Kādu auto izvēlēties!?

Diskusijas un jautājumi par dažādiem auto modeļiem.

Moderator: Bastard

Locked
tolx
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Kādu auto izvēlēties!?

Post by tolx »

ja negribi rūsu,tad Omegu atmet uzreiz,Volgo vēl jāskatās.
Kā variants ir MB E klase (kantainā),bet tur dikti maza iespēja atrast nesapuvušu.
Dell/Lenovo/HP portatīvie datori par labām cenām
karlis

Post by karlis »

Astrai papēti dīzeļus. Kolēģei vīrs nopirka kaut kādu ļoti nepareizu 1.7 dīzeli. ļoti vārgs, mazas tirāžas. pat siksnas un vēl kaut kādi loriņi tādam jāmeklē pa pusrīgu. Tas ir laikam 1999.gada auto un no visām pusēm aprūsējis un rez.ritenis drīz kritīs laukā.. Astrā ērtums vismazākais kā pārējos trijos.
Volvo 2.4 dīzelis ir no VW LT busiņiem. Cik uz ielām manīti, tad kantainie Volvo ir pa laukiem ar kartupeļmaisiem izvazāti. Jāskatās individuāli.
Kolēģim ir 1997.gada omega, kas 8 gadus pa Latviju jau brauc. Ir aprūsējis kaut kādos stūros apakšā, bet no ārpuses vizuāli neko neredz un līdz metināšanai arī vēl tālu. Takā arī par rūsas ticējumiem jāskatās individuāli.

MB E klase nebūs itin nekas sakarīgs līdz 1500 latiem, jo ikvienam ķenegara iedzīvotājam tas īstais pačota puntku skaitītājs. Tāpēc tiem tāda vērtība..
*Sicram
Has thanked: 3 times

Post by *Sicram »

Es arī kaut kā par to Omegu sliecos domāt :hvz:
Tam ir milžīgs bagāžnieks un galu galā RWD ( no pačota punktiem neizbēgsi ! :D )
Piedāvāju kvalitatīvus foto pakalpojumus !
PM vai 29764007

Jā, Pavasara 2019. uzmetēji ir Fretka/Vilciens/Abit
Rii
Been thanked: 5 times

Post by Rii »

Ar Volvo patēriņu zem kādi 9l īsti neizdosies dabūt. Bet kā darba zirgs uzticams. Jāskatās kāda aizmugurē piekare, 95.gadā lolvo laikam sāka uzstādīt neatkarīgo piekari aizmugurē, kas ir dārgāka remontos un nav tik izturīga. Bet neesmu 100% pārliecināts par to.
Kāpēc Astra tajā sarakstā, tur taču izmēri viņai nekādi. Par motoriem taisnība, ja pareizi atminos, jāskatās, lai ir isuzu motors. Vecmammai tāds opelis ir piena kannu pārvadāšanai - trīs gadu laikā divas reizes ir trūkusi dzinēja siksna, bet visādi citādi nekas cits nav īsti darīts, uz TA kaut kādi sīkumi hadenē un viss. Lietota tiek 90% pa pļavām un gruntenēm.
Omega hvz, rūsē [ok, ne tik svaiga gada eksemplārs, bet tas jau ir biš ārpus budžeta?], šķiet, ka sviru piekare :hvz: cik tas auto ir praktisks kā darba zirgs
Es laikam skatītos B3/B4 passat vai Audi C4 virsbūvē. Ļoti bezpersoniski, taču uzticami auto :roll:
NB MX-5 99'
MB W211 07'
MB W203 08'
Kada sedinasana? Tourings domats prieks R16.Ar normalu kliriensu. Pa grunteni pabraukt ari. Kartupelu maisu iekraut.
Vents S

Post by Vents S »

Varu ierindot pa vietām, pēc servisa apmeklējuma biežuma.
1. B4 passat
2. omega
3. astra
4. volvo 940
Rajonā ir vairākiem zināmiem cilvēkiem 940 un nav bijuši sūdzību. Par omegu dzirdu daudz sliktu vārdu. passat - parastās vag problēmas. Astrai birst dažādi devēji, bet ne tik bieži lai ierautu zarā.
Rii
Been thanked: 5 times

Post by Rii »

Sasaisti servisu apmeklējumu biežumu ar to, cik bieži tie auto ir sastopami uz ielām. Tas gluži nebūs rādītājs ;)
NB MX-5 99'
MB W211 07'
MB W203 08'
Kada sedinasana? Tourings domats prieks R16.Ar normalu kliriensu. Pa grunteni pabraukt ari. Kartupelu maisu iekraut.
karlis

Post by karlis »

Rii wrote:Ar Volvo patēriņu zem kādi 9l īsti neizdosies dabūt. Bet kā darba zirgs uzticams. Jāskatās kāda aizmugurē piekare, 95.gadā lolvo laikam sāka uzstādīt neatkarīgo piekari aizmugurē, kas ir dārgāka remontos un nav tik izturīga. Bet neesmu 100% pārliecināts par to.
:
par patēriņu taisnība. Tautā runā, ka tas nav pats ekonomiskākais dīzelis.
1995.gadā izlaida 960 modeli (vēlak S/V90). tiem bija neatkarīgā piekara. 940 modeļiem visiem cietais tilts. Sākot ar 95. gadu laikam visiem dīzeļiem bija pieejams sabloķējošais diffs (darbojas līdz 40km/h vai kad atlaid vaļā).
Vents S

Post by Vents S »

Rii wrote:Sasaisti servisu apmeklējumu biežumu ar to, cik bieži tie auto ir sastopami uz ielām. Tas gluži nebūs rādītājs ;)
Ņēmu pa piemēru četrus atsevišķus auto. Servisā ir uzskaites datubāze remontdarbiem, kurus piesaista pie nobrauktiem km. Ņemot līdzīgu nobraukumu, sanāk tā kā uzrakstīju. Protams tas ir pa lielam, mēdz būt arī vag pārstāvji ar retiem remontdarbiem, bet tas ir mazs %
Jaunciems

Post by Jaunciems »

Vents S wrote:Varu ierindot pa vietām, pēc servisa apmeklējuma biežuma.
1. B4 passat
2. omega
3. astra
4. volvo 940
Rajonā ir vairākiem zināmiem cilvēkiem 940 un nav bijuši sūdzību. Par omegu dzirdu daudz sliktu vārdu. passat - parastās vag problēmas. Astrai birst dažādi devēji, bet ne tik bieži lai ierautu zarā.
Ja tam kas taisa rokas no dirsas aug tad ar jebkuru auto ir problēmas :wink: Nav tas volvo baigi izturīgāks par normali uzturētu vai labi saskūvētu vw vai opeli, galu galā daudz kas atkarīgs no cilvēka, kas to auto lieto :beer: . Pašam ir facelift omega nobraukums 600 000km motors kapi, bet piekarē vēl orģinālie stāvāboli, piekarē viss biežāk atsaites izšķīst(6ls gab) un paretam gadās, kad kāds no daudzajiem stūres pirkstiem pašķīst bet tā mašinu braucu kur pagādās nežēlojot, pa bruģi 60 :naac: Jebkurā gadījumā priekš darba vajadzībām pats ņemtu b4 lēti uzturēt un nodoklis mazāks par omegu. No volvo izvairītos priekš darba vajadzībām.
lm
ID 55

Post by lm »

1. B4 passat
2. omega
3. astra
4. volvo 940
Pēc viena servisa neobjektīviem datiem to spried?
Nelido ātrāk par savu sargeņģeli!
Vents S

Post by Vents S »

lm wrote:
Spoiler
Show
1. B4 passat
2. omega
3. astra
4. volvo 940
Pēc viena servisa neobjektīviem datiem to spried?
jap :shura:
Tagad sāksies nebeidzamā diskusija, kurš auto ir labāks. Pēc personīgiem novērojumiem, katram modelim gadās kāds labs eksemplārs, kurš uzticami kalpo.
p.s Pa lielam: veca mašīna - kaķis maisā
Pauliic
Moderators

Post by Pauliic »

nu es ar tā kā uz B4 sliecos , tik kā viņam ar rūsu?

kas vēl no līdzīgiem ir? mondeo? audi 100 kā ar tiem? audi ar 2.4 dīzeli?
Pauliic
Moderators

Post by Pauliic »

nobraukumu lielu neplānoju, jo vajadzēs reti - ~10 dienas mēnesī
Vents S

Post by Vents S »

Pauliic wrote:nu es ar tā kā uz B4 sliecos , tik kā viņam ar rūsu?

kas vēl no līdzīgiem ir? mondeo? audi 100 kā ar tiem? audi ar 2.4 dīzeli?
Mondeo ir uzticams, bet LV ļoti grūti kādu atrast, kurš nav nolaists līdz pēdējam. Un ja nopērk, tad ir jaizcīna uzvara ar ruslanu :shura:
tolx

Post by tolx »

audi ar 2,4 būs samērā liels mironis,bet nu vismaz neēdīs.
Dell/Lenovo/HP portatīvie datori par labām cenām
karlis

Post by karlis »

Gribētu teikt - skaties auto kādu vien vēlies, bet uzmanību pievērs stāvoklim un iepriekšējam saimniekam (un cik ilgi nobraucies).
Man slikta pieredze ar trūcīgiem onkuļiem, kas autovadus aizvieto ar kkādu audumā ietītu gludekļa vadu un citām reģipša skrūvēm :shura:
RiCh
Spam addicted

Post by RiCh »

Nav īsti laika pārlasīt visu, bet gribētu dzirdēt atsauksmes par Audi A4,A6 B5 un B6, kā arī par VW Passat B5. Gan par benzīna, gan dīzeļa motoriem.Manuāli/Automātu un kāda piekare.
Vents S

Post by Vents S »

RiCh wrote:Nav īsti laika pārlasīt visu, bet gribētu dzirdēt atsauksmes par Audi A4,A6 B5 un B6, kā arī par VW Passat B5. Gan par benzīna, gan dīzeļa motoriem.Manuāli/Automātu un kāda piekare.
Tu nosauci praktiski vienādas mašīnas. Ņem kura tev labāk patīk :cool:
Es neņemtu nevienu no tām. Savu viedokli esmu izteicis jau līdzīgās diskusijās. Galvenais, lai pašam patīk un nav žēl :bling: , lai pirktu kārtīgu firmu ražotas piekares daļas.
Ir šo auto piekritēji un ir šo auto heiteri..
RiCh
Spam addicted

Post by RiCh »

Vents S wrote:
RiCh wrote:Nav īsti laika pārlasīt visu, bet gribētu dzirdēt atsauksmes par Audi A4,A6 B5 un B6, kā arī par VW Passat B5. Gan par benzīna, gan dīzeļa motoriem.Manuāli/Automātu un kāda piekare.
Tu nosauci praktiski vienādas mašīnas. Ņem kura tev labāk patīk :cool:
Es neņemtu nevienu no tām. Savu viedokli esmu izteicis jau līdzīgās diskusijās. Galvenais, lai pašam patīk un nav žēl :bling: , lai pirktu kārtīgu firmu ražotas piekares daļas.
Ir šo auto piekritēji un ir šo auto heiteri..
Nu principā varēji jau arī argumentēt savu viedokli.Mašīnu netaisos pirkt Latvijā un lietota arī netiks Latvijā. Principā vajadzīga viņa ir, lai nobrauktu +/- 100km dienā.
karlis

Post by karlis »

Man nez kāpēc šķiet, ka ar audi brauc jebkurš, kurš grib auģiku. cik man acīs ir rēgojušies, vairums auģiku un dzīti un jāti. Esmu redzējis daduz vairāk paļurkātus auģikus cik pasātus. līdz ar to es izvēlētos pasātu :hvz:
mana viedokļa pamatojums, runājot par minētajiem modeļiem: pēdējā gada laikā esmu sev tuvumā novērojis piecus B5 pasātus. Nojātākais bija tas, kuru stūrē dāma ikdienā jau ceturto gadu. salons tīrs, bet auto apšvīkāts. Pēdējā gada laikā esmu sev tuvumā novērojis divus A4 B5 un abi bija normālā stāvoklī, bet ar pretīgi skaļiem dīzeļiem. Un šī paša aptuvenā gada periodā esmu manījis četrus A6 B5 no kuriem tikai viens bija top zustand. pārējie bija no ārpuses kopti, bet tehniski - graboši, saloni apjāti utt... :roll:
Locked