Uzmanību! Idioti uz ceļa!

Ja kāds redzēja kādu kuriozu/negadījumu - rakstat tik šeit iekšā!

Moderator: omulis

Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times
Been thanked: 0

Re: Uzmanību! Idioti uz ceļa!

Post by Juzix »

anarhists wrote:
Un vēlreiz atkārtošu , ka es vismaz neatrodu noteikumos kaut ko kas liktu riteni stumt pie rokas. No kurienes ir šie maldi ? Parādiet ar pirkstu noteikumos lūdzu. Turklāt kas par dirsināšanu - ja uzskati ka man nav taisnība brauc, gribi palaid - kāpēc man braucot ar auto tas nesagādā problēmas ?
Lasam vēlreiz:
1.21. gājēju pāreja — brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un (vai) 931.ceļa apzīmējumu ir paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei.

Kas nesaprotams - pāreja domāta gājējiem neviss velo, samakata braucējiem vai astranautiem ;)
anarhists wrote:anders: un kā tad man rīkoties - laist pāri nav labi, apstāties arī nav labi , nu kautkāds ..
Ja patrāpīies, ka tāds, kā Tu, kas ar savu velapēdu izlec ceļa vidū, uz gājēju pārejas, tad būs Image

Ne velti visur tiek traktēts, ka velo, pārti pa pāreju ir jāstum. Jo nereti, apstākļu sakritības dēļ, gājēju ieraugi pēdējā mirklī, nemaz nerunājot par velosopēdistu, kas pārvietojas vismaz divreiz ātrāk.
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Locis
Has thanked: 0

Post by Locis »

anarhists wrote:Un vēlreiz atkārtošu , ka es vismaz neatrodu noteikumos kaut ko kas liktu riteni stumt pie rokas. No kurienes ir šie maldi ? Parādiet ar pirkstu noteikumos lūdzu. Turklāt kas par dirsināšanu - ja uzskati ka man nav taisnība brauc, gribi palaid - kāpēc man braucot ar auto tas nesagādā problēmas ?

Nav tā,ka vienkāršāk ir uzrakstīt,ko drīkst darīt uz pārejas,kā šajā gadijumā-''ir paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei'',nevis rakstīt visus iespējamos variantus,ko tur nedrīkst darīt????? :dusma: Piemēram,uz gājēju pārejām aizliegts - rīkot amatnieku tirdziņu, šķērsot ceļu ar traktortehniku, gulēt teltī,taisīt burnout, tirgot belašus utt.
Domāju,ja cilvēks ir tik pieaudzis,ka var pārvietoties pa ielu bez citu vadības vai palīdzības,tad jau tādas lietas vajadzētu saprast.. Ar to noteikumu sastādītāji ir rēķinājušies :wink: Nevajag meklēt utis..

Tad,kad Tu brauc ar auto,tad Tu nebrauc ar riteni,līdz ar to ar sevi konfliktēt nevari :D
Val

Post by Val »

īsāk sakot, gājēju pārbrauktuve nav paredzēta velosipēdiem. :D
80tq gte = 150 poniji un 1 ēzelis :D
rrrainis

Post by rrrainis »

Val wrote:īsāk sakot, gājēju pārbrauktuve nav paredzēta velosipēdiem. :D
:reeka:
Jeep Grand Cherokee
Toyota Corolla
BMW E91 320D
VAZ 2105
Audi S8
SAAB 9-5 Vector
Locis

Post by Locis »

:D Pāreju gājeja
h2o

Post by h2o »

Man vismaz autoskolā ir mācīts, ka ja kāds uz riteņa brauc pār gājēju pāreju un man gadās viņu notriekt, vainīgs vienmēr būs riteņbraucējs, ja vien es spēšu pierādīt, ka viņš ar velosipēdu ir braucis, nevis stūmis to pie sāniem.
Un iemesls kāpēc nevajadzētu uz riteņa stāvēt pie gājēju pārejas ir vienkāršs - pirmkārt tiešām tiek čakarēti šoferi kas pārvietojas pa ceļu un, ja kāds laimīgais tajā brīdī liek CSDD eksāmenu, viņam šis eksāmens momentā beidzas tevi nepalaižot, neatkarīgi no tā vai tu gribēji vai negribēji iet pār pāreju. Ļoti jauks veids kā izmest 20 Ls, protams. ;)
Alien

Post by Alien »

anarhists wrote:anders: un kā tad man rīkoties - laist pāri nav labi, apstāties arī nav labi , nu kautkāds ..
ja nevari nokāpt tad nopērc velo ar mazāku rāmi
AR_159 :drive:
karlis

Post by karlis »

tas nemainīs faktu, ka ritenis ir starp kājām. jo tieši tā jau tiek uzskatīta, par braukšanu.

Ja es braucu ar auto un redzu, ka pie pārejas ir velobraucējs, kurš ir nokāpis no riteņa, es bremzēju un apstājos. grib vai negrib viņš iet, es apstājos.

Zebrā bija tieši apskatīta šī konkrētā problēma diezgan nesen un, ja pareizi atceros, tur bija arī laikam nointervēts kāds csdd darbinieks. vienīgais, ko es atceros ir šādi fakti - ar velo uz gājēju pārbrauktuves :D drīkst tikai stumties, lai izmantotu šīs pārejas priekšrocības. ja tevi notriec uz pārejas, autovadītāju nevainos.

es tev kā velo un auto braucējs iesaku darīt vienkārši - tu taču zini, ka tad un tad, tev vajadzēs tikt pāri ielai - sāc jau domāt laicīgi par to un skaties, kas notiek uz ceļa. atrast jau toč varēs kādu brīvāku brīdi, kad vari pāršmaukt pāri ielai, nevienam nemaisoties. ja gribi izmantot pārejas, tad tik tiešām tev jau zināmajā veidā - vai no pārstumies, vai gaidi nostāk no tās pārejas. ne jau tev maršrutā viņas ir 20, ka tas tevi aizkavētu par 10 minūtēm kopā. :roll: kaut gan, ko gan es varu zināt

biju liecinieks pavasarī, kā 40 gadīga sieviete Ķīpsalā notrieca gaišmatainu viegli ģērbtu meiteni uz velo. meitene aizlidoja kādus 10 metrus, nokrita zemē un vēl kūleņoja pa asfaltu. viņai no galvas bija atrauts ādas gabals ar matu šķipsnu. asinis. viņa palika guļot. sieviete iekš auto bija šausmīgā šokā. un tas tikai tāpēc, ka meitene nepaskatījās un vnk. 'iznira' uz pārejas. 2 dienas nevarēju atiet no tā skata, tāpēc vienmēr šausmīgi raustos, kad redzu priekšā gājēju pārejas un velo celiņus.
teorētiski, automašīnām ir priekšroka, bet tāpēc jau arī nav ieteicams "durt taisni", nečekojot, kas notiek apkārt ar citiem. tāpat jau arī velobraucējam ir jāuzmana viņam tuvāk esošie transportlīdzekļi, kas visai tieši var ietekmēt viņa rīcību
Alien

Post by Alien »

tas ka tev slikti nav attaisnojums laist velobracējus pāri gājēju sabrauktuvēm
AR_159 :drive:
RuFFijS
Burusports Team

Post by RuFFijS »

anarhists wrote:No rītiem braucu uz darbu ar velo - pārvietojos pārsvarā pa ietvi un tikai dažos ceļa gabalos kur ieteve ir nebraucama pa ceļu.
Viss ar atstarotājiem un migalkām aizmugurē ,pie somas , spieķos ... īsi sakot cenšos būt redzams , netraucējošs un priekšzīmīgs velobraucējs, jo pats zinu ir kādi sūdi var sanākt ja uz ceļa parādās kāds pid... uz vellapēda. Bet es nesaprotu kāpēc ja es apstājos pie gājēju pārejas uz riteņa vismaz reizi nedēļā atrodas kāds pi.. kurš apstājas un nolamā mani. Nē nu , es vienk nesaprotu par ko ? Es taču apstājos, neprasu galu galā lai mani palaistu un nevarētu teikt ka es esmu neredzams ar visām savām migalkām un vēl gaišā dienas laikā esmu un pēkšņi izlecis kādam priekšā (jo es stāvu vispār). Kā jums šķiet pie kā ir vainīgs velobraucējs kurš ir apstājies pie gājēju pārejas lai palaistu garām auto kas brauc pa ielu ? :hvz:
Arī krustojumos , labi zinu ka man nav priekšroka un gaidu kamēr autiņi griežas , daži apstājas un ar zīmēm rāda lai braucu, citi apstājas un rāda kulakus, atkal nav skaidrs par ko? Kas tiešām ir tik daudz slimu cilvēku vai arī.. . es pat nezinu kas, bet tas reāli škrobi uzdzen un bojā garīgo :(
kaadus 8us gadus jau paarvietojos pa riigu ar richuku, nekad nav bijushi ne atstarotaaji ne gaismas nekas, dazhreiz pat bremzhu nebija
nekad nevienam neesmu trauceejis, paar gaajeeju paarejaam nekad neesmu stuumies, neredzu tam jeegu, vienmeer var atrast kaadu briidi kad nevienam netrauceejot var shkjeersot braucamo dalju
nekaadi incidenti nav bijushi liidz shim, vienreiz tikai gandriiz mikrinjam atveeru durvis uz otru pusi(shajaa gadiijumaa protams vinsh buutu vainiigs), bet taa kaa laiciigi savaacos, uzlecu uz ietves un veiksmiigi izmanevreeju starp gaajeejiem tad viss beidzaas labi :)

nesaprotu kas tur vispaar ko peerties, ja nemaak braukt ar richuku tad labaak uz ielaam vispaar neraadiities... lai arii kaadi nebuutu CSN, taapat nekad autovadiitaaji necieniis velobrauceejus, taapeec jaadomaa pasham ko un kad dari.. ja braucu pa brauktuves malu un redzu ka no muguras tuvojas auto, jebkuraa gadiijumaa vai nu paarbraucu otraa pusee vai nobraucu malaa(manis peec man vareetu buut prozhektors uz muguras, taapat nevareetu taa mieriigi chilaa braukt, jo uz ielaam taapat idiotu netruuxt)
vaig vnk piedomaat ar galvu mazliet braucot pa ielaam un viss buus bumbaas
DimanC

Post by DimanC »

RuFFijS wrote:kaadus 8us gadus jau paarvietojos pa riigu ar richuku, nekad nav bijushi ne atstarotaaji ne gaismas nekas, dazhreiz pat bremzhu nebija[...]
:siena: sorry, bet šitie teksti neiet kopā.

tas, ka Tu redzi automašīnu, nenozīmē, ka viņa redz Tevi. nesaku, ka esmu eņģelītis, arī esmu vairākus gadus jandījies pa ielām krustu/šķērsu, d1rsinājis autovadītājus, bet nu vismaz nelepojos ar to :roll:
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
RuFFijS
Burusports Team

Post by RuFFijS »

DimanC wrote:
RuFFijS wrote:kaadus 8us gadus jau paarvietojos pa riigu ar richuku, nekad nav bijushi ne atstarotaaji ne gaismas nekas, dazhreiz pat bremzhu nebija[...]

tas, ka Tu redzi automašīnu, nenozīmē, ka viņa redz Tevi. nesaku, ka esmu eņģelītis, arī esmu vairākus gadus jandījies pa ielām krustu/šķērsu, d1rsinājis autovadītājus, bet nu vismaz nelepojos ar to :roll:
galvenais lai es vinju redzu, jo kaa jau teicu pat tuvumaa autinjiem neraados
savaa zinjaa tas pat ir labaak ka mani neredz, jo kad ierauga tad saak domaat ko dariit kaa apbraukt utt ja neredz tad nav nekaadu uztraukumu, jo speeju pats par sevi tiiri labi paruupeeties un novaakties malaa lai nevienu netrauceetu
Juzix
burnout.lv foto team
Has thanked: 23 times

Post by Juzix »

Ehh jaunības ideālisti - es, man, varu, zinu....
Image :latvija:
"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
flyers

Post by flyers »

RuFFijS wrote:
DimanC wrote:

galvenais lai es vinju redzu, jo kaa jau teicu pat tuvumaa autinjiem neraados
savaa zinjaa tas pat ir labaak ka mani neredz, jo kad ierauga tad saak domaat ko dariit kaa apbraukt utt ja neredz tad nav nekaadu uztraukumu, jo speeju pats par sevi tiiri labi paruupeeties un novaakties malaa lai nevienu netrauceetu
Nu īstenībā lieta vienkārā, teikšu kā ir ja tev kādreiz pašam braucot ar auto priekšā iznirs šitāds velo bez astarotājiem kuru ieraudzīsi pēdējajā brīdī jo nau jau atstarotāju, un tad nu varēsi štukot , kur likties piem tajā fūrē kas tev tajā brīdī patrāpīsies blakus vai virsū tam māksliniekam bez atstarotājiem, tad sapratīsi priekškam viņi domāti, plus vel ja tevi kāds notrieks vainīgs automātiski būsi tu! :offtopic:
Smirnoff

Post by Smirnoff »

RuFFijS wrote:savaa zinjaa tas pat ir labaak ka mani neredz
:aljo: kam labāk? zārkotājam?! tpu, tpu, tpu, protams, bet nu... prātiņ nāc mājās....
313hp/750Nm
psyhotype

Post by psyhotype »

Par to nerespektēšanu var pilnīgi piekrist...tu vari braukt 10cm no ceļa malas un tikuntā kādam pārgudrajam tu traucēsi un tiksi sapīpināts un aplaimots ar visādiem žestiem/vārdiem. Lai gan pēc noteikumiem ar velo drīkst braukt līdz 1m no ceļa labās malas.
coming soon...
Garaiz

Post by Garaiz »

psyhotype wrote:Par to nerespektēšanu var pilnīgi piekrist...tu vari braukt 10cm no ceļa malas un tikuntā kādam pārgudrajam tu traucēsi un tiksi sapīpināts un aplaimots ar visādiem žestiem/vārdiem. Lai gan pēc noteikumiem ar velo drīkst braukt līdz 1m no ceļa labās malas.
Nez, braucu jau arī entos gadus ar ričuku pa centru, nereizi man nav uztaurēts, ja nu vienīgi kāds paziņa pasveicinājis. Braucu gan pa ielu, gan pa trotuāru, kādus 2 gadus gandrīz katru dienu maucu no Grīziņkalna uz skolu Imantā arī kad ārā bij -16 grādi un vēl pa visu Rīgu, nebij problēmu ar citiem līdzekļiem. :hvz:

Vienīgais vienu reizi iepisu vienā audi kurš man uz trotuārā no vārtrūmes izlīda priekšā. Biju mazliet šokēts par skādi un domāju kā ātrāk nozust :D
Audim spārns, durvis sapissti un nolauzts spogulis, man izsista ratu no dakšas ārā un kkādi sasitumi.

Čalis izkāpa ārā man atvainojās, neredzot auto bojājumus, bet es tikmēr saliku ričuku un
vagu parāvu, jo domāju, ka man ziepes būs :reeka:
Type85 quattro
nafnafs

Post by nafnafs »

mh, briinums, ka par DRIFTERIEM neviens nesudzaas :D
psyhotype

Post by psyhotype »

Nez, vasarā, kad pa Mārupi pārsvarā pārvietojos ar riteni, tad samērā bieži kādam kaut kas nepatīk, lai gan necenšos speciāli braukt 1m no brauktuves malas un ne mazāk. Parasti kruīzoju max pus metra robežās un ja dzirdu/redzu, ka gan no muguras, gan pretī brauc mašīnas, cenšos maksimāli pavākties malā.
coming soon...
RuFFijS
Burusports Team

Post by RuFFijS »

Garaiz wrote:
psyhotype wrote:Par to nerespektēšanu var pilnīgi piekrist...tu vari braukt 10cm no ceļa malas un tikuntā kādam pārgudrajam tu traucēsi un tiksi sapīpināts un aplaimots ar visādiem žestiem/vārdiem. Lai gan pēc noteikumiem ar velo drīkst braukt līdz 1m no ceļa labās malas.
Nez, braucu jau arī entos gadus ar ričuku pa centru, nereizi man nav uztaurēts, ja nu vienīgi kāds paziņa pasveicinājis. Braucu gan pa ielu, gan pa trotuāru, kādus 2 gadus gandrīz katru dienu maucu no Grīziņkalna uz skolu Imantā arī kad ārā bij -16 grādi un vēl pa visu Rīgu, nebij problēmu ar citiem līdzekļiem. :hvz:

Vienīgais vienu reizi iepisu vienā audi kurš man uz trotuārā no vārtrūmes izlīda priekšā. Biju mazliet šokēts par skādi un domāju kā ātrāk nozust :D
Audim spārns, durvis sapissti un nolauzts spogulis, man izsista ratu no dakšas ārā un kkādi sasitumi.

Čalis izkāpa ārā man atvainojās, neredzot auto bojājumus, bet es tikmēr saliku ričuku un
vagu parāvu, jo domāju, ka man ziepes būs :reeka:

tieshi taa biistamaakais kas riigaa ir, ir no vaartruumeem aaraa braucoshie auto
Post Reply