Uzmanību! Idioti uz ceļa!

Ja kāds redzēja kādu kuriozu/negadījumu - rakstat tik šeit iekšā!

Moderator: omulis

Locis
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Uzmanību! Idioti uz ceļa!

Post by Locis »

nafnafs wrote:Ko tad jūs tur tik ilgi pētīsiet tajā pretējā joslā? Vai bebrs kādu stumbru negrauž uz ceļa?
Ir ljoti garam un parredzamam posmam jabuut ka arii tiesham speciigam auto, lai apdzišanas manevru varētu veikt teoretiski pareizi. Ar 2.8 un piekto parnesumu man bija par maz, lai normali noslogotaa dienaa varetu pareizi veikt apdzīšanu uz šosejas.
Kad Tu sāc jau stūri griezt uz pretējo joslu,Tu pēc iespējas ilgāk centies nopētīt apdzenamo vai,tomēr skaties garām apdzenajamam uz pretējo joslu?
Izklausās,ka Tev ir abas kreisās rokas :D Vairumā gadījumu,redzot,ka tūlīt kāds būs jāapdzen,bet ,tomēr, kāds brauc pretī, var nomest gāzīti cik vajag,lai pagaidītu kamēr pretīmbraucējs aizbrauc un nevajadzētu sabremzēties aiz apdzenamā,respektīvi,bez paātrinājuma apdzīt var. Ja ielien apdzenamajampēcpusē,tad,varu iedomāties,ka ir grūti vispār kaut ko redzēt un apdzīt :D
Tikko kā dabūju tiesības diezgan regulāri sanāca braukāt ar busiņu,kurš nereti bija max piekrauts,līdz ar to tur nekāds paātrinājums,bet apdzīt kaut cik pieklājīgi sanāca vienmēr :) Protams ar savu vieglo ir vieglāk apdzīt,jo ir rezervīte zem motora pārsega, līdz ar to nav tik daudz jāanalizē situācija :D
vēja suns

Post by vēja suns »

nafnafs wrote:suns - jā, savā joslā ieturot lielāku distanci un uzņemot ātrumu savlaicīgāk, protams, pretējā joslā pavadītais laiks samazināsies, bet kopējais - palielināsies, un tas ir galvenais intensīvas satiksmes apstākļos, kad situācija bez pretīmnākoša auto praktiski nav iespējama un svarīgākais ir vienkārši pēc iespējas ātrāk atgriezties savā joslā. Kruizeejot pa tukšo ceļu, protams, visi bez bēdas parkartosies daudz savlaicigaak un lezenaak, maksimali pietuvinot realitāti vajadzīgajai teorijai :)
šādā situācijā manuprāt teorētiski pareizakais ir samierināties ar to, ka mašīnas nāk pretī, un ka apdzīt nevar.
Protams katram katra sava apdzīšana ir jāizvērtē pēc savām, sava auto spējām, pēc satiksmes utt. Un arī šim vienam cilvēkam ar vienu auto apdzīšanas manevri atšķiras. Tas arī nozīmē, ka nav vienas šādas pareizās teorētiskās apdzīšanas...
Kā jau minēju- man ar 1.8 apdzīšanai nav bijis par īsu. Ja varu, tad apdzenu, ja nevaru, tad pagaidu kad varēšu...
Image Image
Mašīnai nav problēmu- tai ir raksturs
ID 8 kādreiz bija
oķis

Post by oķis »

Vakar Siguldā pie Nestes viens gudrinieks ar e36 gribēja baigi nozīmēties, bet sanāca fail, pirmais jau bij tas, ka driftējot gandrīz ie*isa tankā tur, kur skaita litrus (nezinu kā viņš pareizi saucas), lai apgrieztos, padeva atpakaļ un uz*isa uz bordas un atrāva vaļā savu ķekavas pakas bamperi, sitiens bija diezgan labs, nebūtu brīnums ja arī uzsita izpūtēju, protams ārā nekāpa skatīties vai kkas nav nolauzts, atkal deva pilnu pedāli un gribēja izdriftēt uz ielas virsū, kas arī ne visai labi sanāca, priekšas rats aizgāja daži cm no apmales :reeka: :reeka:
Lexus GS300 '97 LPG Daily,
Civic TypeR EP3 '02 - ex
Civic '97 MB6 VTi B18C4 LSD - ex
Civic '99 MC2 VTi B18C4 LSD - ex
Civic '99 EK4 VTi - ex
Prelude '93 2.2i DOHC VTEC - ex
Accord Coupe '94 2.2i - ex
Accord '90 2.0i - ex
GirtzB

Post by GirtzB »

Teorētiski pareizās fāzes(pie distances kas ļauj kaut ko redzēt pretējā joslā nevis pielipt tieši aiz bufera):
1. Pāliecināties par stāvkli pretējā joslā
2. Ieslēgt pagrieziena rādītāju
3. Uzsākt ieskrējienu savā joslā
4. Iebraukt pretējā joslā, tad kad ātrumu starpība ar apdzenamo sasniegta pietiekama(atkarīgs no pretējās joslas kustības intensitātes)un tieši brīdi kad pa pretējo garām pabraucis tas auto aiz kura grasījies uzsākt apdzīšanu.
T.i. tev jābūt ieskrējušamies un gatavam izbraukt pretējā josolā uzreiz tad kad tā ir atbrīvojusies.
5. pabraucam garām apdzenamajam pa pretējo joslu(+no ātruma un ceļa apstākļiem atbilsoša distance starp apdzenamā priekšgalu un tavu aizmuguri)
6. Parādam pagriezienu par atgriešanos sava virziena joslā
7. Atgriežas savā joslā un paralēli sabremzējas ja nepieciešams.

Nav pieļaujams atgriezties savā joslā uzreiz pirms apdzenamā priekšgala, tas lieki rausta plūsmu...
R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
p.s. mans viedoklis ir autoritatīvs un vienīgais pareizais.
Andis

Post by Andis »

GirtzB wrote:Teorētiski pareizās fāzes(pie distances kas ļauj kaut ko redzēt pretējā joslā nevis pielipt tieši aiz bufera):
4. Iebraukt pretējā joslā, tad kad ātrumu starpība ar apdzenamo sasniegta pietiekama(atkarīgs no pretējās joslas kustības intensitātes)un tieši brīdi kad pa pretējo garām pabraucis tas auto aiz kura grasījies uzsākt apdzīšanu.
T.i. tev jābūt ieskrējušamies un gatavam izbraukt pretējā josolā uzreiz tad kad tā ir atbrīvojusies.
5. pabraucam garām apdzenamajam pa pretējo joslu(+no ātruma un ceļa apstākļiem atbilsoša distance starp apdzenamā priekšgalu un tavu aizmuguri)

Nav pieļaujams atgriezties savā joslā uzreiz pirms apdzenamā priekšgala, tas lieki rausta plūsmu...
Latvijā šāda shēma nedarbojas - NEKAD! JO, kamēr būsi ieskrējies, kāds tev aizmugurē jau būs pielidojis klāt un ielīdis pretējā joslā blakus tev, tad vajadzēs smagi dzēsties, lai neiepistu otram sānā, vai lēnāk braucošajam pakaļā.

Ne visi mūsu ceļi ir radīti tādai satiksmes intensitātei kāda bieži veidojas Latvijā, un ne visi cilvēki ir radīti stūrēšanai.

VIEDOKLIS - SUBJEKTĪVAIS! :hvz:
GP-1714
D'Karlo

Post by D'Karlo »

:hvz: Liekas, kad lielai daļai ir nopietnas problēmas ar dzīves jēgas uztveri!

:D Neuztveriet kā uzbraucienu! ;)

Man regulāri, gandrīz ikdienā, sanāk braukt Ādaži - Pārdaugava. Nu nav bijušas problēmas man kādu apdzīt. Jeb, precīzāk, Man nav bijušas problēmas braukt aiz kāda, kurš pēc Baltezera brauc 80. Jo reāli pa to posmu apdzīšana nav atļauta!

:D Tātad jautājums - Vai tiešām jūs fiziski un garīgi nomirsiet, ja sāksiet braukt atbildīgi un droši?

;) Esmu bembists ar e39 528, vai audists ar s-line nopakotu 2006. gada A4. :D Nu neviens no šiem aparātiem man neliek sevi, vai kādu citu sist nost! :)

:hvz: Un ja kāds tev ielīdis pakaļā - nu pagaidi! Palaid to kurš mirst, un tad, droši, apdzen.
ParaTr00per

Post by ParaTr00per »

Andis wrote:Latvijā šāda shēma nedarbojas - NEKAD! JO, kamēr būsi ieskrējies, kāds tev aizmugurē jau būs pielidojis klāt un ielīdis pretējā joslā blakus tev, tad vajadzēs smagi dzēsties, lai neiepistu otram sānā, vai lēnāk braucošajam pakaļā.

Ne visi mūsu ceļi ir radīti tādai satiksmes intensitātei kāda bieži veidojas Latvijā, un ne visi cilvēki ir radīti stūrēšanai.

mosh teu vajag pie psihoterapeita izrunaaties? :hvz: ar shitaadu agresiju iekshaa tu ar sirdi driiz aiziesi :shura:

man kaukaa GirtzB apraxtiitaa metode shancee pietiekami labi. :)
DimanC

Post by DimanC »

GirtzB wrote:Teorētiski pareizās fāzes(pie distances kas ļauj kaut ko redzēt pretējā joslā nevis pielipt tieši aiz bufera):

GirtzB, viss zajebisj, bet aizmirsi uzrakstīt vienu ĻOTI BŪTISKU darbību - PASKATĪTIES SPOGULĪ, un apdzišanas manevrā tas ir jādara vismaz 2x. Pirms apdzīšanas (mazums, kādam Tavs ātrums 110km/h liekas stāvēšana), un tad, kad taisies kārtoties apakaļ (lai redzētu, vai aiz Tevis gadījumā vēl nedzen kāds, kuram vajag atstāt vietu starp Tevi un apdzenamo). Savādāk raksti tā, it kā būtu vienīgais ātrais braucējs uz ceļa. :roll:
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
GirtzB

Post by GirtzB »

DimanC wrote: GirtzB, viss zajebisj, bet aizmirsi uzrakstīt vienu ĻOTI BŪTISKU darbību - PASKATĪTIES SPOGULĪ, un apdzišanas manevrā tas ir jādara vismaz 2x. Pirms apdzīšanas (mazums, kādam Tavs ātrums 110km/h liekas stāvēšana), un tad, kad taisies kārtoties apakaļ (lai redzētu, vai aiz Tevis gadījumā vēl nedzen kāds, kuram vajag atstāt vietu starp Tevi un apdzenamo). Savādāk raksti tā, it kā būtu vienīgais ātrais braucējs uz ceļa. :roll:
spogulī skatīšanos neviens nav atcēlis, imho par to pat atsevišķi nav jāpiemin, jo ja pareizi atceros visi spoguļi ir jākontrolē vismaz 3-reiz minūtē...
p.s. neatceros, jo to kontrole jau ir salīdzinoši automatizējusies...
p.s.s kur es rakstīju ka mans ātrums ir 110 km/h? Tik ātri reti kad sanāk braukt...
Last edited by GirtzB on 03 Dec 2009, 14:03, edited 3 times in total.
R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
GirtzB

Post by GirtzB »

Andi nez kā tev, bet man šī metode strādā vienmēr gan tad kad braucu ar VAZ gan tad kad ar e46 m3 :D

p.s. aizmirsu pierakstīt - intesīvs/straujš ieskrējiens ir nepciešams nevis tur kanpa rīcība ar gaisa padeves pedāli.
R6 spēks S54B32+2JZ-GE
Braukt ir priex
janni

Post by janni »

pa parasto.. tiesības dabūtas.. autiņš ar iespējami skaļāku izpūtēju un viss notiek :rally:

saprašana parādās pēc pirmā crasha (es jau neko.. ot tas otrs).. :hvz:

kultūru uz ceļiem ar tādu attieksmi mums vēl ILGI neredzēt :cry:

un vakar vispār vakar bija labais variants.. viens kadrs ar zaļu mazdu (hj-xxxx) sāka pāraudzināt trolejbusu ar bremžu palīdzību par to, ka redziet trolejbuss sāka braukt no pieturas un nabadziņam ar mazdu nācās mazliet piebremzēt.. :|| zēns tāds panervozs izskatījās un tiesības ar droši ka nav īsti oficiāli dabūjis, ja jau nezin ka sabtransportam ir priekšroka apdzīvotā vietā uzsākot braukt.. 8)
Chrysler Town&Country 3.8 AWD '01.
Locis

Post by Locis »

ParaTr00per wrote:
Andis wrote:Latvijā šāda shēma nedarbojas - NEKAD! JO, kamēr būsi ieskrējies, kāds tev aizmugurē jau būs pielidojis klāt un ielīdis pretējā joslā blakus tev, tad vajadzēs smagi dzēsties, lai neiepistu otram sānā, vai lēnāk braucošajam pakaļā.

man kaukaa GirtzB apraxtiitaa metode shancee pietiekami labi. :)
+323
Kā var ar tādu pārliecību tādas muļķības runāt? Andi,Tu vispār saprati,ko GirtzB rakstīja?
Man, parasti šādu apdzīšanu izjauc tie(lielākā daļa šoferi),kas brauc apdzenamajam dirsā ielipinājušies (kuri pēkšņi sāk apdzīšanu,kad esmu jau blakām) , tā vairāk nekas netraucē man un es ar neesmu traucējis . :hvz:
Kaut kā līdzīgi Girta izskaidrotajam notiek,kad tuvojos apdzenamajam,atmetot,nedaudz gāzi, tā ,lai bez bremzēšanas un paātrināšanās vienkārši iekārtojos pretējā joslā,uzreiz kā izmainos ar pretīmbraucēju.

Vakār viens vīrietis, ap 40 gadi, taisās mani apdzīt un ,protams, distance no manīm 1 metrs aptuveni. Viņam jāpagaida bija pāris sekundes līdz drīkstētu/varētu apdzīt mani. Es attālinājos kādi 40m no viņa un braucu atkal iepriekšējā ātrumā,bet iespēja apdzīt kādu laiciņu vairs nebija. :D
Jocīgi,ka pieauguši cilvēki elementāras lietas nesaprot. Neizskatījās viņš baigais gonščiks,vienkārši nejēga..
vēja suns

Post by vēja suns »

par to apdzīšanu jau manuprāt ar to pašu vien rakstīju, tikai ne tik ļoti teorētiski un punktiski :wink:
vnk arī vēlējos piebalsot, ka tā apdzīt var, un tā apdzīt ir pat vieglāk. tie kas apgalvo pretējo, manuprāt nav īsti izpratuši to, kas šeit tiek stāstīts... :roll:
Image Image
Mašīnai nav problēmu- tai ir raksturs
ID 8 kādreiz bija
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

D'Karlo wrote::hvz: Liekas, kad lielai daļai ir nopietnas problēmas ar dzīves jēgas uztveri!
+575
Tie kas treknajos gados nedabūja ikdienā braukt pa Rīgas apvadceļu posmā no Berģiem līdz Salaspilij, par problēmām apdzīt var neļarkšķēt!
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Rihy

Post by Rihy »

Ne jau tika tur bij problēmas ar apdzīšanu ;)
Andis

Post by Andis »

Mans viedoklis sūkā, šodien pierkastījos pie pshioterapeita. :woalla:
GP-1714
ParaTr00per

Post by ParaTr00per »

Andis wrote:Mans viedoklis sūkā, šodien pierkastījos pie pshioterapeita. :woalla:
nepareizi. suukaa nevis viedoklis, bet attiexme. ;)
nafnafs

Post by nafnafs »

mlje, gandriz tikko viens cirvis ar Mersi man purnaa ielikaas pie fokusa maajas, viens malaa nostajies un vajadzeja dikti aatri vinju shim apbraukt, pa nažiem taa saliku, ka izlidoja visas gramatas pa salonu :roll: a mersim pilnigi poxujs un tada pašaa tempaa mauc talak. :evil:
anarhists

Post by anarhists »

No rītiem braucu uz darbu ar velo - pārvietojos pārsvarā pa ietvi un tikai dažos ceļa gabalos kur ieteve ir nebraucama pa ceļu.
Viss ar atstarotājiem un migalkām aizmugurē ,pie somas , spieķos ... īsi sakot cenšos būt redzams , netraucējošs un priekšzīmīgs velobraucējs, jo pats zinu ir kādi sūdi var sanākt ja uz ceļa parādās kāds pid... uz vellapēda. Bet es nesaprotu kāpēc ja es apstājos pie gājēju pārejas uz riteņa vismaz reizi nedēļā atrodas kāds pi.. kurš apstājas un nolamā mani. Nē nu , es vienk nesaprotu par ko ? Es taču apstājos, neprasu galu galā lai mani palaistu un nevarētu teikt ka es esmu neredzams ar visām savām migalkām un vēl gaišā dienas laikā esmu un pēkšņi izlecis kādam priekšā (jo es stāvu vispār). Kā jums šķiet pie kā ir vainīgs velobraucējs kurš ir apstājies pie gājēju pārejas lai palaistu garām auto kas brauc pa ielu ? :hvz:
Arī krustojumos , labi zinu ka man nav priekšroka un gaidu kamēr autiņi griežas , daži apstājas un ar zīmēm rāda lai braucu, citi apstājas un rāda kulakus, atkal nav skaidrs par ko? Kas tiešām ir tik daudz slimu cilvēku vai arī.. . es pat nezinu kas, bet tas reāli škrobi uzdzen un bojā garīgo :(
anarhists
rrrainis

Post by rrrainis »

Neņem vērā tādus aunupieres.
Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8