Man ir 6D jau gandrīz gadu. Ātrumam un ekšnam - ēm, teiksim, tā. Tas ir E34 ar divlitrīgo M20.
Tev būs dikti jāpiešaujas. Tam aparātam AF ātrums ir tāds pats, kā 5DMK2. Pat 40D bija dafiga asāks un ātrāks AF.
Ja objekts kustas Tev tieši pretim, tad gatera faktors ir neizbēgams. "L" sērijas stikli ar "Ultrasonic" motoriem arī situāciju uzlabo minimāli. Bursts ir ļoti lēns. Ļoti, ļoti lēns. Man, bildējot zirgu mačus, pietiek, esmu jau piešāvies. Nezinu, vai Tu lieto burstu autosportā.

6D ir mazāk AF punktu, bet es savā praksē 99% gadījumu izmantoju centrālo. Centra punkts ir ļoti jūtīgs, nav problēmu ar AF pustumsā, krēslā, utt.
Aparāts, principā, pats par sevi ir afigennijs. Viegls, ērts. Ļoti, ļoti laba bilde. Arī trokšņu līmenis Tevi, visticamāk, patīkami pārsteigs. Patīkams pluss ir Wifi un opcija fotkas pa taisno iemest telefonā/planšetē, kā arī vadīt aparātu ar telefonu.

Principā, Canon to aparātu pozicionē kā radītu māksliņas bildētājiem, vai arī tiem, kuri sper pirmos soļus fullframe lauciņā. 5DMK3 ir dusmīgāks aparāts (lai gan 6D bilde zināmos apstākļos esot labāka - to saka internets, pats to neesmu pārbaudījis, kā arī nespēju iedomāties, kā tieši bilde varētu būt "labāka". It kā 6D esot bik mazāk trokšņu

) ar labu AF, taču dafiga dārgāks. Es bildēju zirgu mačus, visādu māksliņu, tad dažādus korporatīvos pasākumus, dz.d., vecmeitu/vecpuišu ballītes, utt. Aparāts pieklibo tikai tad, kad ir baigais "ekšns". Bet nav jau arī tā, ka nevarētu vispār pabildēt. Hokeju arī varēja bildēt tīri labi.

Ja vēl kādi jautājumi, droši.
edit:
Domājams, ka visvairāk tomēr izjutīsi pilnā kadra burvību, atceros, kā es pirmo dienu izgāju ar 6D pabildēt. Jeeeeeeez, cik tās bildes likās dzīvas un telpiskas.

Nu ne par kādu naudu negribētu atgriezties pie crop formāta.