ir neizbēgams. "L" sērijas stikli ar "Ultrasonic" motoriem arī situāciju uzlabo minimāli. Bursts ir ļoti lēns. Ļoti, ļoti lēns. Man, bildējot zirgu mačus, pietiek, esmu jau piešāvies. Nezinu, vai Tu lieto burstu autosportā.6D ir mazāk AF punktu, bet es savā praksē 99% gadījumu izmantoju centrālo. Centra punkts ir ļoti jūtīgs, nav problēmu ar AF pustumsā, krēslā, utt.
Aparāts, principā, pats par sevi ir afigennijs. Viegls, ērts. Ļoti, ļoti laba bilde. Arī trokšņu līmenis Tevi, visticamāk, patīkami pārsteigs. Patīkams pluss ir Wifi un opcija fotkas pa taisno iemest telefonā/planšetē, kā arī vadīt aparātu ar telefonu.Principā, Canon to aparātu pozicionē kā radītu māksliņas bildētājiem, vai arī tiem, kuri sper pirmos soļus fullframe lauciņā. 5DMK3 ir dusmīgāks aparāts (lai gan 6D bilde zināmos apstākļos esot labāka - to saka internets, pats to neesmu pārbaudījis, kā arī nespēju iedomāties, kā tieši bilde varētu būt "labāka". It kā 6D esot bik mazāk trokšņu
) ar labu AF, taču dafiga dārgāks. Es bildēju zirgu mačus, visādu māksliņu, tad dažādus korporatīvos pasākumus, dz.d., vecmeitu/vecpuišu ballītes, utt. Aparāts pieklibo tikai tad, kad ir baigais "ekšns". Bet nav jau arī tā, ka nevarētu vispār pabildēt. Hokeju arī varēja bildēt tīri labi.
Ja vēl kādi jautājumi, droši.
edit:
Domājams, ka visvairāk tomēr izjutīsi pilnā kadra burvību, atceros, kā es pirmo dienu izgāju ar 6D pabildēt. Jeeeeeeez, cik tās bildes likās dzīvas un telpiskas.Nu ne par kādu naudu negribētu atgriezties pie crop formāta.
wow..kristaps222 wrote:howitzer wrote:Man ir 6D jau gandrīz gadu. Ātrumam un ekšnam - ēm, teiksim, tā. Tas ir E34 ar divlitrīgo M20.![]()
Tev būs dikti jāpiešaujas. Tam aparātam AF ātrums ir tāds pats, kā 5DMK2. Pat 40D bija dafiga asāks un ātrāks AF.
Ja objekts kustas Tev tieši pretim, tad gatera faktors ir neizbēgams. "L" sērijas stikli ar "Ultrasonic" motoriem arī situāciju uzlabo minimāli. Bursts ir ļoti lēns. Ļoti, ļoti lēns. Man, bildējot zirgu mačus, pietiek, esmu jau piešāvies. Nezinu, vai Tu lieto burstu autosportā.6D ir mazāk AF punktu, bet es savā praksē 99% gadījumu izmantoju centrālo. Centra punkts ir ļoti jūtīgs, nav problēmu ar AF pustumsā, krēslā, utt.
Aparāts, principā, pats par sevi ir afigennijs. Viegls, ērts. Ļoti, ļoti laba bilde. Arī trokšņu līmenis Tevi, visticamāk, patīkami pārsteigs. Patīkams pluss ir Wifi un opcija fotkas pa taisno iemest telefonā/planšetē, kā arī vadīt aparātu ar telefonu.Principā, Canon to aparātu pozicionē kā radītu māksliņas bildētājiem, vai arī tiem, kuri sper pirmos soļus fullframe lauciņā. 5DMK3 ir dusmīgāks aparāts (lai gan 6D bilde zināmos apstākļos esot labāka - to saka internets, pats to neesmu pārbaudījis, kā arī nespēju iedomāties, kā tieši bilde varētu būt "labāka". It kā 6D esot bik mazāk trokšņu
) ar labu AF, taču dafiga dārgāks. Es bildēju zirgu mačus, visādu māksliņu, tad dažādus korporatīvos pasākumus, dz.d., vecmeitu/vecpuišu ballītes, utt. Aparāts pieklibo tikai tad, kad ir baigais "ekšns". Bet nav jau arī tā, ka nevarētu vispār pabildēt. Hokeju arī varēja bildēt tīri labi.
Ja vēl kādi jautājumi, droši.
edit:
Domājams, ka visvairāk tomēr izjutīsi pilnā kadra burvību, atceros, kā es pirmo dienu izgāju ar 6D pabildēt. Jeeeeeeez, cik tās bildes likās dzīvas un telpiskas.Nu ne par kādu naudu negribētu atgriezties pie crop formāta.
lienot svešā bazarā... par 6D varu pateikt gan labu, gan sliktu. slikta ir vairāk kā laba (no pieredzes)vienīgais labais viņam ir cena/bilde attiecība. pats lietoju no aprīļa. pirms tam bija vecais 5D. salīdzinot bildes, varu pie tēvzemes zvērēt, ka pie iso 100-400 vecais piecītis kabina sesto vienos vārtos. krāsu dziļums un dinamiskais diapazons vecajam opītim (fočējot rawā un pēc tam PS vai LR kruķijot) manāmi labāks. protams, bildes izmēri (izdrukām, kropošanai,...) un viss, kas virs iso 400 sestajam nesalīdzināmi labāks (bez stresa griežu līdz 3200), wifi vispār kruta fīča, oriģinālā baterija tur daudz ilgāk, rawu skaits pēc kārtas (līdz fočiks aizrijas) arī pietiekams.
sliktā pieredze: pašam pie ~15 800 noskrējiena atteicās poga (nofokusēt var, līdz galam nospiest nevar, salaboja protams pa garantiju). diviem kolēģiem nomira slēdzis relatīvi ātri (vienam pie ~80k, otram pie ~120k), pirmajā gadījumā pa garantiju nomainīja, otrajā garantija bija beigusies. vēl vienam kolēģim ne no šā, ne no tā fotoaparāts pēkšņi neslēdzās iekšā, garantijā teica, ka vadiņš kāds atnācis vaļā no baterijas, kas iet. un vēl vienam pēc pusgada lietošanas pamazām parādījušies 8 beigti pikseļi uz matricas... tas tā reāli gadījumi. sanāk, ka cena panākta uz uzbūves kvalitāti. brīvdienu lietotājam (puķītes, kaķīši, "paķeršu līdzi uz svinībām",...) varētu vel pieciest, Canon serviss atsaucīgs garantijas laikā. cilvēkiem, kas pelna naudu ar fotografēšanu, tas var beigties ar smagu izgāšanos, ja nav līdzi otrs aparāts. man gadījās, ka poga atteica 5min pirms izlaiduma sākuma. otru aparātu biju tieši tajā reizē izdomājis atstāt mājās, lai vieglāka soma. beigās izlīdzējos no vienas māmiņas aizņēmies 60d, uzkarināju savu stiklu, ieliku savu karti un maucu. beigu beigās no viņas piķi protams neņēmu.....