Foto tehnika

Burnout.lv fotogrāfu sadaļa, par un ap fototehniku, pasākumiem un meistardarbiem

Moderators: Juzix, *Sicram, Rihy

Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times
Been thanked: 0

Re: Foto tehnika

Post by Juzix »

Cik toreiz maksāja Zavacka kāzu lekcijas?
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
*Sicram
Has thanked: 3 times

Post by *Sicram »

Ja tu par to lauku biznesu, tad jā.. es arī vairs nesaprotu, kas tur notiek ! :naac:
Bet visiem tur ir āboli ! :shura: Tas tiesa ! :aiwa:
Kura no visām lekcijām ?
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007

Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
Juzix
burnout.lv foto team

Post by Juzix »

Nu bija pāris gadus atpakaļ uz kurām Tu biji
*Sicram

Post by *Sicram »

Juzix wrote:Nu bija pāris gadus atpakaļ uz kurām Tu biji
Un tagad padomā vismaz trīs reizes !
Image
Cik gadus atpakaļ tas bija ??? :shura:

Un kāpēc tu par to prasi ? :|
Kaut kur baumas parādījušās, ka būs ?
PM vai 29764007

Juzix
burnout.lv foto team

Post by Juzix »

Nē, es Billiju tramdu par viņa lekciju plānu!
*Sicram

Post by *Sicram »

Juzix wrote:Nē, es Billiju tramdu par viņa lekciju plānu!
Kur un kapēc, kad, cik ? :|
PM vai 29764007

Juzix
burnout.lv foto team

Post by Juzix »

Viņš kkad rudenī čivinātājā prasija vai būtu interese par kāzu un LR lekcijām.
Pagaidām nav izdomājis kad un cik $$$
*Sicram

Post by *Sicram »

Juzix wrote:Viņš kkad rudenī čivinātājā prasija vai būtu interese par kāzu un LR lekcijām.
Pagaidām nav izdomājis kad un cik $$$
Mēs jau protams varam viņu aizvest uz purviņu :mhm:
PM vai 29764007

howitzer
M30
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Post by howitzer »

Par lekcijām - padodiet ziņu, cik $, iespējams, ka es arī pievienojos. :)

Ja nu kas, pie manis var dabūt dzīvu 650D KIT - kompresija ir, rūsas nav, spiģiks nav attīts. 300latu. :naac:
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
*Sicram

Post by *Sicram »

howitzer wrote:Par lekcijām - padodiet ziņu, cik $, iespējams, ka es arī pievienojos. :)

Ja nu kas, pie manis var dabūt dzīvu 650D KIT - kompresija ir, rūsas nav, spiģiks nav attīts. 300latu. :naac:
Tu domā tava cena ir laba ?
Jauns 700d maksā 350lv ! :|
PM vai 29764007

howitzer
M30

Post by howitzer »

nē, nu par visu jau vienmēr ir iespējams parunāties! :naac:
ss`ā gan ies par šādu ciparu cieti! :shura:
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
*Sicram

Post by *Sicram »

howitzer wrote:nē, nu par visu jau vienmēr ir iespējams parunāties! :naac:
ss`ā gan ies par šādu ciparu cieti! :shura:
Nu skaidrs ! :D
PM vai 29764007

TAX

Post by TAX »

ko es īsti gribu? hmmm, laikam jau īsti vēl nezinu :D
kā jau teicu, esmu jauniņais un gribu saprast, kas ir kas un cik ko kas maksā un vai es tam gribu tērēt attiecīgo piķi

par to pieliekamo gripu - jā zināju, bet čalis neieminējās un es ar tai brīdī neatcerējos, jo biju faktiski šokā! nu izcili tizls tas 700D sajutās manā rokā. tā labā mala, tas izvirzījums tāds plāns... un vispār mega maziņš un nekāds... nedomāju, ka tas grips mainītu to situāciju tik radikāli. ja tam 700D uzliktu vēl kādu tele :rofl:
čalis vispār sākumā ieteica 100D - tas vēl mazāks :D nu jā, vienīgi tādu varētu vēlēties tīri ceļošanai, uzliekot to pankūkobjektīvu.

sabildēju visādas bildes ar dažādiem objektīviem, kad sanāks laiks, jāpasēž un jāpapēta. pārdevējs pat daļēji pierunāja, ka iesākumā varot ņemt kitu, kas ir pretrunā ar visu spečuku ieteikto :D (18-135mm) bet nu prasās gan to plato, gan biš piezūmot.
redzēs kādas tās bildes izskatīsies datorā... tas, ka netaisos par kārtējo hipster kāzufotogrāfu un par mega blūriņiem nečurāju karstu, ar fakts. domāju, ka mierīgi man pietiktu ar lēto 50mm f1,8. BET kad sakrātu tele nu tur kādu 70-200
piemēram un 10-22 plato, gan nestādos priekšā :D tāpēc moš ir vērts to kita objektīvu pavērtēt vairāk :D

piedevām vēl skatos Youtube 70D vs D7100 :rofl: nu tas tā lai vēl jautrāk

p.s. par tiem lietotajiem gan esu biš skeptisks... kaut vai jau cena... man biš cita fiška - tipa tāpat kā ar jaunu auto - iznesi no veikala - 20%, biš palietoji - 10%, nu un protams vēl -PVN. tad neredzu vispār par nopietnu apsvērt kaut ko, kas ir dārgāks par 50% no veikala cenas. Nemaz nerunājot par labi palietotu...
Aizmugureejaa priekshrociiba
Juzix
burnout.lv foto team

Post by Juzix »

Par KITu - mans subjektīvais viedoklis: Ja tā ir pirmā spogulene, tad droši var ņemt KITu. Pabildēsi 1/2 gadu, sapratīsi ko vajag vairāk - tele, labu plato, vai kādu gaišu fiksēto. Bet tas, ka 18-55 KITs ir mēsls, tas gan ir fakts.
Pašam ļoti sen bija 350d un ar gripu tas aparāts tiešam kļuva ērts. Tiesa, neko garāku un smagāku par 70-200 f4 nedabūju uzlikt. Izmēros kāda strpība starp 350 un 700 nezinu.
A par hipsterismu un blūriņiem, tas nāk ar laiku :mhm: Protams, ka tas viss ir atkarīgs ko un kādos apstākļos jābildē, bet viena momentā Tu nāc pie secinājuma, ka dajebkas, kas ir šaurāks par 24mm un tumšāks par F4 ir tumšs pudeļstikls :urb: Teiksim, ja strādā studijā tad pa leilam ir vienalga vai Tu bildē ar 24-105 f4 L is vai 24-70 f2.8 L jo diafragma tāpat ciet vismaz uz 7,1. Savukārt, ja iedzen meituku krūmos un gribās caur lapiņām ko iebildēt, tad mazs F ir pats labumiņš. 50mm f1,8 ir draņķis, bet tomēr labāks par kitu. Arī visai ilgi man šāds bija, līdz radās izdevība pamēģināt 50 f1.4 Cenu starpība abiem ir ievērojama, bet tā ir pamatota - asums, fokusa precizitāte un ātrums, par blūru nemaz nerunājot.
howitzer
M30

Post by howitzer »

Juzik, vecais kits ir pilnīgs sūds, taču jaunais 18-55 ar IS, īstenībā, ir ļoti pieklājīgs objektīvs, lai varētu sākt bildēt. Man ir bijuši abi, atšķirība ir kā diena pret nakti. Var tīri cērtamus rezultātus sasniegt, tikai tas, ka tumšs. :)
KITu galīgi nevajag baidīties pirkt, ar to tāpat visi sāk. :)
Bet var uzreiz arī piepirkt klāt 50mm F1.8. Lēts un uzreiz sapratīsi, kur vēži ziemo. :mhm: KITu varēsi atstāt platajam galam sākumā. ;)

Image
howitzer
M30

Post by howitzer »

p.s. - mans viedoklis. Vienmēr pērc labāko iespējamo. Ja ir nauda, tad kaut vai pēdējo 5D uzreiz ar kādiem 3 normāliem stikliem. :naac:
Jo ar labu tehniku vienmēr patīkamāk mācīties. Foršāk arī mācīties braukt ar jaunu auto, nevis ar žiguli, kuram nevar normāli robos trāpīt, bremzes velk uz vienu pusi, nav stūres pastiprinātāja, lukturi ir tik pat labi, kā svece burkā, utt. :aiwa: Tie, kas teiks: "Bet viņam taču nevajag dārgu kameru, bet ja viņš pēc tam vairs nebildēs, bet ja viņam neiepatiksies, bet, bet, bet.. ?", neskaitam naudu svešos makos. P.s. - kāda jums starpība, vai viņš ar to 5D3 bildē šedevrus, vai arī tā put plauktā un reizi pa reizei tiek izmantota kā aliņa attaisāmais? :shura:

Kad es sāku visu šo, man bija 350D ar veco KITU. Es, īstenībā, sākumā biju ļoti nelaimīgs ar to kameru. Iztērēju 400ls,bet bildes kā no ziepja - ne krāsu, ne asuma, nekā. Iesācējs var arī nesaprast - vai bildes ir sūdīgas fotoaparāta dēļ, vai arī paša lietotāja līkrocības dēļ. :)

Image
Gazi

Post by Gazi »

arī pašlaik esmu izvēles priekšā, ko ņemt 700D vai 70D. zinu, ka xxxD sērija man galīgi neguļ rokā, bet skatoties uz cenu atšķirību ar kit 18-135 STM, tad tomēr pašlaik sliecos uz 700to, kam pēc laika varētu likt klāt gripu. aparāts tiks lietots tikai savām vajadzībām, neatsistīšu $$$ atpakaļ, kas arī liek turēties pie saprātu, ka nevajadzētu izdot 500Euro vairāk, lai tikai labi iegultos rokā. pa lielam no tiem aparātiem manās rokās bildes nāktu vienādas ārā, tā kā laikam jau būs jāpiecieš nelielas neērtības. zinu, ka daudz saka, ka nevajag spoguleni, bet ja kādreiz esi pabildējis ar tādu, tad uz ziepīšiem nepavelk.. :D
visi dīzeļmotori ir sūdi, ciest tos nevaru...
un ar gāzmašīnām jau nav nekas labāks ibio..

esmu sprukās, dīzeļi sux, gāze tāpat sux, a benzīns dārgs... KO MAN TAGAD DARĪT..?
DogyDog

Post by DogyDog »

Jāņem Nikon! :D
Gazi

Post by Gazi »

ieraudzīju tavu niku pēdējo, tā arī padomāju, ka tūlīt par nikonu ļečīsi.. :D
starp citu, metu aci arī uz nikon D7100, bet pagaidām tā doma nolikta plauktiņā.. :)
visi dīzeļmotori ir sūdi, ciest tos nevaru...
un ar gāzmašīnām jau nav nekas labāks ibio..

esmu sprukās, dīzeļi sux, gāze tāpat sux, a benzīns dārgs... KO MAN TAGAD DARĪT..?
TAX

Post by TAX »

nu tā, bildes no testiem izskatītas :evil:
atkal vilšanās!
tātad liku dažādus objektīvus uz 70D
50mm f1,8 - nekādu pārsteigumu, viss labi, var ņemt un močīt! (ja ir nauda, var droš ka padiskutēt vai nepielikt tos 150Ls un neņemt to f1,4. bet nu līdz tam vēl jātiek)
tad uzliku 70-200, laikam f4 ar IS, atkal viss forši. tātad no šitiem baltajiem droši var kaut ko piemeklēt sev.
tad prasīju, ko čalis iesaka platleņķim. šis ieteica 10-22mm f3.5-4.5 - nu šausmas. vēl stulbāk tikai būtu tos Ls 400 ziedot baznīcai.
un tad tika provēts tas kita objektīvs 18-135mm. :D :D :D ko pīpē tie, kas saka, ka viņš vispār kaut kam ir derīgs? :reeka: :hvz:
es pieļauju, ka profiņš ar 5 gadu stāžu no viņa kaut ko dabūtu, bet varu derēt, ka es pāris dienas patrennējoties ar 50mm uztaisītu daudz labāku mākslu. Nezinu, varbūt tie kas saka, ka kita objektīvs ir ok, nav paskatījušies kādas bildes sanāk ar mūsdienu ziepiniekiem un megazoomiem :hvz: Var jau sevi mānīt un turpināt uzturēt mītu, ka spogulenē kā tādā ir spēks :reeka:
tad vēl pēc bilžu apskates, paziņai palūdzu un uzlikām 24mm L fixi uz viņas kameras un uzbliezām pāris fiksās bildes istabā. kāds brīnums - atkal viss labi :reeka:

secinājumi tādi, ka laba bilde ir ļoti dārgi :naac:
principā apspriešanas vērts ir tikai body + kaut kas lietojams. (+200Ls maksāt par to kita objektīvu būtu diezgan liela stulbuma pakāpe, it īpaši iesācējam un cilvēkam, kam nauda neaug kokos). Principā pirmais objektīvs, ko ņemt ir 50mm. Attiecīgi tur kaut kādi 70 vai 230 Ls par 1,8 vai 1,4. Tad var domāt par kādu balto tele vai fiksētu plato, kas nu šķiet lietderīgāks.

esmu priecīgs, ka pats tik nesteidzīgi visu pētu un paeksperimentēju, jo pretējā gadījumā jau sen būtu sapircis nekam nederīgas lietas.
Vēl laikam būs jāpapēta Nikon piedāvājums un cenas.

Sliecos arī piekrist tam, ka pašai kamerai nav tik lielas nozīmes! Ja vari sadzīvot ar 700D izmēriem, tad nav jēga maksāt x2 par 70D. Pats gan zinu, ka ar to nespētu sadzīvot un esu izlēmis, ja tas būs Canon, tad 70D. Gripam arī neredzu jēgu, ja tas maksā gandrīz tik pat cik pietrūkst līdz 70D.
Aizmugureejaa priekshrociiba
Post Reply