Ibumetiina BMW Z3 / Toster 2 / Alfa Romeo GT

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

arniks8
Spam addicted
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: Ibumetiina BMW Z3 / Alfa Romeo GT

Post by arniks8 »

Pirms iegādes nepačekoju, bet tagad uzmetu aci, visu, protams, nepārbaudīju, bet par brīnumu detaļas var dabūt, nav pat arī dārgi.
howitzer wrote: 26 Mar 2019, 21:19 Zems kā aizpis muti un ej dirst.
Ibumetiins
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Ibumetiins »

fckns wrote: 10 Feb 2026, 14:50 Šitais aparātuss stāvēja jau kādu brīdi SSā.
Tu nejauc ar šo? https://www.ss.com/msg/lv/transport/car ... ml#photo-1
howitzer

Post by howitzer »

Es apsveicu ar filosofijas beigām un foršu pirkumu! :)
Pret Alfām (ar benzīna motoru, protams) vienmēr bijusi cieņa un pastiprināta interese, gaidīšu apdeitus, remontus, tūningus, uc piedzīvojumus. Manuprāt, ļoti forša izvēle. <3
Last edited by howitzer on 11 Feb 2026, 13:41, edited 1 time in total.
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
howitzer

Post by howitzer »

arniks8 wrote: 10 Feb 2026, 15:14 bet par brīnumu detaļas var dabūt, nav pat arī dārgi.
Kāpēc lai nevarētu, ja pat Trabantam var? :aiwa:
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
arniks8
Spam addicted

Post by arniks8 »

howitzer wrote: 11 Feb 2026, 13:40
arniks8 wrote: 10 Feb 2026, 15:14 bet par brīnumu detaļas var dabūt, nav pat arī dārgi.
Kāpēc lai nevarētu, ja pat Trabantam var? :aiwa:
Es kad tirgoju detaļas, tad regulāri bija džeks kas tieši alfas remontēja un diezgan bieži nevarēja dabūt pat diezgan vienkāršas detaļas. Nē nu tjip var dabūt, bet oem vai arī meklē kkādu specializētu veikalu vai ēbreju un gaidi kamēr atnāks. Ja meham tā iemesla dēļ iesprūst tačka uz pacēlāja, jo jāmeklē kur dabūt + gaidīt, tad tas ir diezgan hujova.
arniks8
Spam addicted

Post by arniks8 »

Lai gan ja salīdzina ar jaguar vai land rover, tad alfai pieejamība ir krietni labāka
juriz

Post by juriz »

Tā alfa jau tomēr nav tik veca, un šī jau ir paaudze, kur tā ir konstruktors no koncernā pieejamām detaļām, no kā būvēti vēl kādi 10 modeļi. Tir tik cik virsbūves paneļi un salons atšķiras.
howitzer

Post by howitzer »

arniks8 wrote: 11 Feb 2026, 15:26 Lai gan ja salīdzina ar jaguar vai land rover, tad alfai pieejamība ir krietni labāka
Man ar Jaguāru arī nebija baigo problēmu detaļu ziņā. :shura:

Image
HaL
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times

Post by HaL »

Nu detaļu specifika ir arī, piemēram, Mini. Jā, tur fonā ir BMW 2 sērija utt, bet tāpat ir savas detaļas, kuras regulāri nav uz vietas un ir jāsūta :susnaks:
Life is what happens while you're busy making other plans
Ibumetiins

Post by Ibumetiins »

Mersis aizgāja uz rajonu par 1350 eiro, beigas tuvojās kā apskatei, tā kārbai. Z3 izvilkts no ziemas miega un Alfa aizvesta pie stiklumeistara ar vārdiem ''rij eļļu''. :]

Z3 joprojām ir uzticamākais auto kāds man jebkad ir bijis.
Ibumetiins

Post by Ibumetiins »

Atsvaidzināts auto parks!

Tātad no stiklumeistara pavasarī tik saņemta gara balss ziņa par to ka iemesli eļļas zudumam un zilajiem dūmiem var būt daudzi dažādi, ka jāceļ motors ārā un jārēķinās ar gala ciparu vismaz 2k bez jebkādas garantijas ka būs vēlamais rezultāts. Auto tika pirkts kā biķernieku/daily beateris par 1.8k, līdz ar ko remontu virs auto iegādes cenas neizsvēru kā variantu. Arniks vēlāk ielīda ar kameru cilindros, kas arī pārāk daudz apskaidrības nenesa, tikai to ka piedegušas eļļas klātbūtne ir visur.

Sludinājuma bildes

Image Image

Arnika fotopakalpojumi, bildē arī kāzās un izlaidumos

Image

Likās jau ka vienkārši mocīšu to alfu līdz viņa man detonēs, joka pēc biju arī iemetis ss'ā, taču būdams pārāk godīgs, neslēpu sludinājumā ka ir tieksme uz eļļas zudumu, loģiski ka nesaņēmu nevienu zvanu.

Tad parādijās ziņas par jauno EKII atbalstu!

Neatminos vai esmu par to rakstījis šeit, taču par tosteri jau ļoti ilgi filozofēju. EKII pabalsts, kā jau daudziem ir zināms, ļauj iegūt trīs tūkstošu eiro pabalstu pērkot lietotu, vai četru tūkstošu eiro pabalstu pērkot jaunu elektro auto.

Kā arī, norakstot savu veco iekšdedzes dzinēja auto metālpārstrādes uzņēmumam, vari tikt pie papildus divu tūkstošu eiro atbalsta. Tur gan jāatbilst vairākiem punktiem:

Auto jābūt reģistrētam LV vismaz 12 mēnešus :]

Auto jābūt tavā īpašumā vismaz 3 mēnešus :]

Auto ir derīga tehniskā apskate (der arī slimībene) un tas ir bijis aktīvs un reģistrēts pēdējos 12 mēnešus :]

Auto starp apskatēm ir nobraucis vismaz 5 tūkstošus :giljotinz:

Viss bija kā vajag, taču iepriekšējais īpašnieks bija nobraucis nepilnus 4k starp apskatēm. Tad nu ātri norullēju vairākus tūkstošus kilometrus un aizdzinu uz apskati pusgadu pirms skates beigām, lai sistēmā reģistrētu nobraukumu.
P.S. Tirgojas Alfas spidometrs. :wink:

Vēl bija variants tam EK pabalstam nodot Ukrainas armijai, bet tur viņi, protams, izvērtē vai tas auto ir viņiem vajadzīgs un diezgan skaidrs ka viņiem tā laika bumba nebūtu vajadzīga, ja nu vienīgi kaut kā iesmērēt Krievu armijai lai atstātu viņus lauka vidū.

Jutos ļoti slikti tolmatizējot auto kam reāli viss pārējais ir ļoti labā stāvoklī, it īpaši salons. Man liekas ka pat diski bija kaut ko vērti, bet gluži vienkārši negribējās čakarēties meklējot pircēju. Kā arī filozofēju ka vajadzēja pirms tam sasniegt kaut kā rustbucket motorsport un iedot izgāzt, bet gribēju ātri visu izdarīt. :D Tad nu 2k eiro pabalsts reģistrēts un 250 eiro par auto svaru kontā.

Image

Šeit kā Tarantino filmā būs lēciens laikā, jo kad Alfa tika tolmetizēta, tajā brīdī jau bija izlemts ne tikai kādu auto pirkšu, bet jau noskatīts konkrēts eksemplārs SSā.

Bet mēnesi pirms šiem notikumiem, kad iesējās doma par elektro auto, pirmais ko apskatīju bija jaunais Renault 5.

Image

Image

Starp jauniem elektro auto, šis likās ne tikai izskatīgākais, bet arī ar labāko price performance.Neslikta tā auto izmēra 50kwh baterija, 28k eiro uzlīme (pirms atbalsta), lielisks dizains, foršs salons, BET, lai gan no āras auto izskatās lielāks par golfu, iekšā es, būdams 187cm, jutos tik iespiests, ka neradās pat vēlme veikt testa braucienu.

Tad sāku skatīties uz lietotiem elektro auto. Teslas nekad neizskatīju, jo nepatīk salons + manā vēlamajā budžetā bija tikai model 3.

Image

Arī VW/Cupras/Škodas man nepatīk tīri dēļ salona.

Image

Man patīk korejieši- ioniq5 un kia ev6, taču salasījos daudz šausmu stāstus par viņu ICCU problēmām.

Image

Joka pēc iekāpu Ora funky cat. Cena ļoti laba, bet nu salona materiāli max lēti un mašīnas infotainment atgādināja bērnību, kad tētis mājās atnāca ar fake Samsung ko viņam kāds uz ielas pa lēto iesmērēja.

Image

Iztestēju Renault Megane E-tech, īstenībā auto kā tāds patika, ilgi prātoju ņemt vai nē, galvenokārt šaubas bija tāpēc, ka konkrētā dīlera katalogā visas meganes bija ar visplikāko komplektāciju, viņām pat nebija roku balsta :alkofest:

Image

Varbūt arī būtu paņēmis to Megani, ja nebūtu iesēdies Polestar 2, kurš stāvēja ar uzlīmi ''REZERVĒTS''.

Daudz biju arī domājis par šo auto, jo divi kolēģi ar tādu jau brauc kādu laiku un abi ir stāvā sajūsmā. Arī internetā meklējot info, ir grūti atrast kaut ko negatīvu. Kā no braukšanas viedokļa, tā arī no ilgtermiņa uzkopšanas/remontu viedokļa.

Protams, ka ar jau rezervētu auto neļāva doties testa braucienā.

Polestar nekad nav ticis tirgots jauns Latvijā, līdz ar ko otrreizējā tirgū pieejamība nav liela. Tajā brīdi viens eksemplārs bija pieejams Autofficina un otrs kaut kādā citā dīlerī. Iztestēju abus, abiem twin motor, abiem viens gads un viens nobraukums. Taču Autofficina pieejams ar nokomplektētu Nappa Leather salonu, kam ir ventilējamie priekšējie beņķi, kas man kā viegli svīstošai cūkai ir liels pluss.

Jebkurā gadījumā, pēc Polestar testa braucieniem man skaidrs ka visi pārējie auto kuros iesēdos ir sūds un es neko citu vairs negribu. Jautājums bija tikai atrast labāko piedāvājumu.

Galu galā iegādājos 2020. gada Polestar 2, twin motor, 78kw baterija, max komplektācijā, 124k nobraukums pie Autofficina, par gala ciparu 19 tūkstoši eiro pēc EKII pabalstu atrēķināšanas.

Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Iegādājos pirms nedaudz vairāk kā mēneša, esmu nobraucis jau starp 4-5k, jo devos izbraucienā uz Norvēģijas rietumiem.

Esmu ļoti ļoti priecīgs par pirkumu, ļoti komfortabls salons, gan šoferējot, gan cilvēkiem sēžot aizmugurē. Jauda neticama (priekš manis), katrai asij savs motors, 400zs, ar visām savām 2.3 tonnām, 0-100 vajadzētu būt 4.5 sek, laiku uzņēmis neesmu. Piekare vairāk uz cieto pusi, vismaz mana vecā e-klase toč bija mīkstāka. Bet nu te lomgu arī spēlē 20 collu rati un zema profila riepas. Ar 90% bateriju kaut kas starp 330-350km range, ziemā šim ciparam vajadzētu krist par kādu trešdaļu. Viss interface ir uz android bāzes, 6 gadus vēlāk joprojām viss ir ļoti responsive, joprojām nāk software updeiti dažas reizes gadā, pēdējā updeitā parādijās arī gemini, kuram protams var jautāt jebko, un kurš var arī kontrolēt mašīnas funkcijas (klimatu, mūziku, navigāciju utt). Uzlāde līdz 200kw, līdz ar ko pie ātras stacijas 10%-90% var uzlādēt aptuveni 25-30 minūtēs (jo tuvāk pilnai baterijai, jo lēnāk lādē, kā arī nav ieteicams lādēt virs 90% lai paildzinātu baterijas mūžu).

Latvijā vēl nav savs Polestar salons/serviss, bet šī gada otrā pusē tādam vajadzētu vērties vaļā. Uz doto brīdi ja man vajadzētu apkopti, vestu vai nu uz Volvo servisu, vai uz kādu neoficiālo EV servisu.

Darbā

Image

Norvēģijā, man kaut kāda stulba gaume visu fotogrāfēt vertikāli

Image Image Image Image

Nobraukums Rīga->Ventspils, no Stokholma->Molde (Norvēģijas centrālie rietumi) un atpakaļ.

Image

Patēriņš manā 3000km braucienā pa Zviedriju/Norvēģiju bija precīzi 20.0kwh, vidējais ātrums 65kmh, ļoti daudz protams braukts pa kalnainiem fjordu ceļiem. Norvēģijā uzlāde maksāja starp 50-60 centiem par kw. Sanāk 10-12 eiro par 100km, kas būtu pielīdzināms dīzelim/benzīnam ar vidējo patēriņu 5l/100km (pie Norvēģijas degvielas cenām). Latvijā es galvenokārt lādēju pie darba, kur ir ļoti labs tarifs - 25centi/kwh, sanāk 5 eiro/100 km.

Norvēģijā ir laba infrastruktūra, līdz ar ko garos pārbraucienos faktiski jebkura kafijas/tualetes pauze vienkārši tika skombinēta ar 15 minūšu pieslēgšanu pie lādētāja, pa kuru laiku tipiski dabūju klāt 30-40%, līdz ar ko nebija jāveic apzinātas pauzes tikai lai lādētos. Iebūvētā google maps navigācija rāda visas uzlādes vietas, rāda cik stacijas ir brīvas, ar kādu jaudu. Ja ieliec galamērķi, pateiks kur ieteicams piestāt uzlādēties, ar cik procentiem kur ieradīsies utt.

Kāpēc es pirku elektro? Nezinu, bija sajūta ka gribu un viss. Mudināja arī iespēja tikt ''par brīvu'' vaļā no alfas iepisiena. Viens ir tas ka, un nezinu vai dati to apstiprina, bet secen iet visas simtu un viena problēmas, kuras konkrēti piemeklē iekšdedzes dzinējus, un kuras ir mani piemeklējušas visa man auto parka vēsturē (izņemot zetku), līdz ar ko servisa apmeklējumiem vajadzētu būt daudz retākiem un lētākiem. LIETOTS elektro auto šķiet vairumā gadījumu labāks un lētāks darījums kā evivalents iekšdedzes auto, ar līdzīgu gadu, nobraukumu un ekipējumu. Šis Polestar kad noripoja no konveijera ar savu pilot plus paku maksāja tuvu 70 tūkstošiem eiro. Uz enerģijas ietaupījumu var skatīties divējādi. Cilvēki mēdz salīdzināt ar ekonomiskāko auto kāds tirgū pieejams, kas īsti nav pareizi, manuprāt jāsalīdzina ar līdzīgas klases auto ar līdzīgu jaudu. Kā jau iepriekš minēju, lādējot pie darba maksāju aptuveni 5 eiro/100km, man liekas pat neviens moderns mazauto netur līdzi. Ietaupu aptuveni 30 eiro mēnesī uz stāvvietām Rīgā, tas gan varētu iet drīz secen. Negribu un neesmu pietiekami zinošs lai iesaistītos diskusijās par to kas planētai ir kaitīgāks - elektro auto vai iekšdedzes, bet nu visa Rīga smird pēc veciem dīzeļiem, vismaz šijā ziņā varbūt nedaudz izpalīdzu.

Žēl ka melns, būtu devis priekšroku absolūti jebkurai citai Polestar krāsai.

Kopš Polestar iegādes Z3 tiek ļoti maz kustināts, bet nu ir pabūts youngtimer sezonas atklāšanā, Karostas retro festviālā un divreiz saskrējos ar citiem zetku z3/4 īpašniekiem. Ja būs vēl darbs tad varbūt pavasarī varētu upgreidot Z3 uz ko citu. :D

Image Image Image Image
Last edited by Ibumetiins on 07 Aug 2026, 17:20, edited 4 times in total.
HaL
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times

Post by HaL »

Labs pirkums :cool:
Life is what happens while you're busy making other plans
howitzer

Re: Ibumetiina BMW Z3 / Toster 2 / Alfa Romeo GT

Post by howitzer »

Izskatās, ka burnout turas tikai un vienīgi uz Arnixa pleciem.

Image
krabiz

Post by krabiz »

Ja pat gados jaunie auto entuziasti šādi izpildās, tad nu nah.. to visu

P.S. Labi, ka nav Tesla vai cits mainstream E-auto :D
"316iA kompakts man ir brīvdienu izbraucieniem"
RaL

Post by RaL »

no ārpuses nedaduz, ebt salons bez maz kā volvo :shura:

Bet nu laikam jau ir vieni un tie paši īpašnieki gan Volvo, gan Polestar
Ibumetiins

Post by Ibumetiins »

krabiz wrote: 07 Aug 2026, 20:24 Ja pat gados jaunie auto entuziasti šādi izpildās, tad nu nah.. to visu

P.S. Labi, ka nav Tesla vai cits mainstream E-auto :D
Nu, ja būtu nopircis 1.5tsi golfu man liekas reakcijas būtu savādākas, bet tas būtu vēl savā būtībā daudz garlaicīgāks auto :D

Šis jau tiek pirkts kā daily, nevis vasaras/trases/brīvdienu auto
Ibumetiins

Post by Ibumetiins »

RaL wrote: 07 Aug 2026, 22:02 no ārpuses nedaduz, ebt salons bez maz kā volvo :shura:

Bet nu laikam jau ir vieni un tie paši īpašnieki gan Volvo, gan Polestar
Polestar 2 dizains sākotnēji bija S40 koncepts https://www.caranddriver.com/news/a1510 ... info-news/
GG.
Been thanked: 5 times

Post by GG. »

Par ērtumu sēžot aizmugurē varu nepiekrist, man ar 187cm galva durās griestos. Divas reizes esmu braucis tādā taksī. Salona apdare un dizains gan likās diezgan nais priekš mūsdienu auto.

Kopumā gay, bet it's ok.
Jūda
Spam addicted
Has thanked: 6 times

Post by Jūda »

Par ērtumu arī nepiekritīšu. Polestar ir viens no briesmīgākajiem EV ar kādu esmu braucis uzreiz pēc vw ID.3
arniks8
Spam addicted

Post by arniks8 »

GG. wrote: 08 Aug 2026, 00:02 Par ērtumu sēžot aizmugurē varu nepiekrist, man ar 187cm galva durās griestos. Divas reizes esmu braucis tādā taksī. Salona apdare un dizains gan likās diezgan nais priekš mūsdienu auto.

Kopumā gay, bet it's ok.
Man ar 1.75m bija diezgan tuvu, beeet viņš jau pie stūres sēž, pārējais ir pasažieru problēma :D
Post Reply