Martins1993 - Opel Astra

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

ttd
Spam addicted
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Martins1993 - Opel Astra

Post by ttd »

Visi cepās baigi. :D

Manuprāt, izvēlei nav ne vainas. Es arī labāk ņemtu šādu Astrīdu, nevis to 4o Golfu.

Lai veicas stūrēšanā ar jauno auto ;]

Un varu teikt, ka tu par savu eļļas patēriņu vari neuztraukties. Nesen izbraucu Dāniju ar savu Passātu - ~2l uz 4300km :naac: Bet nu tas pa bāņiem vālējot spēcīgi. Sajūta gan bija jocīga, ka katru dienu, kad nobrauc, jālej eļļa :emo:
karlis

Post by karlis »

Šajā diskusijā katram ir sava taisnība, bet būtu labi tomēr cienīt jaunos lietotājus un savu viedokli neuzspiest.
protams, arī es (domās) saķēru galvu ieraugot šo topiku, labi, ka vēl ne līzingā puisis nopircis to auto kā es :18_gadi_fordfocus_līzingā: :shura:
bet nu nav gluži akurāti arī šo izvēli pasludināt par galaktikas kļūdu. Ne visiem no bērna kājas asinīs ir kāre pēc BMW-yo un gatves drifto čempionatas :rulez: . Vismaz ne ar pirmo auto. Un es to vērtēju kā ļoti labu iezīmi - vispirms iemācies (ikdienā) normāli braukt auto, tas ir visvarīgākais. Pēc tam jau pats sapratīsi vai gribi ar to auto braukt vēl 5 gadus vai kaut ko dzīvē pamainīt. Tā ir pieredze. Nolikām mēs visi kopā rrrraini ar viņa opeli gan par diskiem, gan par dīzeļ-NOSu, bet būsim reāli - kam no tā palika labāk?
Atceramies, ka nevajag skaitīt citu naudu un teikt kur to likt pēc sava subjektīvā viedokļa. Noteikti šai izvēlei ir bijis savs arguments.

Sveicu auto saimnieku ar jaunu lietotu auto un vēlu veiksmi ekspluatācijā.
Martins1993

Post by Martins1993 »

Gribu piebilst pars lietas, naudu visu neizstērēju auto iegādei, protams atstāju nedaudz arī remontiem utt. Uz servisiem točna nedzīšu, bet visu varu izdarīt pats, jo ir viss piejamais auto remontēšanai un ir arī no ģimenes cilvēki kas strādā auto servisos.

Un lai vizinātu zaķus, un izjustu ātrumu man ir Mocis :)

P.s man ir 19 nevis 18 gadi.
Martins1993

Post by Martins1993 »

GG. wrote:
Martins1993 wrote: cena vs gads

un tas kad pārbaudot katru golfu vw centrā uz stenda atklājās tādi mēsli, no kuriem pa gabalu mukt.
Ražošanas gads nenozīmē pilnīgi neko (ja nu vienīgi to, ka dārgākas detaļas). Labāka izvēle vienmēr būs vecāks auto labā stāvoklī, nekā "jauns" ex-darba zirgs. Viņi ir lēti ar iemeslu. Nereti šādiem eksemplāriem sāk birt nost viss pēc kārtas. Ja firmā ir vairāki vienādi auto, tad tas moments kurā sāk birt nost tas ar kuru brauc visvairāk ir laba zīme, ka jānotirgo pārējie.

Pie dīlera servisā, protams sastāstīs, ka visam p!zģec ar cerību, ka tu neko nesaproti no tā auto un brauksi pie viņiem remontēties pa dārgo/lieki.

Protams, viss tas ir atspēkojams, ja auto iegādāts par tiešām saldu ciparu. Lai veicās ar auto! :beer:

Dīlera servisā strādāj pazīstams čoms, kas man nekad nemeiģinātu, kautko iesmērēt. Tas pa to golfu.
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

Nu cepienu sataisījāt!
Par tām dienesta mašīnu būšanām - nepiekritīšu GG, pārsvarā uzņemumi mašīnas pērk operatīvajā līzingā, kurš nevelkas ilgāk par mašīnas garantījas laiku. EX dienesta mašīnām lielākais plus ir tas, ka tiešām ir regulāras apkopes un remonti ar orģinālajām daļām, kā arī izsekojama reāla servisa vēsture. Protams šos auto ir visai bezcerīgi nopirkt ar 50k noskrējienu.
Cik uzmetu aci, tad lētākās, šādas astras cena ir vidēja MK4 dīzeļgolfa cena un ar līdzīgām salona komplektācijām šāda astra būs krietni patīkamāka un tieši tālab, ka ir krietni jaunāka, jo visas pogas, slēdži utjp būs stingi, slēgsies kā vajag, mazāk saskrāpēti salona paneļi utjp.
Protams motora izvēle ir cita diskusija un šo izvēli es ar līdz galam neizprotu, bet prekš pirmā auto būss ok!
Lai albi ripo!
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
prichendaals

Post by prichendaals »

Lai labi ripo!
Vienmēr patikušas h astras, bet vairāk 2 durvju GTC! :yo:

P.s. - Opels te tiešām nav cieņā.
DimanC

Post by DimanC »

lo0s3r wrote:300grami uz 2`300km nav īpaši normāli, man ecotec ēd 100-200gramus uz 10`000 (tā tik tiešām ir norma, jo motoram jau eļļas gredzeni un vadīklas mainīti)
man tik tāds jautājums - jūs to eļļu tiešām sverat? :shock:
vai arī izmērat tilpumu, ko ielejat, un, ņemot vērā eļļas blīvumu (ja nemaldos, ap 870g/l), izrēķinat pazudušo svaru? :hvz:

p.s. varu derēt, ka Opel manuālī gan jau rakstīts, ka "norma" ir vismaz līdz 500ml uz 1000km, tā ka šie aptuvenie ~150ml/1000km ir diezgan ok. piemeklējot savādāku eļļu, gan jau var dabūt arī zem 100ml/1000km. tas diez vai ir pietiekams iemesls motora remontam.

p.p.s. izskatīgs auto labā krāsā. uzliec ļitakus un rullē :yo:
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
oxys

Post by oxys »

DimanC wrote:
lo0s3r wrote:300grami uz 2`300km nav īpaši normāli, man ecotec ēd 100-200gramus uz 10`000 (tā tik tiešām ir norma, jo motoram jau eļļas gredzeni un vadīklas mainīti)
vai arī izmērat tilpumu, ko ielejat, un, ņemot vērā eļļas blīvumu (ja nemaldos, ap 870g/l), izrēķinat pazudušo svaru? :hvz:

p.s. varu derēt, ka Opel manuālī gan jau rakstīts, ka "norma" ir vismaz līdz 500ml uz 1000km, tā ka šie aptuvenie ~150ml/1000km ir diezgan ok. piemeklējot savādāku eļļu, gan jau var dabūt arī zem 100ml/1000km. tas diez vai ir pietiekams iemesls motora remontam.

OK, norma visticamākais tik tiešām tāda arī ir. Savam neko nesvēru, viss bija redzams atgāžu mākonī :( Pazudušo daudzumu skatos, pēc tā cik jāielej līdz pilnam līmenim (grūti citu variantu iedomāties) Bet nu pie normas 150ml/1000km tur līdz eļļas maiņai jau visa eļļa sen nomainīta, manam 1.6 16v dzinējam ~4l ja nemaldos bija eļļa.

Autoram: ja nav redzams eļļas mākonis atgāzēs, tad visticamākais viss ir +/- ok ar to dzinēju :wink:
`85 mk2
karlis

Post by karlis »

DimanC wrote:

patiesībā laba doma par eļļas maiņām. iespējams ar citas markas eļļu mazāk to ēdīs. Biju dzirdējis stāstu, ka pēc visiem priekšrakstiem rekomendēta AGIP eļļa dzinējā ēdās turpretim cita mazbrendīgāka eļļa neēdās nepavisam..
Vents S

Post by Vents S »

Auto virs 2002.g. ir prasīgāki pēc noteiktas eļļas specifikācijas. Tavam auto atradu, ka ir nepieciešama šāda eļļa: Motoroil 5W-30 Premium Synthetic DEXOS II(ACEA C3; API SM/CF; BMW LL-04; GM-dexos 2; License No. RR2B0331046; MB-Approval 229.51; VW 502.00 / 505.00 / 505.01; ).
Labs auto! Ilgu mūžu tam!
p.s. vienīgi motora jauda vs auto masa varēja būt savādāka.
p.s.s. paša iepriekšējam auto bija tas pats(mazs motors). Pērkot nākošo spēkratu, biju jau gudrāks :shura:
Salsais

Post by Salsais »

Juzix wrote:
karlisbe wrote: un man šķiet, ka es arī zinu un Mārcis arī :reeka:
:Rīga-Viļņa190km/h,ātrākneiet:
:vektra_2.2i_210km/h: :yo:
Vāji :D
:astra_h_gtc_1.8_220km/h: :yo:
Image
Pauliic
Moderators

Post by Pauliic »

es domaju ka Martinss ir nopircis 1993 gada astru :reeka: :reeka: :reeka:
shoferiiC

Post by shoferiiC »

Pauliic wrote:es domaju ka Martinss ir nopircis 1993 gada astru :reeka: :reeka: :reeka:
vo vo! Es ar :emo:
Image
Martins1993

Post by Martins1993 »

Nu ko pa šo laiku neko īpaši nēsmi izdarījis. Tikkai notonēju stiklus un nokrāsoju melnus kalpakus :D

Un meklēju, smukus diskus R16 uz 4 skrūvēm.
Attachments
2012-09-11 19.18.00.jpg
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

Rekur ir:
Krish wrote:Azev A
J7,5
R16
et28
4x100
2x jaunas, 2x 6mm 195/45 R16
Cena: 250 Ls!
Image
Spoiler
Show
Image

Image
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
MartinsG

Post by MartinsG »

Normaals 1. auto, imho forshaaks par standarta 4 golfu. Labaak shaadu, nekaa no3,14stu e30/e36/e39 utt., kurus te celtu debesiis.

Kaadeelj kalpakus sachakareeji, vareeji vienkaarshi noraut nost, izskatiitos pat labaak :reeka:
Vajag r17/r18, 16nieki izskataas par mazu jaunaakiem auto.

http://www.ss.lv/msg/lv/transport/spare ... xdfhx.html
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/spare ... dpnox.html
E39 ///M paket individual key-lets-go swadowline edishen
Alfa 166 aka poor man's Quattroporte :aiwa:
agnismk
Spam addicted

Post by agnismk »

Ja nosēdina, tad nekas nav par mazu. :naac:
Mikelis

Post by Mikelis »

Jā, jā - R13 un jāsēdina zemāk par zemi :naac:

Apsveicu ar auto iegādi, lai labi ripo un izdodas atslēgt pretspolēšanas sistēmu :D
Ja vajag novadīt, sarīkot un jebko izdarīt ar pasākumu, vai kautko noreklamēt - PM 8)
Post Reply