Auto audio!!! vajag padomu!

Audio tehnika, subwooferi, pastiprinātāji, cd/md/dvd
dzejnieks
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Auto audio!!! vajag padomu!

Post by dzejnieks »

Melnais wrote:Komplektā nāca tie pīkstuļi? Ka nē, tad jāliek augstfekvenču filtrs un jāvieno paralēli pie midbasa
Ja domāji, vai maģim komplektā, tad nē..
Paldies :cool:
B4 TDi
Melnais

Post by Melnais »

dzejnieks wrote:
Melnais wrote:Komplektā nāca tie pīkstuļi? Ka nē, tad jāliek augstfekvenču filtrs un jāvieno paralēli pie midbasa
Nejau maģim! :shura: Nu kā tad tā var aizdomāties! :reeka: Nē, nē, es biju domājis tumbelēm komplktā. :mhm:
dzejnieks

Post by dzejnieks »

Melnais wrote:
dzejnieks wrote:
Nejau maģim! :shura: Nu kā tad tā var aizdomāties! :reeka: Nē, nē, es biju domājis tumbelēm komplktā. :mhm:
Aizmugurē stāv elipses - Boschmann PR 6390 Turbo
Priekšā nesaprotama čarkstoņa :D

Vajag divas 10cm un pīkstuļus.. :hvz:

Nezinu vai likt tādas pašas firmas, vai taisīt mixu, elipses ļoti apmierina...
B4 TDi
*Sicram
Has thanked: 4 times

Post by *Sicram »

dzejnieks wrote:
Melnais wrote:
dzejnieks wrote:
Aizmugurē stāv elipses - Boschmann PR 6390 Turbo
Priekšā nesaprotama čarkstoņa :D

Vajag divas 10cm un pīkstuļus.. :hvz:

Nezinu vai likt tādas pašas firmas, vai taisīt mixu, elipses ļoti apmierina...
Man arī šitā doma bija.
Neesmu realizējis, viss vnk variants ir vai nu uz maģa nofiltrēt, High pass filter, tb +/- normāliem maģiem var starp priekšu un aizmuguri regulēt, lētājiem maģiem, kā man var tikai visus kanālus regulēt, vai arī nopirkt 4kanālu stiprekli un parasti visiem ir šāda opcija, arī letajiem..
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007

Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
Melnais

Post by Melnais »

Da tur nemaz nav pīkstuļu. Tie 10 Cm skaŗuņi ir 10cm skaļruņi. Paskaties, kas tev tur ir? Moš oriģinālie papīrnieki? Nomaini pret jauniem, slēdz klāt pie maģa pa taisno un viss notiksies kā jānotiek. :mhm:
juriz
Been thanked: 2 times

Post by juriz »

Liec kaut kādus 10cm koaksiālus, un miers, ražotājam nez vai būs īpaša loma, tur neko traki ar Boschmanu nevar samiksēt.
Kāds ir maģis? Ja Pioneer ražojuma, tad tur, iespējams ir HPF filtrs, ar kuru tiem 10cm skaļruņiem vajadzētu pafiltrēt basus nost. Arī Kenwoodiem bija tāda iespēja, vēl kādam, atkarībā no modeļa, jāskatās. Ja nav, tad nekā. Tad tie vien jāmoca, kas ir. Var jau būt, ka esošie arī vienkārši pārslogojas, un tāpēc čerkst.
DimanC

Post by DimanC »

Melnais wrote:[...]Moš oriģinālie papīrnieki? Nomaini pret jauniem, slēdz klāt pie maģa pa taisno un viss notiksies kā jānotiek. :mhm:
tāds pavisam teorētisks jautājums - kādas ir jaudas oriģinālajiem papīrniekiem, un kādas jauniem skaļruņiem?
vai Tev nešķiet, ka pieslēdzot pa taisno pie maģa, tam maģim vienkārši nebūs pietiekami jaudas, lai jaunos skaļruņus normāli izkustinātu?
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
Melnais

Post by Melnais »

DimanC wrote:
Melnais wrote:[...]Moš oriģinālie papīrnieki? Nomaini pret jauniem, slēdz klāt pie maģa pa taisno un viss notiksies kā jānotiek. :mhm:
tāds pavisam teorētisks jautājums - kādas ir jaudas oriģinālajiem papīrniekiem, un kādas jauniem skaļruņiem?
vai Tev nešķiet, ka pieslēdzot pa taisno pie maģa, tam maģim vienkārši nebūs pietiekami jaudas, lai jaunos skaļruņus normāli izkustinātu?
Nu, paskaties, normālam aftermarket maģim ir 4x 50W jauda. Reāli sanāk kā kuram bet nu +/- 4x 22 - 27W RMS. 10cm skaļrunīšiem nominālā jeb RMS jauda ir no 15 - 30W, kā kuras firmas ražojumam. Pie tam , ko tu domāji ar to izkustināšanu? Paskaties, par piemēru var paņemt parastās S90 un S30 tumbiņas no radiotehnikas. Abas ir domātas populārajam u-101 pastiprinātājam. tam,, kā zināms, RMS ir ~20W un max 35. S90 RMS jauda manuprāt arī ir tie 90W, S30 attiecīgi 30W. Skanēja gan vienas gan otras gana ok. Un tas, kad uzgriež pašu skaļāko un sāk čarkstēt, tb kropļot skaņu, tas nenozīmē, ka tumbeles netur. NEtur pastūzis to jaudu, ko tu gribi izdabūt ārā un sāk kropļot. Ir darīts arī tā, paņemta S30 tumbele, un pirms basinieka uzlikts zemfrekvences filtrs, kas nogriež visu, kas ir virs 250hz. Standatrā uz to basinieku tiek laists viss frekvenču diapazons. Un jā, mazliet tāda satūnētā S30 tika ielaisti 70W RMS! Un nekas nav nodedzis, nekas nečarkstēja utt. Protams, līdz netika uzgriezts par skaļu. Ok, tā ir radiotehnika, tur visādi brīnumi ir nākuši ārā, piemēram, 30W skaļrunis tur 70W utml. Ok, tas tā, bet doma ir tāda, ka nejau pastūzis ir tas, kurš nespēj pavislkt tumbeli, parasti tā ir tumbele, kas nespēj pavilkt pastūzi un rezultātā nodeg. Bet jebkurš pastūzis var izkustināt jebkuru tumbeli tik daudz, cik tas ir viņa spēkos.
Pazīstams servisā pie 2 S30 pieslēdzis mobilo telefonu, pa taisno no austiņu izejas pie tumbām un klausās radio. Un nav ne vainas, nav ne skaļii, ne klusu, dzirdēt var un telefons nesvilst nost. Cik tas aparāts var iedot tur iekšā, tika arī tās skandas dod ārā. :)
Zalic

Post by Zalic »

hmm, s30 ir 10W un s90 ir 35W nominālā jauda un tieši tāpēc u-101 varēja s90 kustināt. 30W skaļrunim 70W tajā laikā bija pagrūti izspiest. uz s30 basinieka jau faktiski ir filtrs, tik frekvenšu diapazons ir nedaudz lielāks kā 250Hz
papīrnieki patiesībā ir diezgan labi, ja nav sajāti, it sevisšķi vecie platjoslinieki.
vislabākais ir visus skaļruņus laist caur pastiprinātāju/iem. man piemēram ir 2 pastiprinātāji, viens wuferam, otras priekšai un aizmugurei.
VW Passat B5 1.9TDI
Mazda 323 GT 1.8 16V
Melnais

Post by Melnais »

Eu nu ko tu tur runā?!
1. Es to s30 mociju ar mūsdienu pastūzi, kas ir uz tda7294 bāzes, ja?;
2. Atskūvē vaļā un atrodi kādu basinieka filtru tur! :emo: pīkstuļa filtrs neakaitās. :aiwa:
3. Skaidri zini, ka s90 ir 35w max? Lūdzu nejauc ar as-35... es mājās s90d moku ar mūsdienu pastūzi, kam ir 90w rms un max 110w. Nav vēl izdevies neko nodedzināt!
Ja sūda dirsējs - prātvēders. Ja ir tāda vēlme, brauc ciemos un pārbaudi!
Zalic

Post by Zalic »

es teicu ka s90 nominālā ir 35W tavs d nav izņēmums -> http://vef-rrr.ucoz.ru/index/radiotehnika_s_90d/0-272
loģiski ka pstūzis nesvilst, ja tam ir 90W, bet tumbai 35W
droši vien jau ka tie 2 filtris30, cik labi tas cits jautājums, ir domāt pīkstulim
un tas ka s30 moci ar tda, nenozīmē, ka tur pēkšņi ir 70w skaļrunim
katrā ziņā iemācies lasīt ko citi raksta
VW Passat B5 1.9TDI
Mazda 323 GT 1.8 16V
Melnais

Post by Melnais »

Neko nezinu, man tās s90 tur tos 90w kaut visu dienu, un tagad nāc un iestāsti man, ka tur nav 90w. Ja pastūzis dod uz to 35w tumeli 90w, tad tumbai ir jāatdod galus, ne tā?
Palasi uzmanīgāk, rrr tumbām ir hvz kāda rms jauda, jo ja tajā s30 ielaiž 7x lielāku jaudu, tad tas būtu minūtes jautājums, līdz tinums nosmirdētu. Bet tā nenotiek un s90 tāpat iztur 2,5x lielāku jaudu. Manispēc vari ticēt visiem saitiem pēc kārtas, bet es ticēšu reālai praksei, nevis apšaubāmiem teorētiskiem faktiem.
Pie tam, paņem mūsdienu skaļruni, kam ir tie 100 vai hvz cik tur to w un ielaid iekšā kaut 10w vairāk. Redzēsi, kas būs.
Zalic

Post by Zalic »

es zinu kas notiek kad vairak ielaiž, gan kad kārtīgs līdzspriegums trāpa uz skaļruni utt. mūsdienās viss atkarīgs no firmas, lētie netur neko, ar dārgajiem jau var sākt eksperimentēt. kas attiecas uz pastūžiem, tad arī tur visam ticēt nevar, vismaz lētajiem, dārgajiem viss oki
maksimālā jau ir 90w apmēram.
katrā ziņā laiks gulēt
VW Passat B5 1.9TDI
Mazda 323 GT 1.8 16V
DimanC

Post by DimanC »

Dr. Kanepe wrote:es zinu kas notiek kad vairak ielaiž, gan kad kārtīgs līdzspriegums trāpa uz skaļruni utt. [...]
vispār to sauc par līdzstrāvu.

Dr. Kanepe wrote:es teicu ka s90 nominālā ir 35W tavs d nav izņēmums -> http://vef-rrr.ucoz.ru/index/radiotehnika_s_90d/0-272
loģiski ka pstūzis nesvilst, ja tam ir 90W, bet tumbai 35W
droši vien jau ka tie 2 filtris30, cik labi tas cits jautājums, ir domāt pīkstulim
un tas ka s30 moci ar tda, nenozīmē, ka tur pēkšņi ir 70w skaļrunim
katrā ziņā iemācies lasīt ko citi raksta
bet Melnais kārtējo reiz dabūja pa kātiem, paldies Kanepe.
tikai mācība no tā nekāda - turpinās tirst pa visām starām kā parasti :D :D
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
kuu_haa

Post by kuu_haa »

Starp visu sūdu, ko Melnais tirš, ir reizēm arī, kas labs, BET šis nav tas gadījums. :emo:

Ja Tu Melnais būtu tik gudrs, tad zinātu, ka RMS NAV nominālā jauda! Tas ir tikai tautas slengs, lai būtu vieglāk pateikt un nebūtu jāsaka vidējā kvadrātiskā jauda.

Uz cccp skaļruņiem ir tieši nominālā jauda, kas ir ~2 reizes mazāka par RMS.

Sprēgā pa gaisiem, kā pasaules viszinis -kņigu ņečital no mnjenjie estj.

Un Tu palasi arī kārtīgi kaņepes tekstus, pirms lec pretim, Tu lasi to, ko vēlies izlasīt.. Atrada īsto, ar ko par elektrību strīdēties :reeka:
Audi V8 92. 4.2 q
Audi A200 88. 2.2 10VT q
Zalic

Post by Zalic »

DimanC wrote:
Dr. Kanepe wrote:es zinu kas notiek kad vairak ielaiž, gan kad kārtīgs līdzspriegums trāpa uz skaļruni utt. [...]
vispār to sauc par līdzstrāvu.

patiesībā jau var abi varianti būt, kaut kur mētājās plate no U-7111 kur izejā 50mV vietā ir ap 200mV, tātad līdzspriegums :) visi signāla veidi, kuri sāk'[as ar līdz ir skaļrunim nāvējoši
VW Passat B5 1.9TDI
Mazda 323 GT 1.8 16V
Melnais

Post by Melnais »

Dr.Kaņepe.
Es nevienā brīdī nerunāju par auto audio pastūžiem. Es lietoju Pioneer VSX-917. Nav nekāds lētais un nav arī nekāds dārgais. Tur rakstīts "rated power", tagad, kas tas ir? Nominālā, ierobežotā vai vēl kāda jauda?
Enivej, man pajāt, cik tām S90 ir tā nominālā, es uzskatu, ka ir tā kā ir. Ir slēgts arī klāt no tiem pioneer ražojumiem VSX-1016, tas ir vēl niknāks. Nekas tai tumbelei nav noticis.

kuu_haa.
Nē, nu lieliski, es esmu zarā ierāvis ar to, ka es runāju par RMS jaudām un Dr.Kaņepe par vidējām kvadrātiskam jaudām. Nē, nu jauki. Tas ir tāpat, kā viens runā par audi Q, bet otrs par bmw un beigās atnāk trešais, pasaka ka tas, kurš runā par audi ir idiots, jo tur redz, nav pakaļpiedziņas. :aiwa:
heinrx

Post by heinrx »

rms vispār jau ir fufelis un daļējs lohatrons,nu nav tas parametrs kas būtu jāskatās kaut ko pērkot vai vēl vairāk kaut ko slēdzot kopā,tikai nominālā jauda un pretestība (vēl arī jūtība,bet tas dotajā jautājumā nav tik svarīgi)ir parametri kmas reāli norāda skaļruņa parametrus,tās RMS drukā pa labi un pa kreisi lai tik kādam tos sūdus varētu notirgot.
Melnais

Post by Melnais »

heinrx wrote:rms vispār jau ir fufelis un daļējs lohatrons,nu nav tas parametrs kas būtu jāskatās kaut ko pērkot vai vēl vairāk kaut ko slēdzot kopā,tikai nominālā jauda un pretestība (vēl arī jūtība,bet tas dotajā jautājumā nav tik svarīgi)ir parametri kmas reāli norāda skaļruņa parametrus,tās RMS drukā pa labi un pa kreisi lai tik kādam tos sūdus varētu notirgot.
Nu ok, parād man kādu populāro subi, kam internetā atrodams datasheet ar nominālo jaudu... Ne to RMS.
kuu_haa

Post by kuu_haa »

Labi, ka pats saproti ko raksti. :mhm:
Audi V8 92. 4.2 q
Audi A200 88. 2.2 10VT q
Post Reply