Motoreļļa
Moderator: gacciZm
Motoreļļa
5w40 vs 10w40
kuru labāk izvēlēties manam vecajam motoram?
šobrīd ir 5w40, taču nezinu vai mainīt uz to pašu vai uz 10w40
ieteikumi no gudriem cilvēkiem?
• Reibums - labprātīga ļaušanās vājprātam.

-
ParaTr00per
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Motoreļļa
ja teu eljlja netek pa shkjirbaam aaraa no motora, tad 0w30mpb wrote:5w40 vs 10w40
vot šķiet, ka mazliet tek gan kaut kur! uz ~3000-4000km 1l jāpielejParaTr00per wrote:ja teu eljlja netek pa shkjirbaam aaraa no motora, tad 0w30mpb wrote:5w40 vs 10w40

-
ParaTr00per
tad 10w40 un po[3burti]mpb wrote:vot šķiet, ka mazliet tek gan kaut kur! uz ~3000-4000km 1l jāpielejParaTr00per wrote:ja teu eljlja netek pa shkjirbaam aaraa no motora, tad 0w30mpb wrote:5w40 vs 10w40
-
ParaTr00per
labaak motul no normaala veikala, nekaa kastroli no roqas... a taa nau tik traka atshkjiriiba, ja nau krutka.mpb wrote:un eļļai firma? kastroli? motulu?
nu jā, es gan pagājušo reizi ņēmu kastroli no bāzes un beigās sākās brīnumi - pēc trases nokritās spiediens katastrofāli un eļļa palika galīgi šķidraParaTr00per wrote:labaak motul no normaala veikala, nekaa kastroli no roqas... a taa nau tik traka atshkjiriiba, ja nau krutka.mpb wrote:un eļļai firma? kastroli? motulu?

-
ParaTr00per
nu brauc uz api un njem shmotulu un atslaabstimpb wrote:nu jā, es gan pagājušo reizi ņēmu kastroli no bāzes un beigās sākās brīnumi - pēc trases nokritās spiediens katastrofāli un eļļa palika galīgi šķidraParaTr00per wrote:labaak motul no normaala veikala, nekaa kastroli no roqas... a taa nau tik traka atshkjiriiba, ja nau krutka.mpb wrote:un eļļai firma? kastroli? motulu?
volvo dziivo ar 0w30 un no mainjas liidz mainjai, nau ne piliens jaapielej, liimenja kritumu uz aci redzeet nevar...
hmmm, gribi teikt, ka Castrolis ir galīgi ņeaļļō?
es tieši savam drapakam esmu iepircis uz sezonu Castrol EDGE un arī kārbai tādu, kādu vajag.. Pirku Gross Auto...
Toyota Supra JZA80 | Honda S2000 AP1
-
ParaTr00per
kastrolis ir *ljoti* laba eljlja, tikai deelj augstaas cenas biezhi uzpeld krutka... savaa alkatiibaa te tirgonji ir gatavi pat kakja miizalu tirgot kastrol kannaas...soulfreak wrote:hmmm, gribi teikt, ka Castrolis ir galīgi ņeaļļō?es tieši savam drapakam esmu iepircis uz sezonu Castrol EDGE un arī kārbai tādu, kādu vajag.. Pirku Gross Auto...
ParaTr00per wrote:nu brauc uz api un njem shmotulu un atslaabstimpb wrote:nu jā, es gan pagājušo reizi ņēmu kastroli no bāzes un beigās sākās brīnumi - pēc trases nokritās spiediens katastrofāli un eļļa palika galīgi šķidraParaTr00per wrote:labaak motul no normaala veikala, nekaa kastroli no roqas... a taa nau tik traka atshkjiriiba, ja nau krutka.mpb wrote:un eļļai firma? kastroli? motulu?
volvo dziivo ar 0w30 un no mainjas liidz mainjai, nau ne piliens jaapielej, liimenja kritumu uz aci redzeet nevar...

- timush
personiigi es esmu vislabaakajaas domaas par motul!veel liekas laba esso!(ar to iebraucu motoru!) 
the power of turbo
http://www.200sx.lv/forum/viewtopic.php?t=3128&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.200sx.lv/forum/viewtopic.php?t=3128&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- DimanC
AFAIK, reāli eļļu pasaulē ražo (no naftas) nemaz ne tik daudz kompānijas. ESSO ir viena no tām, tāpēc tur ir pamats būt k-kam labam. ļoti daudzi citi, t.sk. MotulsŠmotuls, nodarbojas ar piedevu pievienošanu un esošo produktu/subproduktu pārstrādi/uzlabošanu. vismaz tā man kāds eļļinieks stāstīja.timush wrote:personiigi es esmu vislabaakajaas domaas par motul!veel liekas laba esso!(ar to iebraucu motoru!)
p.s. pats braucu ar Motul 5w40. nedomāju, ka vecam mersim ielas braukšanai vajadzētu 5w, kur nu vēl 0w eļļu...
burnout.lv: "pagrieziena lenkis","strava no generatora kas ir na šaru","koniskas riepas","speciga provodka","turbodizelis+benzins der gandriz jebkura kombinacija",atmosferiskais turbo,divmastu spararats,un,protams, MELNAIS
Kaads varbuut zin kaadu leetaaku firmu elljai 20w60? Jo ir Motul un veel kkaada bija, bet tas ir daargas, bet man tiiri testam vajag ieliet pabraukt 100km un liet aaraa...citiem elljas brendiem neesmu maniijis :neka:
Poligrāfija, lielformāta druka, dizains un maketēšana...
http://www.drukmeistars.lv" onclick="window.open(this.href);return false;
-
ParaTr00per
nu kaada starpiiba, cik vecs auto? nojaats - lej kauko biezu, lai netek aaraa. nau nojaats - lej max shkjidru, lai motors labaak eljljotos, lai vieglaak grieztos augstos apgriezienos un aatraak sasniegtu darba temperatuuru...DimanC wrote:AFAIK, reāli eļļu pasaulē ražo (no naftas) nemaz ne tik daudz kompānijas. ESSO ir viena no tām, tāpēc tur ir pamats būt k-kam labam. ļoti daudzi citi, t.sk. MotulsŠmotuls, nodarbojas ar piedevu pievienošanu un esošo produktu/subproduktu pārstrādi/uzlabošanu. vismaz tā man kāds eļļinieks stāstīja.
p.s. pats braucu ar Motul 5w40. nedomāju, ka vecam mersim ielas braukšanai vajadzētu 5w, kur nu vēl 0w eļļu...
screwy, ja teu 20w60 jaalej, tad labaak tomeer paalasi motoru...
nee nee, es domaaju tiiri deelj kompensatoriem, paarbaudiit vai tie ir vini kas grab vai kas citsParaTr00per wrote:nu kaada starpiiba, cik vecs auto? nojaats - lej kauko biezu, lai netek aaraa. nau nojaats - lej max shkjidru, lai motors labaak eljljotos, lai vieglaak grieztos augstos apgriezienos un aatraak sasniegtu darba temperatuuru...DimanC wrote:AFAIK, reāli eļļu pasaulē ražo (no naftas) nemaz ne tik daudz kompānijas. ESSO ir viena no tām, tāpēc tur ir pamats būt k-kam labam. ļoti daudzi citi, t.sk. MotulsŠmotuls, nodarbojas ar piedevu pievienošanu un esošo produktu/subproduktu pārstrādi/uzlabošanu. vismaz tā man kāds eļļinieks stāstīja.
screwy, ja teu 20w60 jaalej, tad labaak tomeer paalasi motoru...
-
ParaTr00per
ar bish modificeetu stetoskopu nevar paklausiities, kur tieshi klab? IMHO vareetu bish leetaak sanaakt...screwy wrote:nee nee, es domaaju tiiri deelj kompensatoriem, paarbaudiit vai tie ir vini kas grab vai kas cits
jau klausiijaamies, shaales nav, skanja no apakshas nenaak, itkaa skanja no galvas, mosh virzulji pa cilindriem grabinaas, bet kkaa neticaas, gredzeni tika nesen mainiiti, a hvz kas pa vainu. Itkaa biezaaka ellja noveersh kompensatoru grabeeshanu, domaaju patesteet, ja vairs negrabees tad vaina atrasta un buus jaalieto taada ellja, jo tirkshkis kriit uz nerviemParaTr00per wrote:ar bish modificeetu stetoskopu nevar paklausiities, kur tieshi klab? IMHO vareetu bish leetaak sanaakt...screwy wrote:nee nee, es domaaju tiiri deelj kompensatoriem, paarbaudiit vai tie ir vini kas grab vai kas cits
-
ParaTr00per
nu biezaaka eljlja noveersh visus trokshnjus, bet probleema jau no taa nepazudiis...screwy wrote:jau klausiijaamies, shaales nav, skanja no apakshas nenaak, itkaa skanja no galvas, mosh virzulji pa cilindriem grabinaas, bet kkaa neticaas, gredzeni tika nesen mainiiti, a hvz kas pa vainu. Itkaa biezaaka ellja noveersh kompensatoru grabeeshanu, domaaju patesteet, ja vairs negrabees tad vaina atrasta un buus jaalieto taada ellja, jo tirkshkis kriit uz nerviem