RaL hobijauto

Visi kas iepirkuši sev jaunu auto un vēlas palielīties tad lielās šajā sadaļā. Nu tad lai labi ripo :)

Moderators: Juzix, Bastard

Post Reply
RaL
Has thanked: 0
Been thanked: 0

RaL hobijauto

Post by RaL »

Beidzot (gandrīz jau pusi gada) arī man ir pilnvērtīgs auto, par ko varbūt ir vērts uztaisīt topiku. Sākotnējais plāns bija labs, bet gala rezultāts varbūt ir pavisam garlaicīgs un neinteresants.
Ja nav intereses lasīt garo ievadu/penteri par manu domu gājienu un ceļu līdz pašam auto, tad var skipot līdz sadaļai “Par auto”.

---
Tātad stāsts par manu hobijauto. Patiesībā jau ļoti sen gribēju kādu hobijauto, bet iekšējais “žīds” un laika trūkums (kas vēl aizvien ir aktuāli) neļāva ieviest trešo auto ģimenē. Nu un arī turēt viņu nebūtu kur utt. Pirmais mēģinājums ar hobijauto ieviešanu bija covid laikā (2020. gads), kad izdomāju baigo dealu :D Tā kā tāpat nekur īsti braukt nevarēja un nevajadzēja (darbs no mājām utt.) izdomāju, ka sievai došu braukt savu Škoda Octavia vRS, ko kādus 3 gadus atpakaļ biju jaunu pircis, bet viņas ideālā stāvoklī esošo dīzeļ golf6 samainīšu pret kaut ko interesantāku sev. Škodu tad tāpat varēs izmantot ģimenes vajadzībām, bet pašam būs kaut kas interesantāks. Vispār esmu BMW fans un esmu bijis neskaitāmu BMW īpašnieks, tad nu ātri vien nopārdevu golfu un nopirku e90 (2007. gada). Kad piečinīju, smuks jau bija: pilna M paka, skaista un gana reta Le mans blue krāsa, 200k km nobraukums, kā hobijauto – viss pareizi – ar manuāli, bet 325d. Pērkot likās, ka tak jābūt ok, cilvēki gan pa trasi brauc ar dīzeļiem, gan uzspolēt arī var. Bet ātri vien sapratu, ka tomēr dīzelis nav tēma –jaudas trūkums/sava līkrocība/labas riepas (255mm platas aizmugurē) ne īsti kādu burnout ļāva uztaisīt, ne šķērsām salikt. Vai arī pārāk jau nu žēl to auto bija censties lauzt :D Aizbraucu arī vienreiz uz Biķerniekiem un tad vēl jo vairāk sapratu, ka kā hobijauto dīzelis neder, jo lielākā ātrumā vispār nevar dzirdēt, kurā brīdī vajadzētu slēgāt robus. Kopējais secinājums – vizuāli ļoti patika, pa labu segumu braukt ideāli, jo sevišķi, ja vēl līkumains, bet tas arī viss. Kopumā pirmais auto manā dzīvē (no kādiem gandrīz 20), ko bija reāli žēl pārdot.
Te arī pats auto jau ar jauno īpašnieci pie stūres:
Image
Bet covid laiki beidzās, sāku vairāk braukāt ikdienā, nomainīju darbu un tā kā bija samērā daudz jau jābraukā tad biju noskaņojies kļūt par perekupu, lai kaut ko varbūt nopelnītu no auto nevis tikai būtu izdevumi un būtu iespēja patestēt dažādus braucamos. Zilo E90 pārdevu, nopirku vienu MB, kamēr to tirgoju, tiku pie darba auto (Audi a5 sportback, kuru vēl aizvien ikdienā izmantoju). Pārdevu MB un mana perekupa karjera beidzās :shura:

Fast forward 3 gadus vēlāk – ģimenē brīvdienās un ikdienā sieva vēl aizvien lieto Škodu, es ikdienā izmantoju Audi. Jāsaka kā ir – ja nebūtu iedots, ātri vien būtu nomainījis šo auto – multitronic, fwd, lēnāks kā gribētos (1.8tfsi, uzreiz gan arī nočipoju), stipri mazs salonā (līdzīgi e90, tik ar ērtāk lietojamu bagāžnieku), bet nu vismaz uz/no darba un ikdienas gaitās pašam par pārvietošanos nav jāmaksā. Ar audi biju aizbraucis arī uz Biķerniekiem, tieši sakrita, ka uz to pašu “auto apli”, ko biju ar e90 – laiks par 4 sekundēm labāks, un ir saprotams kur un kā pavisam noteikti vēl daudz sekundes zaudēju (gandrīz pēc katra līkuma automāts meta zemākā robā :D ), bet nu arī skaidrs, ka šis auto galīgi neder trasei, jā, nav tik kaifīgi braukt kā ar e90, bet līkumos tīri labi turas, baigi nešūpojas, bet tai pat laikā ir samērā mīksts, bet nu traki garlaicīgs. Tad nu sāka likties, ka būtu laiks beidzot īstenot savu sapni un nopirkt īstu hobijauto. Iespējas ir, laika vēl aizvien nav, bet kad tad vēl, ja ne tagad – nav jau jēga gaidīt, kad bērni izaugs vai būšu pensionārs etc. Ok, doma skaidra – vajag – tagad jautājums, ko. Sapnis vienmēr bijis BMW M sērija. Ar e46 m3 pat biju izbraucis jaunībā, biju starā, bet cenas diezgan kosmoss, lai pamēģinātu, vai tiešām man vajag hobijauto… Tādēļ sāku skatīties lētākas alternatīvas – to pašu BMW vidū e46 it kā arī ok, bet sapratu, ka jauda nav īpaši vairāk kā manam bijušajam e90 325d, bet, ja gribu smuku, tad nav jēgas un cenas normālam jau tuvojas 10k, no e90 paaudzes teorētiski varētu ņemt 335i. Ar 335i arī kaut kad biju braucis dažus simtus km un atmiņā palika, ka hobijauto nolūkam varētu tīri labi derēt. Bet tas jau ir 13-15k, ja tur liek LSD, kaut ko pielabot un/vai pacelt jaudu, tad jau savi 20-25k mierīgi var salasīties (skatīt HaL topiku), kas jau vairs nav cenā tālu no M, bet ir un paliks parasts trešais. Brīžiem pat sāku apsvērt kaut kādus golf gti, civic type R, bet tāds līdzinieks jau man ir, kur lielākā sūdzība ir par fwd spolēšanu nepārtraukti, tādēļ nopirkt hobijauto ar tādu pašu “defektu” un par to atkal cepties nav jēgas, tad domāju vēl par kādu s4/5 b8, bet tāda parastā versija man jau ir, par kuru neesmu sajūsmā, bet s modeļi vizuāli gan no ārpuses, gan salonā gandrīz vispār neatšķiras no parastajiem, tad likās arī tā stulbi kaut ko tādu pirkt, tad nu domās atgriezos atpakaļ pie BMW M…

Biju uzrakstījis garu pārdomu tekstu par M, kā vēl gan braucu, gan nebraucu skatīties, gan par mēģinājumu tādu arī nopirkt no amerikas, bet tā kā dikti gari sanāca, tad noīsinu uz dažiem teikumiem. Tātad biju nolēmis meklēt kaut ko no M, kaut ko arī apskatīju, tad tā kā Eiropā ir ļoti daudz amerikāņi, tad likās, ka varbūt pats varu atvilkt, pat piedalījos izsolē uz vairākiem, bet visi aizgāja gar degunu. Tad beigās atradu tepat Lietuvā it kā normālu variantu, bet tad bija brīdis, kad bija jābrauc skatīties un jāpieņem lēmums. Tai brīdī noraustījos un sapratu, ka laikam 30-35k iztērēt par auto, lai pamēģinātu, vai man tiešām vajag hobijauto, tomēr neesmu morāli gatavs :shock:

Labi, atmetu pagaidām domu par M, jāpērk kas lētāks un tad pēc gada vai diviem, izvērtējot nopirktā hobijauto pielietojumu, varam atgriezties pie šī jautājuma. Bet, ko tad, lai īsti nopērk? 335i nekā šobrīd vispār nav. Vēl kaut kādas dienas domāju un pamanīju Honda Civic Type R EP3 pārdošanā. Šie man arī vizuāli ir patikuši, sarkanā krāsa (super), bet nu tik pliks, ka pat kondiškas nav, kas priekš vasaras auto varētu nebūt forši. Aizsūtīju linku brālim – moš šo jābrauc skatīties? Brālis saka, ka fwd tak nav interesanti, vajag rwd un atsūta man vienu 335i linku, kas ielikts stundu atpakaļ. Nebiju tādu sludinājumu pamanījis, bet atradās Rīgā, placī. Nedaudz skečī un cena aizdomīgi laba, bet nu aizbraukt paskatīties jau var. Pārbaudīju Csdd, un car vertical, sapratu, ka labāks/lētāks variants, ja tur viss daudz maz ok, tad diezin vai būs. Apskatījos. Nu un nopirku ar :doh: Iemaksāju 300 eur un nākamajā dienā braucu pakaļ.
---
Nu tad beidzot par pašu auto.

Hobijauto gribēju kādā interesantā krāsā, vismaz ne melnu, pelēku, sudraba vai baltu, vēlams ar pusādas salonu, ja ne, tad vismaz kādā smukā krāsā ādu un vēlams automātu (ar lāpstiņām uz stūres).
Tieši tādu nenopirku! :D Jo auto ir melns, ar melnu ādas salonu un mehānika :reeka:

Tātad par auto. Parasts BMW e92 335i 2007. gada (tā paša gada, kā mans pēdējais e90 tikai nu jau gandrīz 5 gadi pagājuši). Nobraukums it kā paliels – 254k km (vajadzētu būt īstam, jo CSDD appā var redzēt katru servisa apmeklējumu Beļģijā un bija ar Beļģijas dokumentiem, vienīgā dīvainība, ka pēdējos 2 gados tikai 1k nobraucis) – bet priekš pilngadību sasnieguša auto it kā nav arī baigi daudz. Placī skatoties un izbraucot tehniski likās viss ok, pēc carvertical 4 nelielas avārijas ir, bet no metāliskajām detaļām krāsota tikai viena, kurai arī krāsojums ir vizuāli vissliktākais :lol: bet kā jau tik vecam auto lielāki vai mazāki skrāpējumi ir padaudz no visām pusēm, bet nu priekš “trases” auto būs ok un baigi acīs nelec, ja nepēta. Salonā e9x slimība – visi mīkstie plastmasi apskrāpēti, bet ādas krēsli ļoti labā stāvoklī. Jā, visādi sīkumi jāsadara, bet pārsvarā jau visiem auto, ko nopērku, vairāk vai mazāk kaut kas ir jādara. Šeit aprīkojums arī labs un atbilstošs manām vēlmēm/vajadzībām – sporta piekare, klimats, kruīzs, glāžu turētāji, adaptīvie xenon, melnie griesti, sporta stūre, pēc iegādes sapratu, ka ir arī Logic7 mūzika. Tādēļ neredzēju iemeslu, lai šo nepirktu kā vismaz pagaidu hobijauto, lai saprastu, vai man tam būs pielietojums. Apskati gāju pats, pirms apskates samainīju vienu nedegošo numura apgaismojuma spuldzīti, tad apskatē ielika 1 par bremžu šļaukām un eļļas noplūdi. Es teiktu, ka pretty good.

Jāpiebilst, ka, lai arī auto bija uz Beļģu numuriem, viss bija oficiāli caur placi – ar Beļģu dokumentiem un pārdevēja izsniegtu pārdošanas dokumentu piereģistrēju auto uzreiz uz sava vārda (šis man bija jaunums – likās, ka jābūt jau LV reģistrētam, lai oficiāli varētu tirgot)

Te tad dažas paša uzņemtas bildes vēl placī:
Image
Image
Image

Turpinājums nākamajā postā.
RaL

Re: RaL hobijauto

Post by RaL »

Pirmajā dienā, kad nopirku, protams, jāpamēģina, kā ir. Uztaisīju nelielu līkumu – Rīga – Tukums – gandrīz Kuldīga (caur Zemīti), laika trūkuma dēļ līdz galam neaizbraucu, bet tas tāds tuvākais laba seguma līkumots ceļš manā pusē. Patika :D Tā kā kopumā viss ok, iet, manuprāt, diezgan labi (par raķeti gan nevaru nosaukt), pie ceļa arī turas labi, bet, protams, ātrumu īsti nejūt. Ja ar Škodu likās diezgan ātri un sportiski ar ātrumu 120-140, tad ar šo, ja atskaita dažus līkumus, tad pa lielam tāds mierīgs/kaifīgs, patīkami līkumots brauciens… Tātad priekš sava uzdevuma varbūt pat ir pārāk ok, vēl tik jāsakopj, lai būtu lielāks prieks braukt un arī vizuāli būtu ok. Pēc tam, protams, iekāpjot Audi, tas liekas baigais dīvāns :D Vienīgi, uzreiz jau pamanīju, ka BMW tomēr ir baigi augsta sēdpozīcija (pat tīri pēc sajūtas) + griesti samērā tuvu, hvz, vai vispār būs vieta ar ķiveri normāli sēdēt.
Image
Image
Pēc pirmajiem braucieniem liekas, ka mašīnai pa lielam tikai vizuālas lietas, kas jālabo un ir kaut kāds gļuks ar kreisās puses priekšas lukturi, bet nav īsti skaidrības, kas tieši. Ieslēdzot tuvās gaismas reizēm izmet kļūdu, ka kreisais priekšas gabarīts nedeg, bet viņš reizēm tāpat deg, reizēm tomēr nedeg. Vēl arī piefiksēju, ka straujāk bremzējot no lielāka ātruma (šobrīd virs 100kmh) mašīna nedaudz vibrē, tātad visticamāk jāmaina priekšas bremzes. Aizmugures kluči teorētiski arī drīz beigsies, bet diski it kā diezgan svaigi. Nu un tad tās eļļas noplūdes, ko atzīmēja apskatē, bet neko par tām nezinu.
Pulēšana noņēma lielāko daļu redzamo skrāpējumu. Uzlikti arī numura rāmīši vienkārši melni bez uzrakstiem.
Procesā:
Image
Rezultāts.
Image
Image
Bildēs gan laikam baigi atšķirību nemana :D Jo perekups jau kaut kur bija uz “ātro” aizvedis uzspīdināt, bet bija diezgan daudz piededzināta laka, jo lētajā pulēšanas variantā laikam jau ir ļoti jāsteidzās un jāekonomē laiks. Tad manam pulētājam bija diezgan daudz darba.

Kamēr auto bija aizņemts ar procedūrām, saņēmu oriģinālās hroma restes no 335i (šiem ir ar hromu arī pa vidu), kas man labāk patīk par vienkārši melnām, nemaz nerunājot par dubultajām, kas vispār tāds šķūnings liekas.
Image
Tad uznāca “ziema”, tas ir, beidzās novembris un ieliku auto glabāšanā līdz martam gan jau. It kā tādu parastu 335i baigi nav jēgas taupīt pa ziemu, bet ziemas riepas speciāli pirkt arī negribējās, jo nevar zināt, vai būs sniegs gana ilgi/daudz + ja nu tomēr ziema atnāks, tad pa ziemas trasēm kopā ar 1k bīteriem negribētos braukt, bet citur diez vai būs tas, kas pa vasaru izbraukt. Un ķert grāvjus vienītī pa kādiem meža ceļiem arī nav labākā ideja.
Kamēr auto gaida pavasari, dabūju visādus sīkumus: apkopes lietas, dažādi OEM uzlabojumi: m-performance ātrumkloķis, M-pakas stūres plastmasa, auduma paklājiņi, kaut kādi klipši durvīm, plastmasiņi logu tīrītājiem, kas 90% trūkst (laikam katram savam e90 esmu pircis :D ), isofix vāciņi, kas bija salauzti.
Image
Image
Vēl dabūju jaunu start/stop pogu.
Tad vienu dienu kaut ko sūtīju no amazon.de. Par piegādi, protams, maksāt negribu, tad jāieliek vēl kaut kas grozā, lai savāktu vajadzīgo summu. Nevarēju izdomāt neko labāku, tad pasūtīju klāt jaunas xenon spuldzes :D jo pēc krāsas toņa likās, ka viena kaut kad drīzumā varētu izdegt.
Tad vēl domāju, ko iesākt ar tiem salona plastmasiem. Varbūt jāved atjaunot kaut kur. Bet nejauši izmeta man aliexpress reklāmu, ka var dabūt jaunas detaļas, ok, nav dārgi, tad var pamēģināt: pasūtīju gan pasažiera rokturi, gan vadītāja rokturi un logu pogas vadītāja pusē. Kvalitāte tīri uz tausti liekas pārsteidzoši laba. Tad paliek tikai centrālais panelis, kur radio skaļuma poga.
Image

Un tad paralēli visam tam vēl svarīgākais jautājums – par diskiem :D jo tie, kas nāca virsū, man galīgi nepatika un dēļ viņiem viss auto izskatās galīgi garām.
It kā gribējās R18, lai nedaudz augstāks profils un par nelīdzenumiem baigi nav jāuztraucas, bet nekā smuka no OEM nav :emo: Tad sāku arī apsvērt R19, kas gan ir par ~1cm zemāka profila riepām, bet, sēžot ofisā pie galda un matemātiski rēķinot, nelikās tik daudz (~90mm vs ~78mm), tad jau var ņemt. No OEM man vislabāk (un patiešām) patīk style220. Kaut kā izdevās pa sludinājumiem tieši vienus atrast, ilgi raustījos, jo atradās Preiļos un nebija lēti, bet vismaz labā stāvoklī. Bet pajautāju kontroljautājumus, pajautāju vēlreiz kārtīgi visu sabildēt un joka pēc pajautāju, vai var kaut kur tuvāk atvest. Pieveda pat pie darba man, ideāli :super: Pa visiem 4 diskiem tikai 2 pavisam nelieli skrāpējumi (vienam viens aptuveni 2mm diametrā robiņš, citam diskam kante aptuveni 1cmx3mm nedaudz ieskrāpēta), ko kopumā var uzskatīt par “gandrīz jauni”. Kamēr diskus man vēl veda, bildēs pamanīju, ka OEM atsvariņi virsū. Likās dīvaini, kā gan riepas pārmontētas un vēl BMW rūpnīca pati pārbalansējusi, bet pēc tam jau mājās sapratu, ka riepas virsū (tirgoja kā diskus bez riepām) arī vēl oriģinālās no rūpnīcas :o tikpat vecas, cik mans auto :haha: 19/20 gadi. Bet protektors gandrīz kā jauns, ja atskaita, ka visām riepām viena mala līdz kordiem nodilusi. Hvz kā to var dabūt gatavu visām 4 riepām. Riepas, protams, uz tausti kā plastmasa :D + vēl rsc, kas kā zināms tajos gados bija nereāli cietiem bortiem. Bet liekas, ka labs deal beigu beigās sanāca. Pavasarī, protams, vajadzēs jaunas riepas.
Image

Bija vēl lietas, ko it kā vajadzētu izdarīt, bet nu jau tik daudz, kas iekrājies, kam jau ir detaļas, ka nolēmu, kamēr tālāk kaut kas nebūs sadarīts, jaunas detaļas nesūtīšu :D Jāsaliek viss jau nopirktais, jāsāk braukt un tad varēs darboties tālāk…
Tā kā decembrī bija vēl salīdzinoši silti (pat +5 - +10 grādi pa dienu), tad biju domājis sākt kaut ko darīt, bet, kamēr gādāju visas augstāk minētās lietas, un saistībā ar Ziemassvētku aizņemtību kaut kā galīgi nesanāca laika, bet pēc tam iestājās īsta ziema, līdz ar to nācās atlikt jebkādus darbus līdz siltākam laikam. Siltāks laiks gan tā arī nepienāca līdz pat martam, bet vismaz kaut kā sanāca gan izmēģināt ziemas kartingu pa aizsalušu ezeru, gan aizbraukt uz Stūru trasi ar BMW paslidināties. Bija labi un laikam jau pieejamā laika ietvaros arī pilnībā pietieka. 😊
Image

Nu ko – marts ir klāt, palicis arī siltāk, tad jau gribas kaut ko sadarīt. Tā kā jau marta otrā puse un tā arī stiprs lietus nav bijis, kas noskalojis sāļus no ielām, tad esmu nolēmis gaidīt aprīli, lai sāktu braukāt :D
Bet tas jau neliedz kaut ko sākt darīt un aizbraukt uz garāžu pie auto. Tātad pirms vēl lielajām pavasara rindām riepu servisos, sagādāju jaunas riepas uz diskiem.
Image

Veicu arī pirmo darbiņu :D
Image
Samainīju arī beidzot restes:
Image
Šķiet, ka uzreiz auto tāds svaigāks/jaunāks liekas.
Beidzot pēc neparasti silta marta pienāca aprīlis, uzliku uzskaitē auto un izvilku no garāžas.
Uzreiz nākamais upgrade: Ieinstalēti jaunie OEM paklājiņi.
Image

Pirmajā dienā aizbraucu uz darbu, lai izkustas nedaudz pēc ziemas miega, samainīju oriģinālo padilušo kloķi uz Mperformace kloķi (jo parastais OEM M pakas maksāja ~3 reizes dārgāk) :esmu_lol: Mazs un negaidīti īss, bet ir ok un vizuāli arī nav ne vainas, katrā ziņā labāks par veco. Un ilgāk pabraucot tomēr arī liekas mega ērts
Image

Un pirms tālākām darbībām patestēju paātrinājumu, lai saprastu kā vispār viņš iet un, lai zinātu, vai kādām manām darbībām ir ietekme uz to. Mērījumus veicu ar Dragger aplikāciju, nez cik precīzi ir, bet ar cipariem esmu apmierināts :lol:
Pēc datiem 0-100kmh ir jābūt 5,5s.
Tātad ārā ~+9 - +10 grādi. Tā kā manuālis un bez launch control, tad ļoti mainīgi dati. Pirmo reizi sāku ar ~6.8s, katru reizi rezultāts palika arvien labāks, līdz nonācu 6. piegājienā pie 5,46s. Priekš manis gana labi :D
Un tad mēģināju 30-100kmh ar 2. ātrumu, lai teorētiski paātrinājums nebūtu atkarīgs, kā man sanāk, kam tad vajadzētu precīzāk parādīt mašīnas tehniskās spējas. Veicu 7 mērījumus, no kuriem 2 netika līdz 100 kmh, teorētiski laikam 2. ātrums ir līdz ~110kmh, bet pārāk ātri atmetos. Paskatījos datus uz 30-90 un laikam labāk šai gadījumā skatīties būs 30-90, kur labākais bija apaļas 4 sekundes, bet 4 no braucieniem sanāca 4-4,2 sekunžu robežās, kamēr pēdējie 10kmh variēja jau 0,81-1,23sekundes un nebija tā, ka ātrākais līd z90kmh bija arī ātrākais līdz 100kmh.
Tātad, lai tālāk vieglāk atrast:
0-100kmh: 5,46s
30-90kmh ar 2. ātrumu: 4s
Lieldienu brīvdienās beidzot pieķēros vairāk auto. Sāku ar logu tīrītāju plastmasiņiem. Hvz, kāpēc 90% e9x vadītāja pusē viņa nav (visiem maniem bijušajiem arī nebija līdz neuzliku). Tā kā maksāja tikai daži Eur, tad arī pabalējušo blakussēdētājam nopirku, lai ir vienādi:
Image
Image
Bet, mēģinot dabūt nost blakussēdētāja plastmasu, sapratu, kādēļ viņi tik bieži ir saplēsti :lol: Nesapratu, kā viņu noņemt, tad nu atstāju veco, tik liela atšķirība it kā nav un tad būs man rezervē, ja nu mainot slotiņas nesanāks kādu bez salaušanas noņemt.
Ilgi (kādu nedēļu pa bišķim katru dienu) nočakarējos ar gumijotā sastāva nost dabūšanu no detaļas, bet rezultāts, šķiet, ka sanāca labs:
Image
Tagad vēl vajag to pašu izdarīt panelītim ap cd un dvd.
Pabeidzu arī apkopi, iepriekš aukstumā bija slinkums filtrus mainīt, bet izrādījās nu dikti viegli un ātri.
Salona:
Image
Gaisa:
Image

Nu un tad arī iemesls, kādēļ tik ilgi neko nerakstīju par šo auto :D Uzskrūvēju diskus un beidzot man patīk kā viņš kopumā no āra izskatās:
Image
Izskatās gan, ka kaut kādu flancīti arī var vēl uzlikt, bet nav tik traki kā ar e90, kur uzliekot 2cm flanci (zilajam iepriekšējās bildēs var redzēt) vēl aizvien liekas, ka varēja lielāku :lol:
Image
Dati ar R19 (pie +4 grādiem ārā):
0-100 kmh: 5,58s
30-90kmh ar 2. ātrumu: 4,22s
Ir lēnāk, kas arī teorētiski ir sagaidāms, bet pārāk daudz reizes gan nemēģināju, jo varbūt jāpagaida, kad būs siltāks laiks ārā.

Skatoties pēc pulksteņa paātrinājuma it kā vajadzētu būt ok ar jaudu, bet nu nav tā sajūta, ka ar šo varētu brīvi spolēt :susnaks:

Image
Image

Pagaidām kopumā ar auto esmu daudz maz apmierināts, vēl arī ir gana garš darāmo darbiņu saraksts.
Bet visvairāk laikam besī, ka vadītāja krēsls ir super augsts, katru reizi iekāpjot, gribas paregulēt zemāk, bet nevar. Pārbaudīju, blakussēdētāja ir tikpat augsts, tā kā nevajadzētu būt krēslam no angļa. :hvz: vai tiešām visiem tik augsti ir? e90 nekad nebiju sastapies ar tādu sajūtu, ka liktos par augstu, tur gan bija 2 gadījumos manuāli regulējami un 1 elektriski, bet likās, ka visus pat regulēju nedaudz augstāk par pašu zemāko pozīciju, bet šeit kā iekāp, tā prasās zemāk noregulēt…
Nu un katru reizi iekāpjot, atceros, kādēļ man kupejas ļoti sen nav bijušas :reeka: ar bērniem vispār mocības, jo, ja ir bērnu krēsliņš aizmugurē, tad jostu ir ļooooti grūti iespraust :D
UldisUldis
Been thanked: 4 times

Post by UldisUldis »

Ļoti labi! Burnoutā vajag vairāk N motoru ciešanu :D
kars

Post by kars »

Vismaz nav dīzelis 😀
Par benķi... jā E9x ir drausmīgi augsta sēdēšana. Aftermarket Tev palīdzēs.
Last edited by kars on 17 Apr 2026, 14:58, edited 1 time in total.
Кто разбирается тот разбирается...
HaL
Admins
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times

Post by HaL »

Smuks auto :cool:
Flančus vajag 100% un arī nedaudz piesēdināt :naac:

Un tad boost pipe, chiptuning un 400 Zs/520 Nm būs pats prieciņš :aleluja:
Life is what happens while you're busy making other plans
RaL

Post by RaL »

UldisUldis wrote: Today, 14:51 Ļoti labi! Burnoutā vajag vairāk N motoru ciešanu :D
šie it kā nav tie sliktākie motori :-D
Tad jau redzēs.
Auto vecums gan noteikti arī dara savu.
kars wrote: Today, 14:55 Vismaz nav dīzelis 😀
Par benķi... jā E9x ir drausmīgi augsta sēdēšana. Aftermarket Tev palīdzēs.
Pēdējais dīzelis man bija tas zilais e90, ā, nē, perekupa mersis uz pāris mēnešiem pēc zilā e90. Pārējie tikai benzīni. :drive:

Par sēdpozīju, jā, nedaudz vilšanās, jo e90 vispār nebija problēmu vai vēlmes sēdēt zemāk. Pieņemu, ka tad gan jau tur varēja zemāk sēdēt, bet nu šim prasās zemāk katru reizi + arī tagad jau sēžu slīpāk kā gribētos, lai galva neduras griestos :hvz:
Būs jāmeklē kāds risinājums, ja ir kas iesakāms, labprāt izskatīšu...
HaL wrote: Today, 14:56 Smuks auto :cool:
Flančus vajag 100% un arī nedaudz piesēdināt :naac:

Un tad boost pipe, chiptuning un 400 Zs/520 Nm būs pats prieciņš :aleluja:

flančus likšu, tik vēl jāizdomā, cik biezus, bet nedaudz vēlāk. Sākumā gribu tikt galā ar visu, kam jau ir daļas, vai ko vajag izdarīt :-D
Par sēdināšanu nezinu, rūpnīcas sēdinājums jau ir, baigi augsts viņš arī nav - savu zemo domkratu knapi (~1-2cm atstarpe) varu pabāzt apakšā, lai paceltu auto

Čips varbūt, bet tad arī vēlāk :D idejiski vēl jau LSD pa galvu jaucas, bet nu tie laikam ir dikti dārgi un vēl jādabū kaut kur. un baigais cākars un tā... vismaz pagaidām :susnaks:
Martinss
Has thanked: 2 times

Post by Martinss »

Uz E90 stock diskiem recepte vienmēr būs ~12-15mm priekšā un 20-25mm aizmugurē, tad būs perfect fit.
Liekas, ka to zilo e90 savulaik Āgenskalnā bieži esmu manījis ejot pusdienās.

Žēl, ka izdomāji, ka tev neder all mighty ///M57. :urb:
Ch.
Been thanked: 1 time

Post by Ch. »

Forshi, krietni labaka izvele par m3 :shura:
Sodit slidgultnus uz spiediena
RaL

Post by RaL »

vai tas jāuztver kā sarkasms? :susnaks:
Martinss wrote: Today, 15:26 Uz E90 stock diskiem recepte vienmēr būs ~12-15mm priekšā un 20-25mm aizmugurē, tad būs perfect fit.
Liekas, ka to zilo e90 savulaik Āgenskalnā bieži esmu manījis ejot pusdienās.

Žēl, ka izdomāji, ka tev neder all mighty ///M57. :urb:
e90, jā, tur aizmugurē bez 20-25mm nemaz nedrīkst braukt :-D Bet e92 ir tāpat? :? Liekas, ka varbūt 20mm tur varētu būt arī par daudz, ja negrib, lai štrīķējas.

Āgenskalnā diezin vai mans bija. Pusdienās tur nebraukāju un pēc tam pārdevu auto uz Valmieru. Var jau būt, ka pēc tam tālāk notirgots. Bet šajā pusē (Spices rajonā) vēl pat laikam pirms kāda gada reizi pa reizei redzēju tādas pašas krāsas un ar M-paku mazo dīzeli.
Tilts

Post by Tilts »

Atbalsts par to, ka hobijauto ir. Tas super, īpaši kad nav privātmāja ar savu garāžu/darbnīcu.
Darvas piliens - briesmīgi nesmuks auto. Tikai manas domas. Katram savs skatījums uz vienu un to pašu.
howitzer
M30

Post by howitzer »

Izdedzi!
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
howitzer
M30

Post by howitzer »

RaL wrote: Today, 16:05 vai tas jāuztver kā sarkasms? :susnaks:
Ch nopirka sudainako m3 galaktikaa un domaa ka visi m3 ir sudainakie galaktikas auto. Hz, iespejams, ka ta ari ir.
"Drifting a front wheel drive car is like bangin`your sister-it may be fun but it`s wrong!"-Unknown

Image
モンク島の戦士 / Monku-jima no senshi
Ch.

Post by Ch. »

RaL wrote: Today, 16:05 vai tas jāuztver kā sarkasms? :susnaks:
Nebut ne, maksat vismaz 4x vairak par skaņu, izskatu, WBS VINu un haipu manliekas nau verc :shura: sīkāk varam apspriest spamā :D
Sodit slidgultnus uz spiediena
Post Reply