Guntija Saab 9-5 Aero '00 2.3T

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Guntijs
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Guntija Saab 9-5 Aero '00 2.3T

Post by Guntijs »

Alutinsh wrote:Par tām lukturu slotiņām V70 volvo arī bija. Un nemaz tik bieza komplektācija.
Tas bija vairāk kā prikols un atbilde par BMW, Mercedes un Lexus :)
Chrysler 300C, 3.5 V6, 4x4, Touring
Martinss
Has thanked: 2 times

Post by Martinss »

lm wrote:
atamansvilks wrote:Dalita klima,kruizs,taburetes un spoguli uz atminu,ventilatori zem prieksas taburetem,iesleddzot atpakalgaita,nospiezot mazu podzinu labais spogulis nolokas ta lai redz barguru.Harmans kardans visu laiku dzied.Borta kompis un protams kur nu saab bez adas salona.
Un tas skaitās pilns? Salīdzinot ar tā laika pilnākajiem 5 tās sērijas BMW, E klases MB, Lexus GS, tad nu :naac:

Bet nu sveikts ar auto ;) kādreiz arī šie ir patikuši sedana virsbūvē :)
Kas pilnākajam e39 ir tik ļoti krutāks un ko būtu vērts uzvērt, kas nav saabam? Ja nemaldos, tad e39tajam nenāk ventilējami beņķi. Un kā jau minēja, vairāk tiek uzvērts tas, ka lai ar kādu motoru un kāda gada tas saabs būtu, tur jau startā ir viss, kamēr vairumam e39/e46 ssā vēl panelī ar cirvi ir iecirsts standarta 1din maģis, lupatas salons un manuālie logi aizmugurē. :mhm:
lm
ID 55

Post by lm »

Martinss wrote:
lm wrote:
atamansvilks wrote:Dalita klima,kruizs,taburetes un spoguli uz atminu,ventilatori zem prieksas taburetem,iesleddzot atpakalgaita,nospiezot mazu podzinu labais spogulis nolokas ta lai redz barguru.Harmans kardans visu laiku dzied.Borta kompis un protams kur nu saab bez adas salona.
Un tas skaitās pilns? Salīdzinot ar tā laika pilnākajiem 5 tās sērijas BMW, E klases MB, Lexus GS, tad nu :naac:

Bet nu sveikts ar auto ;) kādreiz arī šie ir patikuši sedana virsbūvē :)
Kas pilnākajam e39 ir tik ļoti krutāks un ko būtu vērts uzvērt, kas nav saabam? Ja nemaldos, tad e39tajam nenāk ventilējami beņķi. Un kā jau minēja, vairāk tiek uzvērts tas, ka lai ar kādu motoru un kāda gada tas saabs būtu, tur jau startā ir viss, kamēr vairumam e39/e46 ssā vēl panelī ar cirvi ir iecirsts standarta 1din maģis, lupatas salons un manuālie logi aizmugurē. :mhm:
Visādu lietu ir daudz vairāk - masāžas beņķi, normāls 16:9 displejs ar navigāciju/kameru, elektro bagāžnieks, cd čeindžers, lietus sensors - tas tā, īsumā. Nevajag jau tik ļoti sacepties ;) es tik intereses pēc uzprasīju kā izpaužas pilns tā laika saab's un sapratu, ka nemaz tik pilns nav :)

Paskaties kaut vai uz šo piemēru ;)
Spoiler
Show
Nelido ātrāk par savu sargeņģeli!
Martinss
Has thanked: 2 times

Post by Martinss »

Es nekur necepos, tu vienkārši pats sev izlasīji cepiena intonācijā noteikti. :shura:
Un cik tik pilnu e39 ir? Tas konkrētais ir Valdlauču šrotistam, kas no entajiem ir salasījis visas ekstras. ;) Kā jau minēju, retais e39 ir patiešām pilns. 8)
lm
ID 55

Post by lm »

Martinss wrote:Es nekur necepos, tu vienkārši pats sev izlasīji cepiena intonācijā noteikti. :shura:
Un cik tik pilnu e39 ir? Tas konkrētais ir Valdlauču šrotistam, kas no entajiem ir salasījis visas ekstras. ;) Kā jau minēju, retais e39 ir patiešām pilns. 8)
Var jau būt :shura:

Jā, bet tādu varēja pasūtīt, tai pašai eMkai standartā jau nāca ļoti daudz lietu, ja tā salīdzina ar Aero, kas arī ir sporta versija. Daudz varbūt nav, bet ja tā paskatās, lielai daļai ir vairākas funkcijas vairāk kā Saab'iem ;) un neredzu nekādu starpību vai daļa f-iju nāca bāzē vai par papildus samaksu konkurentiem, galvenais, ka to varēja dabūt :naac: labi, te jau topiks par spama topiku paliek :)
Nelido ātrāk par savu sargeņģeli!
V.I.P.
Been thanked: 1 time

Post by V.I.P. »

lm, viss labi, diskusijai nav vietas, jo pilns e39 maksaas ap 7-8 eur, kameer shaads saabs ap 2-3 eur.

saabi nekad nav patikushi, lai vinjsh cik pilns buutu :shura:
tikai tas viens modelis (pirms peedeejaa laikam) taads zoliids, tepat bija melns sashkjuuneets. :cool:

bet apsveicu ar auto, kraasa laba! :cool:
Image
being a better driver is not an unfair advantage...
Guntijs

Post by Guntijs »

Izskatās, ka drīzumā mans ģimenes sporta auto varētu iet uz tirgošanu. Auto paspēja jau kārtīgi iepatikties un viss ir forši, bet mans sievas māsas džeks ved auto no Holandes (viņam tur atstrādāta shēma, kā lēti dabūt ļoti labus auto) un plānoju ņemt par pāris gadiem jaunāku Aero.
Tur naudu vajag uz sitiena un jāsēž un jāgaida, kad parādīsies kāds labs variants, tāpēc no šī būs jāatvadās.

Ja kāds domā mainīt vai meklē foršu auto, tad aptuveni mēneša laikā varētu būt iespēja iegādāties.

Ir vēl lietiņas, ko gribu savest kārtībā, lai var atrādīt gribētājiem ar augsti paceltu galvu (tajā skatā iziet skati, kas beidzas septembrī, lai cilvēki nebaidās - esmu pārliecināts, ka izies mierīgi) :)

Bet ja ir kāds, kuram rokas aug no pareizās vietas un galva ir savā vietā, tad var runāt arī ātrāk - sanāks lētāk ja pats sadarīs un būs pārliecība, ka viss ir čiki piki.

Drīzumā sagatavošu pašu sludinājumu ar atskaiti par statusu, padarītajiem darbiem un veicamajiem darbiem.
Renegāts

Post by Renegāts »

ķēdīte sāka grabēt? :emo:
ja jau čalis tā var auto pa lēto sagādāt, ko ta visu laiku no šā neņem tos lētos un labos auto. :reeka:
Domā par rītdienu...nopērc 2 kastes alus!
Hancels

Post by Hancels »

Kas īsti ir ar tiem sābiem, ka viņi ir tik lēti? Tie paši 04 gada par 3,5 pakām tirgojas!? Ok saprotu, ka neražo viņus vairs, bet nejau ka detaļas viņiem nevar dabūt, vai arī kosmisks remonts viņiem?
Guntijs

Post by Guntijs »

Renegāts wrote:ķēdīte sāka grabēt? :emo:
ja jau čalis tā var auto pa lēto sagādāt, ko ta visu laiku no šā neņem tos lētos un labos auto. :reeka:
Ķēde mainīta pirms 26k - ar to viss ir lieliskā kārtībā.
Par to čali - pirms tam neprasīju viņam, jo viņš parasti neved auto lētākus par 3500 - 4000 EUR un tas nebija manā cenu kategorijā, kā arī, ja grib konkrētu modeli, tad naudai reāli ir jābūt pa rokai brīdī, kad parādās tajā galā kāds variants - var būt arī 3 mēneši jāgaida :)

Par Saabu cenām - es īsti nezinu, kāpēc lēti, bet pieļauju, ka tas ir salīdzinoši mazā pieprasījuma dēļ - nav daudzi, kam patīk. Bet tie, kas brauc, tie brauc un tiem patīk:)
Vents S

Post by Vents S »

šeit jautājums nepareizs! Ir jājautā, kāpēc VAG'i un citi brīnumi ir kosmosa cenā?
un atbilde ir tā pati. Cenu nosaka pieprasījums.
Kapēc izvelas audi? tapēc ka katrs otrais ir audi un cilvēkiem bail no nezināmā, lai pirktu citu marku.
Saab dīzeļi nav populāri. Saab benzīnieki nav diez ko ekonomiski. Bet ja ir kruīzs, var ierakstīties pat 6l/100km pa štrāsi.
Edmunds
Sliktdibenis

Post by Edmunds »

Es tik nesaprotu, nahujam Tu topiku taisiji, ja gribi citu auto? Es to nekad nesapratīšu, ja te katrs priekš katra sava perekupa topiku taisīs, nošauties varēs! :-|
Guntijs

Post by Guntijs »

Edmunds wrote:Es tik nesaprotu, nahujam Tu topiku taisiji, ja gribi citu auto? Es to nekad nesapratīšu, ja te katrs priekš katra sava perekupa topiku taisīs, nošauties varēs! :-|
Kad taisīju, tad nedomāju, ka mainīšu - nepirku, lai pārdotu.
Vnk šito paņēmu, jo bija labs deals, ļoti iepatikās Saab kā tāds un tad atcerējos par to radinieku, kurš uzzinot, ka paņēmu šito Saab, sāka pētīt Saabus arī tajā galā un vienu labu 9-3 jau bija atradis, bet man 9-5 labāk tīk + kā jau teicu - vajag naudu turēt pa rokai. Pārsvarā viņš Volvo pētīja un veda iekšā - tas vairāk pieprasīts.

Parēķināju, ka pieliekot 1.5k-2k varu paņemt '04-'05 gada Aero, kuram stockā ir 250HP, tad kāpēc gan ne :)

G.
ruuzs

Post by ruuzs »

Ja reiz topics aizgājis šādās sliedēs, tad atļaušos tepat arī uzdot jautājumu par 9-5 kā tādiem.
Tā vien šķiet, ka ir radusies vēlme kādu laiku tādu palietot, braucis esmu tikai ar 2.3t, pa lielam viss apmierināja.

Kā vispār ar dzinējiem šiem? Kuru no pieejamajiem ieteiktu kā labāko variantu?
Focus
bez Jumta

Post by Focus »

es savam tikko dzineeju mainiju.. :) pie 260k
bet taa janjem aero jo parejie neiet vispaar.. aero vismaz mazliet iet
Fleksētai atsperei vijumus neskaita...
Guntijs

Post by Guntijs »

Biju nedaudz aizgājis 'underground' un ieracies darbos.
Bet tā kā tuvojās (jau pienāca) tehniskās apskates laiks, tad bija ļoti laba motivācija pieķerties auto safixošanai.

Darbiņi:
1) Nomainītas pakaļējās visas 4 bukses
2) Uzlikti jauni bremžu diski un klucīši
3) Protams, nomainīts gaisa filtrs
4) Pieregulēta rokas bremze (līdz šim jēga bija pēc pēdējā 'roba' pievilkšanas)
5) Savalcēti visi 4 diski
6) Visas riepas nomainītas (Run flat -ne jau esmu baigais fans/piekritējs, vnk nebija variantu)
8) Bremžu trubiņas nomainītas

Un rezultāts:
Image

Jāsaregulē ģeometrija (Bļin, viena no pakaļējām riepām mēneša laikā jau apdilusi)

Un tad nebūtiski svarīgi darbi: rezervers ritenim apakšā kraukšķīgs caurums kaut kā jāiztaisa (tā teica skates džeks) :)

Pēc visiem šiem skates atskaites darbiem un piekares savešanas kārtībā, būs jāķeras klāt zemhaubes darbiem. BTW - eļļa pazūd gandrīz kā degviela no bākas:) Kādam ir idejas, kas var būt pie vainas eļļas noplūdei? (Mēnesī sanāk ~1L pieliet)

Lūk, skat4es rezultāti:
Image

Nedaudz no vēstures:
Nobraukums:
Image

Pagājušo gadu rezultāti:
Image

Tad jau drīzumā būs turpinājums.
Guntijs

Post by Guntijs »

Runājot par 9-5: tur kā vienmēr nav visi vienisprātis, bet Aero gan jau ir TOP 1-2 izvēle. It kā neesot galīgi zemē metams ari V6 3.0 - pilsētā pat atsaucīgāks kā Aero pie tahometra 'apakšām'. Uz sošejas (lai arī LV tādas īsti nav:) ) Aero labāks.
Par dīzeļiem: 1.9 esot labāka izvēle, ja grib braukt ar neSAAB ;)

Btw - tagad diezgan daudzi paradijusies ss.lv Aero. Ja ir interese tad var uzmest aci saabclub.lv, gan par pasiem modeliem, gan konkretiem eksemplariem tirgus plachos - ja kads apskata tad dalas ar iespaidiem.
Post Reply