Karoče, ar pirmajām vasarīgajām dienām nolēmu meklēt sakarīgus r17 diskus. Ilgi meklēju ko jēdzīgu, kad pēkšņi Iecavā parādījās sakarīgi diski (kaut kas uz BBS stila) par pieņemamu ciparu. Sazvanu džeku, sarunājam tikšanos. Protams, sapriecājies, ka būs diski, uz ātru roku sameklēju ss'ā 4gb riepas, sametu Borā iekšā un aidā pēc diskiem

Ierodos pie džeka, apskatam diskus, šis vēl piedāvā uzmērīt. Uzmetam uz ātro virsū (uz vienu skrūvi), atejam nost, papriecājamies par skatu. Šis pēkšņi piedāvā uzmontēt riepas un likt jau jaunos virsū. Protams, piekrītu. Samontējam visiem diskiem riepas, sāku likt disku virsū, a huļi!! Neder! Džeks atnāk, apjucis pēta un pēta...beigās sāk likt bildi kopā, un atcerās, ka tie diski bija nevis no boras universāļa, bet pasāta

Es hujeju, viņš hujeju, iet atpakaļ montēt riepas nost

Nu neko, tā es aizbraucu mājās tikai ar riepām
Nākamās dienas vakarā pētu sludinājumus, pamanu pie audi +- smukus diskus (6gb.) ar kaut kādām riepām par ļoti saldu ciparu. Zvanu augšā, prasu kādi caurumi - ķipa 5x100. Pārjautāju, karoč esot. Aidā, savācu čomu un maucam pakaļ.
Ierodamies pie šī, šis izripina diskus ārā, saku, ka nu labāk piemērīšu, negribu atkal paķert stieni. Ok, ceļu augšā, lieku klāt...UN HUJAKŠ!!! ATKAL TAS PATS! Šis sāka kaut ko dirst, ka es nezinot kādi man caurumi un bla bla bla

Beigās tomēr savācu tos diskus ar ķipa 5x112 caurumiem, jo cipars bija mazs, domāju kaut vai pēc tam uzvārīties.
Atbraucu mājās, sāku bīdīt ģēlas ar Tomtomu, jo viņam bija uz tirdziņu flanči. Tos sarunājis un sadabūjis, piemērīju vienu disku - itkā ir ok. Nu okei, pēc darba nedēļas aizbraucu uz laukiem, samontēju riepas virsū, uzlieku flanci, lieku klāt disku un...neder. Karoč, no sešiem diskiem, 2gb caurumi ir pārurbti lielāki, lai būtu 5x112, bet pārējiem četriem gabaliem ir 5x114.3 caurumi. Esmu jau tuvu izmisumam, gatavs visu un visus iznīcināt, bet nu kaut kā nomierinos.
Pa nedēļu atkal salasos internetu, atrodu, ka ir tādas wobble bolts, kas ļauj pieskrūvēt diskus, kam ir izurbti caurumi lielāki. Sagaidu algu, atrodu ēbajā tādas, sūtu augšā. Pēc nedēļas ir klāt (2 dienas pirms festa), vakarā pirms festa cerēju likt klāt, bet...anglis dunduks atsūtījis M12x1.5 izmēra skrūves, nevis M14. Kopš tā brīža atmetu visam ar roku, un saliku sludinājumus, bet laikam jau nevienam nevajag tādus diskus

Tādi tie pēdējie diski izskatās -
Tagad ir doma vai nu paņemt pareizā izmēra skrūves un likt tos pašus r17, vai nopirkt 25mm un 30mm flančus un atstāt esošos r16, bet nu uz diskiem vairs neiespringstu.