Mazkustīgo auto problēma - riepa negriežas

Pastāsti citiem par paveikto, vai paprasi padomu kā un kur to var izdarīt

Moderator: gacciZm

Post Reply
BargaisVecis
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Mazkustīgo auto problēma - riepa negriežas

Post by BargaisVecis »

Sveiki! Pēc ilgāka laika es te iegriežos pēc padoma. Lieta tāda, ka man pagalmā pa ziemu pastāvēja Audi 90 1986. gada izlaidums. Viss jau būtu labi, tikai tagad ir tāda problēma ar aizmugurējās kreisās riepas dabūšanu pie griešanās. Esmu izmēģinājis vardarbīgu metodi ar braukšanu apkārt kvartālam pa asfaltu ar cerību atlauzt to visu padarīšanu vaļā. Neko vairāk par garāmgājēju skatieniem savā virzienā un piekūpinātu un svilstošas gumijas smakas piesmirdinātu rajonu attiecīgas skaņas pavadībā neesmu panācis - riepa vēl joprojām nekustās. Tad nu es vēlējos noskaidrot citus veidus kā mājas apstākļos dabūt riteni pie griešanās, jo tālāk par riepas noskrūvēšanu pats nezināšu, ko darīt. :)
Image
Lambertino
JuniorKupeju, Dzīvokli...

Re: Mazkustīgo auto problēma - riepa negriežas

Post by Lambertino »

bremžu diski vai barabāni?
Un noķīlēja jo bija atstāts ručņiks?
ImageImage
SilentShadow

Post by SilentShadow »

vienam autiņam arī ta bija, bet abi pakaļējie ieauga. Noņēmu ratu, paņēmu "vismazāko" āmuru(veseri) kas bija garāža, piesaucot mātes un visus orgānus, pi&u pa ratu. Atleca diezgan ātri :)
p.s. vēl salēju ar eļļu visos caurumos(uz diska gan nelej).
ID 68 black coupe E36 328 1996
Mazda power 626 2001
DimanC

Post by DimanC »

SilentShadow wrote:vienam autiņam arī ta bija, bet abi pakaļējie ieauga. Noņēmu ratu, paņēmu "vismazāko" āmuru(veseri) kas bija garāža, piesaucot mātes un visus orgānus, pi&u pa ratu. Atleca diezgan ātri :)
p.s. vēl salēju ar eļļu visos caurumos(uz diska gan nelej).
:reeka: nu i metodes. tā var krievu gruzovikus remontēt. lai gan passatam piekare diezgan stingra... :roll:

nākamais posts no bargā veča:
a kur 86. gada audim var dabūt pakaļējo gultni?
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
OFFroad

Post by OFFroad »

vispār jau riepai nevajadzētu griesties :D ratam jāgriežas :D
ja aizmugurē disku bremzes (skjiet ka a90 bija), tad iespējams ka vadīklas ieedušās, kluči pie br.diska pielipuši. tā kā ņem ratu nost un skaties kas un kā tur :)
Lambertino

Post by Lambertino »

pēc idejas ar āmurīti var klapēt, nekas slikts nenotiks ja to darīs ar prātu nevis spēku!
Vēl vari noņemt ratu, un ar k kādu dornīti paspiest cilindri iekšā. Tik vot neatceros kā auģiiem bija, ka tik nebija skrūvējamais cilindrīts :neka:

Šitiem arī liela problēma bija pašos suportos, ka noraujot ručņiku, ieķeras svira!
Varbūt noņemot ratu, pārliecinies, ka ručņika svira pie suporta ir pilnīgi atnākusi vaļā ;)
ImageImage
OFFroad

Post by OFFroad »

lielakoties visiem auto aizm.br. cilindrīši ir skrūvējami, ja darba bremzes un rokjene ir uz vienu virzuli. var meegjinat pa suportu sist (megjinat iekustinat vismaz), bet vislabākais noņemt nost suportu no vadiklaam un paskatīt kas par vainu.
BargaisVecis

Post by BargaisVecis »

Lambertino wrote:bremžu diski vai barabāni?
Un noķīlēja jo bija atstāts ručņiks?
Sākotnēji bija atstāts ručņiks. Par bremžu diskiem tādam antīkam zvēram tikai sapņot. :)

It kā no tādas stāvēšanas man arī 80. burbulim bija rats noklemmējis, bet tam atnāca vaļā, kad braukājos pa asfaltu - pus kvartālu pat nevajadzēja nobraukt. Šitam gan tā nav, jo apbraucu apkārt visam kvartālam un arī pa bedrēm, bet nekā. :)

Katrā ziņā skaidrs ir tas, ka man jāsāk ar rata noskrūvēšanu. Nē, īstenībā jāsāk ar atslēgas sameklēšanu, lai es to ratu vispār varētu noskrūvēt. :lol: Kaut kad šīs nedēļas laikā pieķeršos. Kad rats būs nost un es neko tālāk nesapratīšu, tad nākšu ar melnām rokām drukāt jautājumus.
Image
Lambertino

Post by Lambertino »

tad barabāns? :neka:
Ķipa jau Afģī 90 bija disku bremzes :roll:
Pārliecinies, ka trosīte ir atlaidusi ručņiku. Ar roku parausti ručņika trosīti tajā pusē kura ir vaļā un tad otram. Moš vienkārši trose ieķērusies...
Ja galu galā tomēr ir suports, tad uzreiz pārliecinies vai ručņika svira pie suporta ir vaļā
ImageImage
Lambertino

Post by Lambertino »

gt99 wrote:
BargaisVecis wrote:It kā no tādas stāvēšanas man arī 80. burbulim bija rats noklemmējis, bet tam atnāca vaļā, kad braukājos pa asfaltu - pus kvartālu pat nevajadzēja nobraukt.
Ja gribi pamēģināt ar braukāšanu, tad pamēģini bagāžniekā iesēdināt pāris cilvēkus. Braukāšana ar lielāku ātrumu maz ko dod, riepai labāka saķere, kad tā neslīd, tādēl nevajag nekur braukt paslidini riepu 20 cm uz priekšu, tad atpakaļ utt.
Man čota šķiet, ka viņam ir ručņiks kā tāds ieķīlējis, nevis ierūsējušas kalodkas tikai :roll:
ImageImage
kalnins

Post by kalnins »

nu man laiekas ka ručņiks ir noķiileejis! tev siltas garāžas nau??? iedzen uz nakti lai vis atkust un tad paskaties kas notiek!
BMW e36 318is bezjēdzīgai riepu kūpināšanai!
BMW 530d ikdienai!
Piedāvāju visa veida auto remontu!
Riepu maiņu un balansēšanu!
Smilšu strūklu!
Kā arī metināšanas,virpošanas un frēzēšanas darbus!
22466286
BargaisVecis

Post by BargaisVecis »

Garāžas man diemžēl nav, auto stāv pagalmā zem klajas debess. Pamēģināšu kaut kad sadabūt atslēgu, atskrūvēt ratu un paskatīties, kas tur notiekās par brīnumiem. Ja es viņu drīzumā nedabūšu līdz braukšanai gatavam stāvoklim, tas nabags man pagalmā norūsēs. :-D
Image
23

Post by 23 »

Ja jau bremžu trumuļi ar lokiem aizmugurē .Pa izskrūvētās riteņu skrūves caurumu bremžu loku izvērsuma ķili uzspied uz augšu ,lai atlaižas kolodkas .,tad ar āmuru pasit pa bremžu trumuli ,gan jau aties ,tad ņem nost un skaties kā būs kolodkas atlīmējušās vai arī rokas bremzes klooķis kur piestiprināta rokas bremzestrose ir ierūsējis uz ass jeb kiedes un nekustās .

cerams ka domu saprati ,ja nevari iedomāties kā apskaties detaļau shēmā www. elcats .ru
Focus
bez Jumta

Post by Focus »

pieliec ratam priekshaa deeli un ar kuvaldu uzzvani.. 100% paliidz
Fleksētai atsperei vijumus neskaita...
Zazaaks

Post by Zazaaks »

Lambertino wrote:tad barabāns? :neka:
Ķipa jau Afģī 90 bija disku bremzes :roll:
Divlitrīgajiem (HP, JL, JS) bija barabāni, 2.2 - disku bremzes
Rallijs beidzies - punktu nav...
Lambertino

Post by Lambertino »

Focus wrote:pieliec ratam priekshaa deeli un ar kuvaldu uzzvani.. 100% paliidz
tieši kā tas palīdzēs, ja ručņika trose būs ieķīlējusi? :D
ImageImage
DimanC

Post by DimanC »

Lambertino wrote:
Focus wrote:pieliec ratam priekshaa deeli un ar kuvaldu uzzvani.. 100% paliidz
tieši kā tas palīdzēs, ja ručņika trose būs ieķīlējusi? :D
imho ručņika mehānisms (it īpaši vecam raudim) nevar būt tik stiprs, lai pilnībā sabloķētu riteni braucošai mašīnai. tādēļ man domāt, ka jājauc un jāpārķidā pašas bremzes.
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
Lambertino

Post by Lambertino »

nu nevajag man te - savā laikā bija gan ar barabāniem gan disku - ar abiem pa asfaltu varēja likt šķērē :D
+ jau vēl jāparēķina tas, ka abi varianti ir kopā. Ručņiks ieķēris un kalodkas pierūsējušas
ImageImage
Post Reply