Ch.: Acajnajs uz kompresora [W211 E55 AMG]
Re: Ch.: Acajnajs uz kompresora [W211 E55 AMG]
Vecais acainajs E55 ir manā bucketlist, šis “modernais” acainajs arī tēma. Ja būtu unītis, tad vispār uguns 
"316iA kompakts man ir brīvdienu izbraucieniem"
- Rii
- Has thanked: 0
- Been thanked: 5 times
This. Šo saprot tikai tad, kad ir papista trešdaļa dzīves jebijoties ar visādiem bmwCh. wrote: ↑17 Jun 2026, 23:32 Viss liekas jauki nostrādāts, pārdomāts un well engineered.
The devil is in the details. Visādi forši sīkumi, kas patīkami pārsteidz. Piem isofix aizmugurē nosedzas nevis ar tizliem plastmasas vāciņiem, bet ar elegantu spilventiņu un velcro ļipučku. Drošinātāju kastes vāka izpildījums, lampu vāciņi.. tas kā iedegas un izdziest salona apgaismojums utt. Man kā hardcore bmwsnikam nākas atzīt, ka te ir daudz vairāk piedomāts pie visādiem sīkumiem.
NB MX-5 99'
BMW E87 04'
MB W203 08'
BMW E87 04'
MB W203 08'
Kada sedinasana? Tourings domats prieks R16.Ar normalu kliriensu. Pa grunteni pabraukt ari. Kartupelu maisu iekraut.
Nu hvz.
Es teiktu, ka tas jau vairāk pieraduma un gaumes jautājums.
Ir bijis šāds mersis (parasts Avangard dīzelis gan un baigi neskrūvēju viņu, tikai braucu vai uz servisu vedu), bet no braukšanas viedokļa e60 ar paku patika labāk - gan uzvedība uz ceļa, gan salona ergonomika. Man Mersis "vienmēr" ir bijis vairāk tāds mīksts kruīzeris ne gluži manā gaumē.
Bet tas bija sen un varbūt viedoklis tagad būtu cits un varbūt arī AMG izpildījumā ir citādāk 
Es teiktu, ka tas jau vairāk pieraduma un gaumes jautājums.
Ir bijis šāds mersis (parasts Avangard dīzelis gan un baigi neskrūvēju viņu, tikai braucu vai uz servisu vedu), bet no braukšanas viedokļa e60 ar paku patika labāk - gan uzvedība uz ceļa, gan salona ergonomika. Man Mersis "vienmēr" ir bijis vairāk tāds mīksts kruīzeris ne gluži manā gaumē.
- howitzer
- M30
- Been thanked: 2 times
Konforts > “sporc”
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
Labvakar
Uztaisīju basic apkopīti - eļļa dzinēja plus filtri.
Eļļa ārā iznāca tīri smuka, bet filtrs izskatijās rēcīgi. Pieņemu, ka pēdējā eļļas maiņā filtrs netika mainīts xD
Gaisa filtri arī rēcīgi, ar AMG značokiem virsū un sadalījās rokās, nobraucot ar pirkstu palika vaga. Tā arī neiebraucu kur redzēt datumu, bet nebūtu brīnums, ja ar šiem filtriem viņš būtu noripojis no konveijera.
Smēķētāja filtrs vs nesmēķētāja filtrs
Pierakstījos uz krāsošānu pie Kretīna, pierakstījos (cerams) pie Leatherette sakārtot salona sīkumus, kamēr gaidu tikmēr pievērsos visādiem sīkumiem, ko pats varu sadarīt ar savām līkajām rociņām.
Samainīju xenona spuldzes un miglas lukturu spuldzes. Miglās bija kkādi ledi ielikti, kas, iespējams, nogalināja to SAM moduli ar ko fisos iepriekšējā epoziodē.
Kā jau rakstīju iepriekš, mašīnai vairākas gumijas pa perimetru pārvērtušās plastmasā un sadrupušas.
Sāku ar bagana gumijām. (Šeit vēlētos iestarpināt, ka riktīgi kruta W211 fīča ir gumijas pa perimetru durvīm un bagažniekam, kas neļauj netīrumiem nonākt durvju ailēs). Labo pusi dabūju lietotu labā stāvoklī tepat Jelgavā, kreiso pusi nācās sūtīt jaunu OEM, tagad gaidu, kad atnāks. Skrūvīti samainīju, bet klipšus jaunus nopirkt aizmirsu.
Tālak vējstikla/logutīrītāju cowlings. To arī paņēmu lietotu no tā paša Jelgavas čuvaka. Pirms likt virsū samazgāju un iespeķoju ar kkādu Sonex plastmasas figņu. Te arī likās jauks izpildījums kā W211 mainās logu slotiņas uuun arī pašas logu tīrītāju kājas forši ņemas nost – logu tīrītāja kājiņā iestrādāts retaineris, kas tur vietā uzgriezni.
Tālāk - blīvgumija aizmugurējo durvju mazajam lodziņam bija sadalījusies. Gumija bonded pie lodziņa. Sameklēju īsto P/N ar pareizo zilgano tonējumu un dzīvu gumiju.
Tālāk detrashifikācija
Un liekam iekša. Biju pārsteigts cik tas process nereāli easy - noņem durvju apšuvumu, paņem malā divas gumijas, atskrūvē divas skrūves un lodziņš iznāk ārā. Biju gatavojies pamatīgai jebļai ar kkādām logu līmēm utt bet te pļek pļek 30min gatavs.
Kas nebija pļek pļek gatavs, bija logu tonējuma novākšana. Kā jau iespējams daudzi zin, man nereāli riebjas viss tas dagestan spec tunings – melni diski, melnas lampas, melni logi, miyagi muzons utt un manšķiet AMG ir viens no top cietējiem no tā.
plus mersim man liekas ahujenijs tas zilganais oriģinālais tonējums.
Viena puse nonāca nost ideāli, neatstājot nekādas līmes pēdas. Priecīgs ķēros pie otras puses, tur gan bija auzas. Aizmugurējam logam puse nonāca smuki, otra puse čakars xD Līmi dabūt nost bij vislielākais sipiens, mēģināju visu ko arī no metodēm, ko iepriekš biju izmantojis (citrusa cleaneris, WD40 utt), beigās vislabāk nāca nost ar tehnisko spirtu.
Bez tonējuma man šķiet izskatās daudz vairāk clean.

Plus man patīk tas ģedon spec, akvārijs, stock diski, stock augstums utt.
Vienīgi jāsazīmē štorkas aizmugures sānu logiem. Aizmugurējam logam jau ir.
Tad ieliku glāžu turētāju, vecais bija 404 not found. Intercarā paņēmu Topran, izpildījums 1:1 ar OEM. Nācas tikai vienu ķepiņu bik piegriezt lai smuki ieguļas vietā. Vienīgi tagad hz kur likt telefonu braucot.
Pasažiera saulessargs bija sadalījies un nolauzts vāciņš spogulim. Sākumā gribēju paņemt citu RRRaa, bet pilnīgi visi piedāvājumā esošie izskatījās tā, it kā kāds būtu bradājis ar kājām pa virsu. Rezultātā pa 3 eur pasūtiju kautkādu random netīru, scavengoju no viņa spoguļa vāciņu un ar superlīmi salīmēju savējo. Bildē šuve izskatās krimināli šķība, bet dzīvē izz ok, saiet.
Turpinājuma jāsamaina gāzes pedālim potenciometrs (citreiz strauji ieminot grīda nogļuko un pazūd 70% pedāļa diapazona) un jāsagaida vēl pāris gumijas.
Ā un dzinējam pāris rullīšī jāsamaina, bet par to vēlāk.
Uztaisīju basic apkopīti - eļļa dzinēja plus filtri.
Eļļa ārā iznāca tīri smuka, bet filtrs izskatijās rēcīgi. Pieņemu, ka pēdējā eļļas maiņā filtrs netika mainīts xD
Gaisa filtri arī rēcīgi, ar AMG značokiem virsū un sadalījās rokās, nobraucot ar pirkstu palika vaga. Tā arī neiebraucu kur redzēt datumu, bet nebūtu brīnums, ja ar šiem filtriem viņš būtu noripojis no konveijera.
Smēķētāja filtrs vs nesmēķētāja filtrs
Spoiler
Show
pieņemu, ka S65 šādā scenārijā būtu divreiz pašiznīcinājies
Pierakstījos uz krāsošānu pie Kretīna, pierakstījos (cerams) pie Leatherette sakārtot salona sīkumus, kamēr gaidu tikmēr pievērsos visādiem sīkumiem, ko pats varu sadarīt ar savām līkajām rociņām.
Samainīju xenona spuldzes un miglas lukturu spuldzes. Miglās bija kkādi ledi ielikti, kas, iespējams, nogalināja to SAM moduli ar ko fisos iepriekšējā epoziodē.
Kā jau rakstīju iepriekš, mašīnai vairākas gumijas pa perimetru pārvērtušās plastmasā un sadrupušas.
Sāku ar bagana gumijām. (Šeit vēlētos iestarpināt, ka riktīgi kruta W211 fīča ir gumijas pa perimetru durvīm un bagažniekam, kas neļauj netīrumiem nonākt durvju ailēs). Labo pusi dabūju lietotu labā stāvoklī tepat Jelgavā, kreiso pusi nācās sūtīt jaunu OEM, tagad gaidu, kad atnāks. Skrūvīti samainīju, bet klipšus jaunus nopirkt aizmirsu.
Tālak vējstikla/logutīrītāju cowlings. To arī paņēmu lietotu no tā paša Jelgavas čuvaka. Pirms likt virsū samazgāju un iespeķoju ar kkādu Sonex plastmasas figņu. Te arī likās jauks izpildījums kā W211 mainās logu slotiņas uuun arī pašas logu tīrītāju kājas forši ņemas nost – logu tīrītāja kājiņā iestrādāts retaineris, kas tur vietā uzgriezni.
Tālāk - blīvgumija aizmugurējo durvju mazajam lodziņam bija sadalījusies. Gumija bonded pie lodziņa. Sameklēju īsto P/N ar pareizo zilgano tonējumu un dzīvu gumiju.
Tālāk detrashifikācija
Un liekam iekša. Biju pārsteigts cik tas process nereāli easy - noņem durvju apšuvumu, paņem malā divas gumijas, atskrūvē divas skrūves un lodziņš iznāk ārā. Biju gatavojies pamatīgai jebļai ar kkādām logu līmēm utt bet te pļek pļek 30min gatavs.
Kas nebija pļek pļek gatavs, bija logu tonējuma novākšana. Kā jau iespējams daudzi zin, man nereāli riebjas viss tas dagestan spec tunings – melni diski, melnas lampas, melni logi, miyagi muzons utt un manšķiet AMG ir viens no top cietējiem no tā.
Viena puse nonāca nost ideāli, neatstājot nekādas līmes pēdas. Priecīgs ķēros pie otras puses, tur gan bija auzas. Aizmugurējam logam puse nonāca smuki, otra puse čakars xD Līmi dabūt nost bij vislielākais sipiens, mēģināju visu ko arī no metodēm, ko iepriekš biju izmantojis (citrusa cleaneris, WD40 utt), beigās vislabāk nāca nost ar tehnisko spirtu.
Bez tonējuma man šķiet izskatās daudz vairāk clean.

Plus man patīk tas ģedon spec, akvārijs, stock diski, stock augstums utt.
Vienīgi jāsazīmē štorkas aizmugures sānu logiem. Aizmugurējam logam jau ir.
Tad ieliku glāžu turētāju, vecais bija 404 not found. Intercarā paņēmu Topran, izpildījums 1:1 ar OEM. Nācas tikai vienu ķepiņu bik piegriezt lai smuki ieguļas vietā. Vienīgi tagad hz kur likt telefonu braucot.
Pasažiera saulessargs bija sadalījies un nolauzts vāciņš spogulim. Sākumā gribēju paņemt citu RRRaa, bet pilnīgi visi piedāvājumā esošie izskatījās tā, it kā kāds būtu bradājis ar kājām pa virsu. Rezultātā pa 3 eur pasūtiju kautkādu random netīru, scavengoju no viņa spoguļa vāciņu un ar superlīmi salīmēju savējo. Bildē šuve izskatās krimināli šķība, bet dzīvē izz ok, saiet.
Turpinājuma jāsamaina gāzes pedālim potenciometrs (citreiz strauji ieminot grīda nogļuko un pazūd 70% pedāļa diapazona) un jāsagaida vēl pāris gumijas.
Ā un dzinējam pāris rullīšī jāsamaina, bet par to vēlāk.
Sodit slidgultnus uz spiediena
-
juriz
Gāzes pedālim nevar kontaktus satīrīt? t.i. sapūst ar kaut ko. Var jau būt, ka arī nodiluši galīgi.
- petka17
- Been thanked: 4 times
Es teikšu atklāti - skauž nereāli.
W211 man liekas ka ir viens no vislabākajiem MB modeļiem.
W211 man liekas ka ir viens no vislabākajiem MB modeļiem.
Tu daudz, bled, neaizdedz kamēr tu, bled, jebalā nedabūn! ©IzdedzesVīrs#IzdedzesVīrs2017
Tikai mopēdi (TM)
Tikai mopēdi (TM)
- howitzer
- M30
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown
Man ar mershiem pieredze lidz shim tada limiteta bijusi. Es bish pabraukāju ar to W210, vins likas forshs, bet ne man. Bet w211 jau liekas tads kur ir visas forshaas lietas no w210 + izlabotas visadas lietas kas man nepatika 210ajaa.
Bet te jaa, ir diezgan uz kaif.
Un ne tikai braucot. Pec 20gadu sipiena ar bmw shis liekas kaa malks svaiga gaisa.
Kad atnaks pasutitais pedalis, tad izjaukshu savejo un paskatishos kas noticis, lai nebutu taa ka auto paliek nebraucams.
Es nedomaju ka kautkas bus sadilis vai sapuvis, visdrizak kautkas deformejies no zharona/vecuma un iespejams ilgaka perioda nelietojot.
Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz?
My friends all drive BMW, I must make amends
Worked hard all my lifetime, no help from my friends
So, oh, Lord, won't you buy me a Mercedes Benz?
Кто разбирается тот разбирается...
Visu ceļi agrāk vai vēlāk krustojas ar mersedesu - citam ātrāk, citam vēlāk 
Par konkrēto - es tikai par stock diskiem, krāsojumu un bez kaut kādiem tjūningiem, bet savam es aizmugures daļu notonēju, jo mazāk uzkarst salons saulē un tīri praktiski braukājot (un ceļojot) apkārt nerēgojas salonā atstātās mantas, tīri drošības apspekts. Bet svētdienas auto vai klasikām, tas nav vajadzīgs, piekrītu.
Par konkrēto - es tikai par stock diskiem, krāsojumu un bez kaut kādiem tjūningiem, bet savam es aizmugures daļu notonēju, jo mazāk uzkarst salons saulē un tīri praktiski braukājot (un ceļojot) apkārt nerēgojas salonā atstātās mantas, tīri drošības apspekts. Bet svētdienas auto vai klasikām, tas nav vajadzīgs, piekrītu.
Karoch tikko uzliku gazes pedali, ko rrr iegadajos pa 4€, pagaidam viss chotka, izskatas, ka problem solved 
Bija doma pārnest tikai potenciometru, bet tur kkādas funky piecstaru skrūvītes, drošivien, lai tādi pērtiķi kā es nelien iekšā. Pārliku tikai SPOOORTA amg pedāļa uzliku.
Bija doma pārnest tikai potenciometru, bet tur kkādas funky piecstaru skrūvītes, drošivien, lai tādi pērtiķi kā es nelien iekšā. Pārliku tikai SPOOORTA amg pedāļa uzliku.
Cik saprotu kkads anodeta aluminija trims kas ir zhostka izbalejis saulee un no sakotneejeaa melnaa ieguvis zeltitu nokrasu
kamera vairak izcel to zeltito toni, dziivee tads funky hamelions, kas reizem izskatas melns, reizem sudrabots, reizem bronzigs un man pat kinda patik.
bet nu tam pieversisos kad piekersos auto arpusei.
Tur ka jau mineju, shis tas jakraso. Kas nav jakraso tas japulee utt. Gumijas gribeju asap sakarot lai nerastos baseins tur kur baseinam nevajag but
Tur ka jau mineju, shis tas jakraso. Kas nav jakraso tas japulee utt. Gumijas gribeju asap sakarot lai nerastos baseins tur kur baseinam nevajag but
Mans mīļākais merčedes tas bija. Bija uz pārdošanu w212 un w213 daily, pilnīgākās miskastes. Ik pa laikam uzmetu aci E55 virzienā, bet tagad prioritāte daily apgreidu uztaisīt.
Ch, malacis. Topiks kaifs. Aš siltumiņš sirsniņā parādījās