HID spuldzes
Moderator: gacciZm
HID spuldzes
Jautājums tāds.... mašīnai "ķīniešu" zenonam sākusi gļukot viena spuldze. Un vajag iepirkt jaunu pārīti - kur ir labākie piedāvājumi pilsētā?
Vislabāk sūtītu no ebaja, bet nezinu, kādu īsti man vajag. Labprāt izķeksētu un palūrētu, tomēr kaut kur lasīju, ka gramstoties pat gar izslēgtu zenonu var norauties ar baigajiem kilovoltiem....
Any ideas? Pašam pēc pamatīgas googlēšanas šķiet, ka tur vajadzētu būt D2S tipa spuldzēm bet nu hvz - riskēt ar pārdesmit latiem un sūtīt uz dullo arī īsti nestāv...
Oriģināli tuvajiem ir H1 ligzdas, lukturi ar lēcām, bet uz HID augstsprieguma blokiem ir nosaukums Helios, vai kaut kas tāds.
Auto ir 2003. gada Accords
Vislabāk sūtītu no ebaja, bet nezinu, kādu īsti man vajag. Labprāt izķeksētu un palūrētu, tomēr kaut kur lasīju, ka gramstoties pat gar izslēgtu zenonu var norauties ar baigajiem kilovoltiem....
Any ideas? Pašam pēc pamatīgas googlēšanas šķiet, ka tur vajadzētu būt D2S tipa spuldzēm bet nu hvz - riskēt ar pārdesmit latiem un sūtīt uz dullo arī īsti nestāv...
Oriģināli tuvajiem ir H1 ligzdas, lukturi ar lēcām, bet uz HID augstsprieguma blokiem ir nosaukums Helios, vai kaut kas tāds.
Auto ir 2003. gada Accords
1989 Alfa 75
2003 Accord Tourer
2003 Accord Tourer
HID ir mazliet savādāk nekā parastajām lampiņām - gaisma maina krāsu (kļūst nedaudz sārti-zili-violeta un gaisma mēdz pati no sevis izslēgties. Zemāk vari izlasīt, kāpēc. Ar blokiem tur nav sakara - vismaz man tā šķiet.
End of life
At the end of life, many types of high-intensity discharge lamps exhibit a phenomenon known as cycling. These lamps can be started at a relatively low voltage but as they heat up during operation, the internal gas pressure within the arc tube rises and more and more voltage is required to maintain the arc discharge. As a lamp gets older, the maintaining voltage for the arc eventually rises to exceed the voltage provided by the electrical ballast. As the lamp heats to this point, the arc fails and the lamp goes out. Eventually, with the arc extinguished, the lamp cools down again, the gas pressure in the arc tube is reduced, and the ballast can once again cause the arc to strike. The effect of this is that the lamp glows for a while and then goes out, repeatedly.
More-sophisticated ballast designs detect cycling and give up attempting to start the lamp after a few cycles. If power is removed and reapplied, the ballast will make a new series of startup attempts.
1989 Alfa 75
2003 Accord Tourer
2003 Accord Tourer
- El_Camino
- Admins
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ja ir H1, tad H1, ja D2S, tad D2S!
Kad spuldze iet uz beigām gaisma paliek violēta, bet tas nenotiek stundu un pat dienu laikā!
Ja ir izslēgts tad ir izslēgts, pa pirkstiem var norauties ja ir ieslēgts. Un ja tu kautko saprastu no elektronikas un tehnikas kopumā, tad apskatot kontaktus tu ātri vien ierubītos, ka tur ir jābūt īpaši apdāvinātam, lai iebāztu pirkstus tur kur var norauties ar elektrību!
Bet, kas tev tur par brīnumiem ir sastrādāti, liekot xenonu, varbūt tikai pats zini!
Un vispār, ja nezini, ko dari, tad nedari, paprasi lai izdara zinoši cilvēki! Sanāks lētāk!
Kad spuldze iet uz beigām gaisma paliek violēta, bet tas nenotiek stundu un pat dienu laikā!
Ja ir izslēgts tad ir izslēgts, pa pirkstiem var norauties ja ir ieslēgts. Un ja tu kautko saprastu no elektronikas un tehnikas kopumā, tad apskatot kontaktus tu ātri vien ierubītos, ka tur ir jābūt īpaši apdāvinātam, lai iebāztu pirkstus tur kur var norauties ar elektrību!
Bet, kas tev tur par brīnumiem ir sastrādāti, liekot xenonu, varbūt tikai pats zini!
Un vispār, ja nezini, ko dari, tad nedari, paprasi lai izdara zinoši cilvēki! Sanāks lētāk!
Life is a bitch but a beautiful one!
Esmu redzējis Krutajiem ščūneriem tādas kā mazas zibspuldzītes, kas ik pa brīdim iemirgojas. Nu krč, man liekas, ka izskatās varen seksīgi. Mēgināju youtube.com atrast kādu video, nekas nesanāca.
Varbūt kāds var pastāstit kko? cik saprotu, tad tur nav īsti parastas diodes, bet kkas mazliet jaudīgāks. Un kas ir devējs tādam signālam (no elektronikas pagaidām nepārāk kko saprotu).
Varbūt kāds var pastāstit kko? cik saprotu, tad tur nav īsti parastas diodes, bet kkas mazliet jaudīgāks. Un kas ir devējs tādam signālam (no elektronikas pagaidām nepārāk kko saprotu).
German muscle car lover

sk. varētu viņas kkur noslēpt lukturos. manurpāt viņas ir sexīgas, kad auto stāv kkur noparkots un ar muzonujurgis_L wrote:Leišos uz tirgus 3Ls. Ideja tāda pati, kā fotoaparāta zibspuldzei...
Alfas tuninga veicii taadas kaut kad pasen manīju...

German muscle car lover

- Juzix
- burnout.lv foto team
- Has thanked: 23 times
Re: HID spuldzes
Respektīvi jautājums par pašliktajiem xenoniem.
Kādas atsauksmes, kā ar pašrocīgu ielikšanu, kas un vai jāregulē pēc xenona uzstādīšanas?
Kāda attieksme TA, ja lukturos parastās spuldzes, bet bloki nav demontēti?
Kāda starpība starp 4300k un 12000k, ja protams neskaita gaismas toni?
Poņas man par šo visu mazas, bet ar Boras optiku kas jādara, citādi nikuja neredz!
Kādas atsauksmes, kā ar pašrocīgu ielikšanu, kas un vai jāregulē pēc xenona uzstādīšanas?
Poņas man par šo visu mazas, bet ar Boras optiku kas jādara, citādi nikuja neredz!

"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
Re:
viņam ir arī labs pielietojums! kkads no audi-style.lv useriem ar tādām tikai krieti jaudigakam , dzenāja sēņotajus no 2 un 3 joslas... skats iespaidigs.... paslēpts coupei miglās....Dionez wrote:Esmu redzējis Krutajiem ščūneriem tādas kā mazas zibspuldzītes, kas ik pa brīdim iemirgojas. Nu krč, man liekas, ka izskatās varen seksīgi. Mēgināju youtube.com atrast kādu video, nekas nesanāca.

Nepatīk mans avatars? ir risinājums 5ls un nomainīšu uz jums tīkamu PM 

- Juzix
- burnout.lv foto team
- Has thanked: 23 times
Nu neticu, ka neviens, noko tādu nav darijis!Juzix wrote:Respektīvi jautājums par pašliktajiem xenoniem.

"Ja Tu esi lohs, tad tevi izglabt ir grūti" (c) Petka IV2
"Man principā ir P0HUJ" (c) GG IV2.5
- riibeklis
- Has thanked: 0
no krasam vairak par 8000k nav jegas likt - celsh sudigak redzas
cik pats esmu licis tad 4300 vai 6000 ir ok
ja to kjinizeri daudzmaz ar pratu pieregulee tad citiem acis nespiedis ja nu vienigi pats kauko nesachakaresi tani lukturi
uz TA parasti rav u ari blokus ara
bet tas jau atkarigs kur vinji novietoti ( krit atcis vai nekrit)
cik pats esmu licis tad 4300 vai 6000 ir ok
ja to kjinizeri daudzmaz ar pratu pieregulee tad citiem acis nespiedis ja nu vienigi pats kauko nesachakaresi tani lukturi

uz TA parasti rav u ari blokus ara

vwmotion.lv 

Pats liku kiinieti 6000k!!! Ir ok!!!
Prob nekaadu!!!
Lukturi noreguleeti taapat kaa ar parastajaam lampinjaam!!!
Uz ta nenjeemu aaraa ne xenonu ne balstus!!!
prasija vai nav xenons teicu ka nee!!!
Ielika 1 pie tuvaas gaismas!!!

Prob nekaadu!!!
Lukturi noreguleeti taapat kaa ar parastajaam lampinjaam!!!
Uz ta nenjeemu aaraa ne xenonu ne balstus!!!
prasija vai nav xenons teicu ka nee!!!
Ielika 1 pie tuvaas gaismas!!!

http://www.kupunslipe.lv" onclick="window.open(this.href);return false;
principā pietiek ar 5000k, jo tā gaisma vēl ir balta
6000k ir nedaudz zilgans jau.
p.s. borai domājams lampas ir līdzīgas golf4 lampām un varu pateikt ka redzamība uzlabojas vairākas reizies.
par xenoniem un uzstādīšanu pm visu varam sarunāt
6000k ir nedaudz zilgans jau.
p.s. borai domājams lampas ir līdzīgas golf4 lampām un varu pateikt ka redzamība uzlabojas vairākas reizies.
par xenoniem un uzstādīšanu pm visu varam sarunāt

`85 mk2
jap 6000k ir zilgana bet nav tik traki!!!
Redzamiiba ir tieshaam ljoti laba!!!

ar 5000K redzamība ir labāka. dzīvē pārbaudīts uz to pašu golf4, ieliku 6000k un pēc tam 5000kBebriitis wrote:jap 6000k ir zilgana bet nav tik traki!!!
`85 mk2
Nezinu tieshaam neesmu meegjinaajis lietot 5000K!!!
Bet vienoziimiigi varu teikt ka par parasto lampinju xenons ir labaaks!!!
Bet vienoziimiigi varu teikt ka par parasto lampinju xenons ir labaaks!!!