Tātad, īsumā par ādas saloniem. Āda spīd, jo tā ir netīra, taukaina. Pārklāta ar human slime, speķi, citiem mēsliem. Āda ir porains materiāls, kurā labi saķeras visāda draza. Ja ādas beņķim sāk zieķēt virsū visādus balzamiņus, tas ir tas pats, kas vaskot smilšainu, netīru auto, pirms tam to nenomazgājot.
Pirmais - nekad nevajag lietot 1000 IN 1 ALL PURPOSE CLEANER CONDITIONER SUPER PENIS ENHANCER BALZAM ALL IN ONE!!!111, jo fiziski nav iespējams attaukot ādu un to barot ar vienu ķīmiju.
Ādu var attaukot a speciāliem attaukotājiem, kuri nopērkami dažādos detailinga veikalos, taču katram mājās tāds viens jau ir - Fairy trauku ziepes.
Var uzjaukt bļodā/spainī siltu ūdeni (tik siltu, ka knapi var roku noturēt) un pieliet klāt to pašu Fairy. Tad ar mīkstu birstīti/švammīti (tādu, lai neskrāpētu ādu) mazgāt beņķi, paralēli liekās putas un izmazgāto drazu noslaukot ar citu lupatiņu - mikrošķiedras, kaut kādu dvielīti, papīra salvetēm, whatever. Silts, gandrīz karsts ūdens ir panākumu atslēga, jo tas foršāk parauj vaļā ādas poras un drazu dabūt ārā ir vieglāk.
Pagaidīt kādu brīdi, lai āda nožūst (es lapbrāt pa salonu plunčājos vasarā, salons maksimāli naski nožūst, ja auto atstāj saulē + ar ieslēgtu pečku

) un tad var uzklāt kaut ko, kas ādu pabaros, padarīs to mīkstu un pasargās no plaisāšanas. Te nu var meklēt internetos visādus līdzekļus, testēt un skatīties, kas pašam patīk, galvenais, lai tas ir balzams/kondicionieris ādas barošanai un aizsargāšanai. Ja tur virsū ir rakstīts arī CLEANING, izmet to mēslu pa logu. Pēc laba aizsarglīdzekļa uzklāšanas, ādai vairs nevajadzētu būt speķainai un spīdīgai, tai būtu jābūt viegli "matētai" un uz tausti ļoti patīkamai, maigai (protams, atkarīgs arī no ādas - Jaguārā āda ir pipec cieta).
Es savā darbā izmantoju jāšanas sporta inventāra (seglu, iemauktu, citu ādas lietu) kopšanas līdzekļus, jo tie ir saistīti ar manu profesiju un man viegli pieejami, bet noteikti ka mūsu pašu detailinga bodēs (carcare.lv, detailingmania.lv, utt) jābūt kam labam.
Ak jā, izvairies no līdzekļiem, kuru sastāvā ir silikons. Tas tikai padarīs ādu slidenu un spīdīgu, un arī pašai ādas veselībai par labu nenāks.
Cik bieži to darīt? Nu, par daudz to darīt nevar.

Jaguāram to daru divas reizes siltajā sezonā, par Bembi pofig.