Ford Mondeo Mk1

Dzinēja jaudas palielināšana, balstiekārtas un bremžu uzlabošana

Moderator: Focus

Ch.
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Ford Mondeo Mk1

Post by Ch. »

Par vizuālo, eksperimentēt jau var viskko, bet pastāv liela iespēja, ka sanāks sūdīgi, jo, lai automašīnai uzliktu kaut ko, kas tikpat labi sakrīt ar tās dizaina līnijām, formu, būtību utt ir jābūt ļoooti labai gaumes izjūtai un poņai par to, ko dari. Un tas tiešām ir ļoooooooooooooooti reti kuram :emo: Vislielākā iespēja, ka uztaisīsi kko, kas patiks pašam, bet ne pārējiem. Ja auto taisi priekš sevis un blablabla, tad jau protams, pofig par pārējiem, bet vai tad kāds tā dara? ;)

Lai nebūtu jāeksperimentē, ir formula, kura sevi pierādījusi laika gaitā, un kura darbojās uz 90% vieglo automobīļu, kas nav paredzēti bezceļiem. :shura:
Formula ir sekojoša:
Labs auto vizuālais stāvoklis + labi nostrādātas detaļas + smuki, ne pārāk lieli un ne pārak mazi diski (kkas no rūpnīcas piedāvājuma, vai labajiem ražotājiem (vāciešu gadījumā BBS, japāņiem - vājprātā milzīga izvēle)) + sēdinājums. Tas strādā uz jebkura auto, un izskatās naiss! Un pie tā jau var pamainīt kkādu optiku (protams, bez ķīniešu produkcijas), pamainīt kkādus OEM bamperus, sliekšņus, lūpas utt. :)

Un praktiskajiem latviešiem lūgums neklaigāt par to, ka sēdinājums un plati diski ir garām - jautājums ir par vizuālā izskata uzlabošanu, nevis par to, kā padarīt auto piemērotāku LV ielām/ceļiem. :D
Sodit slidgultnus uz spiediena
Ch.
Been thanked: 1 time

Post by Ch. »

Reku labs piemērs, tepat no šejieniešiem. Nav gan modeo, bet nu doma līdzīga. Bez liekiem vijeboniem, viss skaisti un gaumīgi. Un uz kko tādu jau tecina pat fordu nīdēji. :naac:
Image
Sodit slidgultnus uz spiediena
Xtreem3000
Been thanked: 0

Post by Xtreem3000 »

amortiņi ir diezgan labā stāvoklī, buksēm arī nav ne vainas...lielākā daļa ir nomainītas bijušas un vel nav paspētas nobraukt..
Kāda bēda ir tam pakaļējam tiltam? ko viņam vajag modificēt lai tā vairs nebūtu bēda?
Jā šis fordiņš tiešām elegants sanācis,.. man arī vairāk patīk tāds elegants un itkā neuzkrītošs no pirmā acu skatiena.
vel mazliet parakos pa interneta plašumiem un uzgāju vel dažus mondeo:
http://www.modifiedcars.com/pix/cars_hi ... 192170.jpg
http://www.modifiedcars.com/pix/cars_me ... 192687.jpg
http://i207.photobucket.com/albums/bb23 ... Mk1_V6.jpg
kuram no šiem ir RS paka? un vai vispār kādam ir tā RS paka no šiem. jo nezinu kāda tā izskatās uz Mk1
..doux..

Post by ..doux.. »

Xtreem3000 wrote:amortiņi ir diezgan labā stāvoklī, buksēm arī nav ne vainas...lielākā daļa ir nomainītas bijušas un vel nav paspētas nobraukt..
Kāda bēda ir tam pakaļējam tiltam? ko viņam vajag modificēt lai tā vairs nebūtu bēda?
Jā šis fordiņš tiešām elegants sanācis,.. man arī vairāk patīk tāds elegants un itkā neuzkrītošs no pirmā acu skatiena.
kuram no šiem ir RS paka? un vai vispār kādam ir tā RS paka no šiem. jo nezinu kāda tā izskatās uz Mk1
tas vidējais links ir :emo:
pavaars

Post by pavaars »

..doux.. wrote:
Xtreem3000 wrote:amortiņi ir diezgan labā stāvoklī, buksēm arī nav ne vainas...lielākā daļa ir nomainītas bijušas un vel nav paspētas nobraukt..
tas vidējais links ir :emo:
+1

es veel nesaprotu pirmajaa postaa raksti, ka tur hadene laba utt.. tad kaada vella pec tu gribi tur kko baigi modificeet... pirmais jau ko dari izdomaa gribi jaudiigaaku vai tomer ekonomisko variantu.. uzzini cik maksaa dzineejs.. ja pats neesi saskaaries ar tadam lietam varbuut arii nesaac!? +/- piemet cik nauda aizies lai auto butu ar jaunu TA logaa un droshs uz celja.. tad pareekjini, ja nu tev shis modelis patiik vai nav vienkaarshaak nopirkt tadu pat pa labaam naudaam un jau ejoshaa staavoklii... taalaak jau ar savu virsbuuvi vareesi darit kas patiik... tas nav leets variants saakt kartigu projektu ;) beet nu ja esi gatavs pats kko mudzhinaat tad lai veicas :)

vell gribeeju piebilst par to 150-200zs :D nosisties var arii ar 60zs ja nav smadzenes iistajaa vietaa vai arii liktens taa bij leemis... runa par to nejiet, es tik nesaprotu to ideju kaa taadu... man jau liekas saved vienkaarshi to auto liidz labam tehniskajam staavoklim un tad saac kko domaat.. man jau liekas ka gruust tur baigo motoru (ja piedevaam gribas apvienot sportisku auto ar ekonomisku, (neiespeejami) nav vajadzibas nekaadas :D
End Credits
family guy

Post by family guy »

Pirmkārt izdomā ko tu gribi.
Otrkārt bamperu ēra ir beigusies un,manuprāt, tie paši Contour SVT izskatās :pods: plus tevis saliktie izskatās labi tikai bildēs(varu derēt)-man nepatīk. Pats braucu ar Mondeo mk1 un un labi zinu,ka tur īsti nekas nav darāms :emo: Aizmugurējā piekare ir pavāja(standarta),par tiem amīšiem un atsperēm ir piedāvājums iekš http://www.performanceparts.lv/index.ph ... 53_360_394,.pats es braukāju ar zāģētam :naac: Par motoriem- kā jau te minēja iekš UK ir pāris fanāti,kas no dauzītiem cosworthiem ņem dzinējus un kārbas un krāmē savos MOndeo(logic,ka pilnpiedziņām) LV var pameklēt 2.5 v6,kas būtu gana labs,bet es atkal lēnām žužinu ar savu 1,8 un man ir pie kājas,jo esmu Ricers,nevis kaut kāds sportists,. esmu sēdināts brīvdomātājs. :D Ja man būtu gana nauda es vainu nopirktu citu auto (visticamāk) ,.vai arī pārkrāsotu savu MK1 universālu baltu,nosēdinātu ar gaisa spilveniem un uzliktu lillā BBs'us. spried pats :wink:
Image
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

tātad... jā hadene normāla, bet jau minēju, par mīkstu, gribu cietāku un sportiskāku,. par jaudu un ekanomiku neiet runa ka gribu autiņu ar 200zs un 5 litru patēriņu ar pedāli grīdā... iet runa par to lai jauda būtu mazliet vairāk kā vidēji parastam ielas autiņam,, bet lai nerija kā gaziks...
par nosišanos... viss nav jāsaprot tiešā nozīmē... nosisties var arī skrienot ar kājām... par to jaudu un nosišanos bija domāts ka man nav nepieciešams nezin cik tur tos zirgus zem kapota ja zinu ka tāpat nemācēšu tādu jaudu savākt.... neesmu braucis ne ar ko kam būtu bijis virs 400 zirgiem... mani apmierinātu arī 150 līdz 200...
lai savestu viņu līdz labam tehniskajam stāvoklim un dabūtu skati nepieciešams uzlikt esošajam motoram citu galvu un nomainīt abas priekšējās stabilizatora bukses un skate ir logā.....
par sportisku un ekonomisku........ neesmu teicis ka vajag ekanomisku... vajag vienkārši lai nerij kā gaziks
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

par manis saliktajiem mondeo,, ja iet runa par tiem pēdējiem trīs linkiem... iet runa tikai un vienīgi par to kuram no viņniem ir RS paka.... jo nezinu kāda viņa izskatās..
Rihy

Post by Rihy »

Uz kurieni tad tās jūsu runas iet? Parādiet manai ar virzienu!!
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

Bet vai kāds varētu ko ieteikt ar to aizmugurējo piekari.. kas būtu ar viņu jādara lai viņa būtu normāla? viens izteicās ka tikai ar amortiņu un atsperu maiņu vien nepietikšot.... tad kas vel būtu jādara....
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

nu es itkā vēlos noskaidrot ko darīt ar piekari lai viņa būtu sportiska un atbilstoša vairāk grantētiem ceļiem,. lai autiņš būtu maksimāli stabils, vel cenšos noskaidrot kādu motoru ielikt un ko ar to darīt.. itkā lielākā daļa iesaka v6 2.5 bet kā ir ar viņa stiprinājumiem u.t.t... mēģināšu noskaidrot...
a pa vizuālo iet tikai viedokļu un gaumes apmaiņa....
tas ir tas virziens par kuru vajadzētu padiskutēt... :)
family guy

Post by family guy »

Xtreem3000 wrote:Bet vai kāds varētu ko ieteikt ar to aizmugurējo piekari.. kas būtu ar viņu jādara lai viņa būtu normāla? viens izteicās ka tikai ar amortiņu un atsperu maiņu vien nepietikšot.... tad kas vel būtu jādara....
Nu kā normāla-man ir sēdināts,so braucu ar domu,ka nelidošu pāri pārbrauktuvēm or smth,so man aizmugurē problēmu nav izņemot atsaites,kurām ir pagājis pusotrs gads un gumijas ir izēstas,varbūt tas ir normāli,varbūt ne,nezinu.,.ja būsi sportists līdz galam lidosi visur,kur nav slinkums,tad tev varētu ātri tas viss pasākums izbeigties,izņēmums ir ja liksi oriģinālās detaļas,nevis lētos homemade kīniešu atsaites,bukses un vel sazin ko..
Image
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

nu ar jau būt,, neesmu spečuks uz sporta hadenēm un kautko tamlīdzīgu.. braucis ar auto kam tāda ir esmu.. un izjutis atšķirību starp parasu un sporta hadeni arī esmu. bet vai tiešām tas nozīmē paņemt un nogriezt atsperei kādu gabalu nost vai arī uzlikt cietāku un zemāku atsperi un viss... nu nez... kautkā liekas ka ar to nepietiek lai dabūtu ļoti stabilu piekari...
varat mani nolamāt par nezināšanu bet tas ir tikai mans viedoklis,... un daļēji arī jautājums... vai ar to pietiek lai panāktu vēlamo rezultātu?
par to visu sēdināšanu u.t.t. galvenais uzsvars tiek likts uz praktisko nevis vizuālo.. vizuālais ja tā godīgi paliek pēdējā vietā pagaidām...
family guy

Post by family guy »

kas meklē,tas atrod,.pameklē topikus un palasi,neslinko :wink:
Image
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

visu laiku meklēju un lasu.. šis tas jau noderīgs ir.... nav jau tā ka rokas kabatās sabāzis gaidu kad visu priekšā pateiks. :)
pavaars

Post by pavaars »

man liekas ka to naudu kuru esi gatavs tajaa fordaa investeet.. tad labak noperc pa to summu kko kas tevi apmierina ne paaraak nodziitu sportisku... atved no vaacijas un aizmirstam sho nervu bojaashanu :) tu tak noteikti nevari laiciigi iemigt ja reiz tik daudz domu un ideju galvaa .. nu es neko nesaku entuziastiem kam svarigakais ir process bet tev man liekas uztrauc gala rezultaats nedarot veel neko... sorry es nevienu negribu aizvainot (arii tas ir mans fakin viedoklis) :naac: starpcitu kaadus gadus 7 atpakalj man arii naaca visaadas shitaadas paargudras idejas.. bet uz kkaa vinjas ir jaabalsta.. sapnjos dzivot nav jeegas :) varbut tapec es braukaaju ar ford ka kas peec sunja izskatas :D :D :D :D :D :D
End Credits
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

vienā ziņā tev ir taisnība: gala rezultās uztrauc arī vel pirms procesa sākšanas (respektīvi vel nedarot neko)... bet es uzskatu ka ir diezgan svarīgi pirms sākt zināt tieši ko grib darīt un visu sīki pa plauktiņiem salikt. nevis ieskāt ar domu-kā nu sanāks tā nu sanāks...
par aizvainošanu nav ne runas... priekš tam jau forumi domāti lai brīvi izteiktu savu viedokli.. un ne vienmēr kritika ir aizvainojums.
galu galā tapēc jau visa ši domāšana un izzināšana vajadzīga lai būtu uz ko balstīt.. no zila gaisa jau nekas nenokrīt. :)
family guy

Post by family guy »

Nepiekrītu- jo tikai kaut ko darot sāksi domāt kas kā būtu labāk. Gala rezultāts nebūs viens vienīgs,ja pieķersies tam fordam tā vairāk,tad sapratīsi :cool:
Image
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

runājot par naudu.. tā summa visa uzreiz man nav,.. ir paredzēts lēnā garā visu darīt un lēnām krāmēt visu kopā... a pirkt autiņu negribu, nu vismaz sakarīgu negribu pirkt., vismaz pagaidām... pašlaik braukāju ar b5 pasatu un domaju pirkt kaukadu golfiņu otro, vai eskortiņu kādu pavecāku u.t.t. ar ko pavandīties tāpat pa meža ceļiem... prieka pēc... un katru mēnesi atlikt kaukādu konkrētu summiņu šādu tādu lietu iegādei ko pēc tam ielikt tajā mondeo....
sobrīd neiet runa par to ka būtu jāiegādajas kas cits.. gribu tieši to miskasti kas stāv garāžā uztaisīt par maziņu zvēriņu....
Xtreem3000

Post by Xtreem3000 »

jā,, arī taisnība.. protams gala rezultāts domu līmenī sākot kautko darīt mainīsies ne vienu reizi vien...
to esmu piedzīvojis jau vairāk kārt.. bet diemžēl ne reizi tas nebija saistits ar auto padarīšanu sportiskāku
Post Reply