Tā kā bija daudz lietu sakrājies pa gadiem, kas jāņem līdzi no dānijas pārvācoties uz lietuvu, zinājām, ka jāpaņem būs auto eksportam, jo LT tāpat vajadzēs pirkt - un tur es neuzticos gandrīz nevienam. Dānijā vismaz ir 100% zināms par vēsturi un tam var uzticēties.
Tika apskatīti daudzi varianti - Volvo v70 2.5t 2009. gads, Audiji kaut kādi, daži BMW utml. Izbraukts ar visādiem auto, bet, kad izbraucām ar Ford Mondeo mk4, mums uzreiz iepatikās. Cena arī bija salda un tika nopirkts.
Te pie nopirkšanas benzīntankā
Auto ir Ford Mondeo, 2008. gada, 1.6 VVT(or whatever its called), kkādi 120 zs, kaut kur ap 200k km nobraukums.
Riepas bija visas saplaisājušas un bleķinieki nepatika. Atradu dānijā ātri diskus un uzliku jaunas vasaras riepas.
Ar tādu atbraucām uz Lietuvu, te reģistrējām un braucām gadu pa LT/LV. Kopumā, auto super - vadās labi, ērts, vienkāršs un es teiktu izturīgs. Bet sapratu, ka braucot uz LV, ir pamatīgs stragls pa šoseju apdzīt tik daudz, cik tas ir jādara manā apm 350km braucienā uz Cēsīm. Tad sapratu, ka jāpērk kaut kas nedaudz jaudīgāks, lai drošāk braukt. Šo auto, tāpēc, ka bija tik labs, tika reģistrēts LV un nodots tālāk mātei, lai brauc(kurai bija Volvo v40 wtff).
Tālāk tika meklēts nākošais auto, kas pildītu vajadzīgās funkcijas - universāls, vēlams dīzelis(plānoti gari gabali(hehe corona btch)), bet galvenais, lai ir vismaz pietiekami jaudīgs, lai apdzītu. Izskatīti tika visi auto atkal, bet neko interesējošu neatradām budžetā, kādā gribējām iekļauties. Beigās atradām Mercedes-Benz E280 CDI facelift, 2008. gada manuāli Kauņā. Aizbraucām apskatīties, bija ņemams, bet bija lietas, kas likās aizdomīgas un pastaigājām pa Kauņas placi(milzīgs placis) un arī - neatradām neko citu, kas patiktu vai nebūtu salikts no 2iem auto. Pašās dienas beigās, ejam atpakaļ ar domu, ka pirksim Mersi, bet beigās ieraugam nedaudz tālāk E91 325D ar DK nummuriem. Tā kā E91 4cyl bija pilnīgs nononono, īpaši vispār e90/e91 neskatijos. Bet beigās papļāpājām ar vīru, paskatijām, izbraucām un paņēmām.
Tagadējais auto(kam viss šis topiks taisīts) ir BMW 325D Touring, manual, 2007. gada ar pareizo M57D30.

Nobraukums bija 330k km, kas mani absolūti neuztrauc, jo braucu tik daudz(ja nebūtu COVID), ka km ātri saskaitīsies pat mazākiem nobraukumiem.
Akropolē pēc nopirkšanas:
Auto, protams, bija defekti, bet es pārbaudiju vēsturi Dānijā un viss čeks out. Defekti ir debīli piekrāsots neliels apskrāpēts stūris vadītāja pusē uz bampera, izpuvis bagāžnieka vāks. Bagažņieka vāks ir mistērija man - auto nekur nav nekādas rūsas vispār, bet bagažnieka vāks ir neglābjams(viss sapuvis reāli, caurumos zem plastmasiem).
Auto bija stāvējis pa plačiem(dānijā) gadus 2 vai pat 3, bija DPF error, bet tas arī viss. Tā kā ar šīem auto strādāts iepriekš daudz nebiedēja nekas. Protams, atvedot mājās, uzreiz pilna apkope - termostats(gan egr, gan dzinēja), filtri, visas eļļas(kārba, reduktors, dzinējs) un pēc īsa laika(apm. 8k km) atkal visas eļlas visur. Jo es neuzticos tiem BMW long-life termiņiem.
DPF problēma, kā parasti, vienkārši bija jānodzēš un jāļauj reģenerēties uz šosejas.
Tagad auto jau ir gadu lietošanā, nu nav sanācis tik daudz braukt, cik cerēts dēļ COVID, bet nekas. Atrastas vēl dažas dīvainas problēmas - apsildāmie sēdekļi nestrādā(poga vispār neiedegas) un klimata kontrole vispār neklausa, kur pūst gaisu - pūš, kur grib.
Kas nepatīk? Nepatīk, ka ziemā ar R17 jābrauc, jo R16 diskus nav iespejams uzlikt dēl bremzēm, nepatīk, ka nav rezerves rata, un jābraukā ar runflatiem.
Bet auto pilda savu funkciju ļoti labi, ziemas drifts bija ļoti spēcīgs, pa šoseju brauc stabili, klusi un apdzīt var bez problēmām.
Nu tāds tas stāsts. Gan jau kādi updati būs. Čips un DPF delete nav opcija man - netaisos čipot savu auto un DPF patīk - nav pretīgu kvēpu. Imho nav nekā smieklīgāka par kvēpošiem ķīseļiem.

Sāku jau plānot nolikt garāžā uz dažām dienām, jo ir diezgan liela eļļas sūce kaut kur ap vārstu vāku vai ķēdes vāku, pie reizes jānomaina chain guides, vajag nomainīt/restaurēt ģeneratoru, pavasarī dažreiz iečīkstējās gultņi un jāiztīra ieplūdes kanāli(gan jau ir piedirsti) no nosēdumiem. Bagāžnieka vāks gan jau pēc nākošās ziemas jāmeklē jauns, jo šis būs pavisam briesmīgs.