Ja domāji, vai maģim komplektā, tad nē..Melnais wrote:Komplektā nāca tie pīkstuļi? Ka nē, tad jāliek augstfekvenču filtrs un jāvieno paralēli pie midbasa
Paldies
Nejau maģim!dzejnieks wrote:Ja domāji, vai maģim komplektā, tad nē..Melnais wrote:Komplektā nāca tie pīkstuļi? Ka nē, tad jāliek augstfekvenču filtrs un jāvieno paralēli pie midbasa
Paldies
Aizmugurē stāv elipses - Boschmann PR 6390 TurboMelnais wrote:Nejau maģim!dzejnieks wrote:Ja domāji, vai maģim komplektā, tad nē..Melnais wrote:Komplektā nāca tie pīkstuļi? Ka nē, tad jāliek augstfekvenču filtrs un jāvieno paralēli pie midbasa
PaldiesNu kā tad tā var aizdomāties!
Nē, nē, es biju domājis tumbelēm komplktā.
Man arī šitā doma bija.dzejnieks wrote:Aizmugurē stāv elipses - Boschmann PR 6390 TurboMelnais wrote:Nejau maģim!dzejnieks wrote:Ja domāji, vai maģim komplektā, tad nē..Melnais wrote:Komplektā nāca tie pīkstuļi? Ka nē, tad jāliek augstfekvenču filtrs un jāvieno paralēli pie midbasa
PaldiesNu kā tad tā var aizdomāties!
Nē, nē, es biju domājis tumbelēm komplktā.
Priekšā nesaprotama čarkstoņa![]()
Vajag divas 10cm un pīkstuļus..
Nezinu vai likt tādas pašas firmas, vai taisīt mixu, elipses ļoti apmierina...
tāds pavisam teorētisks jautājums - kādas ir jaudas oriģinālajiem papīrniekiem, un kādas jauniem skaļruņiem?Melnais wrote:[...]Moš oriģinālie papīrnieki? Nomaini pret jauniem, slēdz klāt pie maģa pa taisno un viss notiksies kā jānotiek.![]()
Nu, paskaties, normālam aftermarket maģim ir 4x 50W jauda. Reāli sanāk kā kuram bet nu +/- 4x 22 - 27W RMS. 10cm skaļrunīšiem nominālā jeb RMS jauda ir no 15 - 30W, kā kuras firmas ražojumam. Pie tam , ko tu domāji ar to izkustināšanu? Paskaties, par piemēru var paņemt parastās S90 un S30 tumbiņas no radiotehnikas. Abas ir domātas populārajam u-101 pastiprinātājam. tam,, kā zināms, RMS ir ~20W un max 35. S90 RMS jauda manuprāt arī ir tie 90W, S30 attiecīgi 30W. Skanēja gan vienas gan otras gana ok. Un tas, kad uzgriež pašu skaļāko un sāk čarkstēt, tb kropļot skaņu, tas nenozīmē, ka tumbeles netur. NEtur pastūzis to jaudu, ko tu gribi izdabūt ārā un sāk kropļot. Ir darīts arī tā, paņemta S30 tumbele, un pirms basinieka uzlikts zemfrekvences filtrs, kas nogriež visu, kas ir virs 250hz. Standatrā uz to basinieku tiek laists viss frekvenču diapazons. Un jā, mazliet tāda satūnētā S30 tika ielaisti 70W RMS! Un nekas nav nodedzis, nekas nečarkstēja utt. Protams, līdz netika uzgriezts par skaļu. Ok, tā ir radiotehnika, tur visādi brīnumi ir nākuši ārā, piemēram, 30W skaļrunis tur 70W utml. Ok, tas tā, bet doma ir tāda, ka nejau pastūzis ir tas, kurš nespēj pavislkt tumbeli, parasti tā ir tumbele, kas nespēj pavilkt pastūzi un rezultātā nodeg. Bet jebkurš pastūzis var izkustināt jebkuru tumbeli tik daudz, cik tas ir viņa spēkos.DimanC wrote:tāds pavisam teorētisks jautājums - kādas ir jaudas oriģinālajiem papīrniekiem, un kādas jauniem skaļruņiem?Melnais wrote:[...]Moš oriģinālie papīrnieki? Nomaini pret jauniem, slēdz klāt pie maģa pa taisno un viss notiksies kā jānotiek.![]()
vai Tev nešķiet, ka pieslēdzot pa taisno pie maģa, tam maģim vienkārši nebūs pietiekami jaudas, lai jaunos skaļruņus normāli izkustinātu?
vispār to sauc par līdzstrāvu.Dr. Kanepe wrote:es zinu kas notiek kad vairak ielaiž, gan kad kārtīgs līdzspriegums trāpa uz skaļruni utt. [...]
bet Melnais kārtējo reiz dabūja pa kātiem, paldies Kanepe.Dr. Kanepe wrote:es teicu ka s90 nominālā ir 35W tavs d nav izņēmums -> http://vef-rrr.ucoz.ru/index/radiotehnika_s_90d/0-272
loģiski ka pstūzis nesvilst, ja tam ir 90W, bet tumbai 35W
droši vien jau ka tie 2 filtris30, cik labi tas cits jautājums, ir domāt pīkstulim
un tas ka s30 moci ar tda, nenozīmē, ka tur pēkšņi ir 70w skaļrunim
katrā ziņā iemācies lasīt ko citi raksta
vispār to sauc par līdzstrāvu.DimanC wrote:Dr. Kanepe wrote:es zinu kas notiek kad vairak ielaiž, gan kad kārtīgs līdzspriegums trāpa uz skaļruni utt. [...]
Nu ok, parād man kādu populāro subi, kam internetā atrodams datasheet ar nominālo jaudu... Ne to RMS.heinrx wrote:rms vispār jau ir fufelis un daļējs lohatrons,nu nav tas parametrs kas būtu jāskatās kaut ko pērkot vai vēl vairāk kaut ko slēdzot kopā,tikai nominālā jauda un pretestība (vēl arī jūtība,bet tas dotajā jautājumā nav tik svarīgi)ir parametri kmas reāli norāda skaļruņa parametrus,tās RMS drukā pa labi un pa kreisi lai tik kādam tos sūdus varētu notirgot.