Neliela atskaite, kas ir traucējis dzīvot:
1. Benzīns nebija. Tagad ir.
Ievietota 10L benzīna kanniņa, svaigs benzīnsūknis, pārlasīta mehāniskās šprices uzparikte motōrtelpā.
Tagad iedarbojas un rūc arī ar benzīnu.
2. Vietu aukstu rītu parādījās deguma smaka salonā. Piestāju, atveru motora pārsegu un redzu, ka izplūdes kolektors vienos dūmos. Gar vārstu vāku dzina laukā eļļu. Pie vainas bija kartera ventilācija - tā bija ļoti aizsmērēta ar visādiem draņķiem, kā arī aukstumā tvaiks/kondensāts aizsaldēja caurulītes. Paveicās, ka izdzina tikai var vārstu vāku, nevis izšāva laukā blīvslēgus.
Tātad iztīrīta kartera ventilācija, nomainīta vārstu vāka blīve.
3. Pēc špricu maiņas, parādījās raupja tukšgaita, pazuda arī viens no cilindriem.
Domāju, ka vaina vados.
Uzlikti jauni svečvadi, sveces, aizdedzes sadalītājvāciņš un rotors.
It kā palika labāk, bet ne tā, kā jābūt.
Pēc laiciņa sāku dziļāk pētīt kas tai motortelpā vēl varētu būt pie vainas. Darbīgam motoram pakustināju tos inžektorus un vaina bija skaidra - meh.špricu onkulis nomainīja visām špricēm tikai vienu gumijas blīvīti, otru atstāja veco. Vecās bija pārvērtušās plastmasā un varētu pat sadzirdēt, kā gar turienu sūc iekšā gaisu. 80 santīmi un problēma atrisināta.
internetā avots:
http://www.volvoforums.org.uk/showthrea ... 661&page=2
4. Kādu laiciņu man čivināja salona ventilators. Nu pagājušajā sestdienā viņš dačivinājās

Sākumā parādījās smaka, atzinām, ka uoaž pēc kanifolija. Pēc brītiņa ventilators strādāja tikai uz trešo ātrumu, pirmie divi nonīka. 5-10 minūtes, un apklusa arī trešais ātrums.
Nu tad vakar aizdzinos līdz drēganajai garažai (izvēlējos pēc prognozēm siltāko dienu - apmēram -7 grādi

), piespraudu mazo siltumpūtēju, lai ir kaut cik silts. Ar testeri sazvanīju slēdzīti, tam nebija ne vainas. Tālāk 4 stundas mēmi klusējot ķidāju vaļā visu pēc kārtas, lai tiktu klāt ventilatoram. Turbobricks fōrumā pareizi bija teikts - šķiet, ka auto ir uzbūvēts sākot ar salona ventilatoru un tad visu pārēju liekot tam apkārt. Izjaukt man izdevās, bet es nezinu ar kādu vārdu piesaukšanu man to izdosies salikt atpakaļ

Te dažas
Šadi es iesāku
un šādi es pabeidzu

Lūk iegūtais brīnumu izstrādājums, nekādi detaļas numuri vai cita informācijas, kur tāds ir cēlies.
Protams, ar izjaukšanu jau vēl nekas nav beidzies, vajag to verķi dabūt pie dzīvības. Dīvaini ir tas, ka nekur nav saskatāmi nekādi brendīgie uzraksti. Patiesībā, tur nekā nav uzrakstīts. Internetā meklējot, nekur nav atrodams šāda izskata ventilatora komplekts, šis izskatās kaut kas galīgi kreiss.
Tad nu jautājums: Vai ziniet rekomendēt kādu rūpīgu elektromotoru remontu-pārtinēju kantori?