Kādu auto izvēlēties!?
Moderator: Bastard
Re: Kādu auto izvēlēties!?
Avensis gan uz papīra, gan dzīvē ir nedaudz lielāks, tāds "flagmanīgāks" (varbūt kļūdos). Masa arī lielāka. Cik labi slikti ir tas, ka viņam aizmugurē ir barabāni?
Tādā ziņā Astra vai Focus būtu pilsētai ērtāki.
Tādā ziņā Astra vai Focus būtu pilsētai ērtāki.
- Juzix
- burnout.lv foto team
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 0
Nu par Astru/Focusu viņš ir pilnīgi noteikti lielāks.
Tak trasē labākos apļa laikus nemēģināsi uzstādīt, tā, kā vienalga vai tur disku vai trumuļu bremzes.
Tak trasē labākos apļa laikus nemēģināsi uzstādīt, tā, kā vienalga vai tur disku vai trumuļu bremzes.

"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Bet pačots lielāks tač, ja aizmugurē ir disku bremzesJuzix wrote:Nu par Astru/Focusu viņš ir pilnīgi noteikti lielāks.

Bet ja nopietni, tad dilšana un bremzēšana kaut nedaudz taču atšķiras?
Tās atšķirības ir relatīvs jēdziens.. Aizmugures bremzes mašīnu, ielas braukšanā, tik pietur. reāli bremzē priekša. Vairāk jaskatās bremžu spēks bremzēm ne to izpildijums, ja kkas tāds interesē. Bet diski protams ir acīm patīkamākiduude wrote:Bet pačots lielāks tač, ja aizmugurē ir disku bremzesJuzix wrote:Nu par Astru/Focusu viņš ir pilnīgi noteikti lielāks.
Tak trasē labākos apļa laikus nemēģināsi uzstādīt, tā, kā vienalga vai tur disku vai trumuļu bremzes.Un ļitakiem cauri skatoties barabāni [suck]
![]()
Bet ja nopietni, tad dilšana un bremzēšana kaut nedaudz taču atšķiras?

- Rii
- Has thanked: 0
- Been thanked: 5 times
Trumuļi būs lētāki remontos
Bet nu arī baigā diskusija, tipa baigi svarīgi izvēloties auto vai tam ir trumuļi vai disku bremži

Padalīties ar iespaidiem varu tikai par focus, sencim tāds bija dienesta auto, 1.6 sedans, saņēma nullīti. Tehniski nekādu problēmu nebija, tikai aizmugurē gultņus mainīja divas reizes, ja nemaldos. Ā un vēl bija kaut kādas problēmas ar elektroniku, centrālā atslēga pisās, oem maģis noplīsa un vēl kaut kādi sīkumi. Braukšanā arī man tīri labi patika priekš tāda lēta un maza auto

Padalīties ar iespaidiem varu tikai par focus, sencim tāds bija dienesta auto, 1.6 sedans, saņēma nullīti. Tehniski nekādu problēmu nebija, tikai aizmugurē gultņus mainīja divas reizes, ja nemaldos. Ā un vēl bija kaut kādas problēmas ar elektroniku, centrālā atslēga pisās, oem maģis noplīsa un vēl kaut kādi sīkumi. Braukšanā arī man tīri labi patika priekš tāda lēta un maza auto

NB MX-5 99'
MB W211 07'
MB W203 08'
MB W211 07'
MB W203 08'
Kada sedinasana? Tourings domats prieks R16.Ar normalu kliriensu. Pa grunteni pabraukt ari. Kartupelu maisu iekraut.
Tā arī bija galvenā atziņa, kuru gribēju dzirdēt.. visādi citādi aizgājaRii wrote:Trumuļi būs lētāki remontosBet nu arī baigā diskusija, tipa baigi svarīgi izvēloties auto vai tam ir trumuļi vai disku bremži
![]()

Kā ar ekstru atšķirībām/labumiem (Astrai, Avensisam, Focusam)? Kādam eksemplāram redzēju, ka ir kruīzs. Tāda gada mašīnām tas strādā labi?
avensis ir lielāka klase
astru un focusu var ar corollu salīdzināt

Kia (D)eNiro 64kWh ‘19
Audi A3 2.0TDi '09 - pārdots
Nissan Leaf ZE0 '14 - pārdots
Honda Accord Aerodeck F20A2 '94 - pārdots
Honda Civic Aerodeck VTi B18C4 LSD '99 - pārdots
Alfa Romeo 145 Limited 500/No. 383 '00 - karotēs
*Honda Civic EJ9 1.4is '96 - karotēs

Audi A3 2.0TDi '09 - pārdots
Nissan Leaf ZE0 '14 - pārdots
Honda Accord Aerodeck F20A2 '94 - pārdots
Honda Civic Aerodeck VTi B18C4 LSD '99 - pārdots
Alfa Romeo 145 Limited 500/No. 383 '00 - karotēs
*Honda Civic EJ9 1.4is '96 - karotēs
- Juzix
- burnout.lv foto team
Vents S wrote:kruīzs zem 2.5l benz. vai zem 150hp ir neekonomisks...
p.s. subjektīvs viedoklis...

Sitam gan es gribu dzirdēt pamatojumu!
Ja kruīzu ieslēdz tad, kad ātrums/motora apgriezieni atbilst pārnesumam - KĀ?

- Alien
nu šodien pērles birst no visiem stūriem
trumuļu remonts esot lētāks nekā disku bremzes
parādi man kaut vienu servisu kur ar prieku remontē trumuļbremzes
kaimiņVova neskaitās
1.suportu restaurēt ir tas pats kas nopirkt jaunu cilindru trumulim (nu varbūt daži lati vairāk)
2. kluču maiņa ir daudz lētāka nekā loku maiņa
3. kluči parasti ar ir lētāki par lokiem
4. diski ar ir lētāki par trumuļiem
5. pats labums ir VAZ trumuļi no alumīnija pa 25 Ls/gab
un tas viss ir lēti???
Focus ar trumuļiem aizmugurē noteikti ir katra servisa sapnis
pārvākt visu pakaļhadeni un bremzes vien maksās ap 400Ls

trumuļu remonts esot lētāks nekā disku bremzes

parādi man kaut vienu servisu kur ar prieku remontē trumuļbremzes

kaimiņVova neskaitās

1.suportu restaurēt ir tas pats kas nopirkt jaunu cilindru trumulim (nu varbūt daži lati vairāk)
2. kluču maiņa ir daudz lētāka nekā loku maiņa
3. kluči parasti ar ir lētāki par lokiem
4. diski ar ir lētāki par trumuļiem
5. pats labums ir VAZ trumuļi no alumīnija pa 25 Ls/gab

un tas viss ir lēti???
Focus ar trumuļiem aizmugurē noteikti ir katra servisa sapnis
pārvākt visu pakaļhadeni un bremzes vien maksās ap 400Ls

AR_159 

- Archuks
- BMW
Astra un Focus ir kompaktā klase, Avensis ir vidējā klase, viņam konkurenti ir Mondeo un Vectraduude wrote:Nop, Avensis arī ir vidējā klase.rixis wrote:avensis ir lielāka klase

EVO X SST / RACE CAR INCOMING

- Alien
gribējās tev kauko uzprasīt par iepriekšējo žurnāluArchuks wrote:Astra un Focus ir kompaktā klase, Avensis ir vidējā klase, viņam konkurenti ir Mondeo un Vectraduude wrote:Nop, Avensis arī ir vidējā klase.rixis wrote:avensis ir lielāka klase

bet tad jāiet meklēt un pārlasīt

es kā neeksperts zinu vairāk par dzelžiem

AR_159 

Ok, pēc tāda iedalījuma jā. Es biju domājis ceļa nodokļa klases.Alien wrote:gribējās tev kauko uzprasīt par iepriekšējo žurnāluArchuks wrote:Astra un Focus ir kompaktā klase, Avensis ir vidējā klase, viņam konkurenti ir Mondeo un Vectraduude wrote:Nop, Avensis arī ir vidējā klase.rixis wrote:avensis ir lielāka klase
astru un focusu var ar corollu salīdzināt![]()
bet tad jāiet meklēt un pārlasīt![]()
es kā neeksperts zinu vairāk par dzelžiem![]()
![]()
- Archuks
- BMW
Varētu būt, ka tu zini vairāk par dzelžiem, jo ikdienā tos skrūvēAlien wrote:gribējās tev kauko uzprasīt par iepriekšējo žurnāluArchuks wrote:Astra un Focus ir kompaktā klase, Avensis ir vidējā klase, viņam konkurenti ir Mondeo un Vectraduude wrote:Nop, Avensis arī ir vidējā klase.rixis wrote:avensis ir lielāka klase
astru un focusu var ar corollu salīdzināt![]()
bet tad jāiet meklēt un pārlasīt![]()
es kā neeksperts zinu vairāk par dzelžiem![]()
![]()

EVO X SST / RACE CAR INCOMING

Braucot pa LT pauguraino apvidu ar kruizu (motors 2.0l benz. meh.karba, ar 100km/h 2.5k rpm) patēriņš bija lielāks nekā parasti braucot . Pa līdzenu ceļu atšķirība minimāla.Juzix wrote:Vents S wrote:kruīzs zem 2.5l benz. vai zem 150hp ir neekonomisks...
p.s. subjektīvs viedoklis...![]()
- Juzix
- burnout.lv foto team
Lielāks par cik? 100g uz 100km?Vents S wrote:Braucot pa LT pauguraino apvidu ar kruizu (motors 2.0l benz. meh.karba, ar 100km/h 2.5k rpm) patēriņš bija lielāks nekā parasti braucot . Pa līdzenu ceļu atšķirība minimāla.Juzix wrote:Vents S wrote:kruīzs zem 2.5l benz. vai zem 150hp ir neekonomisks...
p.s. subjektīvs viedoklis...![]()
Abās reizēs auto svars bija vienāds, maršruti identiski? Logi abās reizēs tika vienādi virināti? Apdzīšanas manevri tāda paša skaita? Riepās spiedienu salīdzināji, pirms abiem braucieniem? Cik reizes taisīji čurpauzes? utt.
Šitāds, vienreizējs novērojums neiztur pilnīgi nekādu kritiku

kolēģim ir pliks, zils šitāds 2.0 d4d sedans 2006.g.. pirms tam bijis firmas auto 120 000 km pa Latviju. Jāts tas auto pamatīgi bija, pusi no piekares esot mainījis uzreiz pēc pirkšanas. Tagad gada laikā esot norullējis 50 000 km un nekas bez dilstošajām detaļām nav vēl saplīsis, arī servisa grāmatā neesot ieraksti par lielām kaitēm.